28 C
Willemstad
• woensdag 5 oktober 2022

Extra | Journaal 4 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 3, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 3 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | SNSM extracts three sailors from stranded cargo vessel

MARIGOT--On the instructions of Regional Centre for Surveillance and Rescue Operations Antilles-Guiana CROSS-AG, French-side sea rescue SNSM volunteers went to the assistance of a cargo vessel early...

AntilliaansDagblad | Gezaghebber Rijna werpt kritiek verre van zich

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna van Bonaire benadrukt in een reactie op een publicatie waarin zijn integriteit als gezaghebber en die van een niet bij naam genoemde...

AntilliaansDagblad | Zwemmen van punt naar punt rond Aruba

Oranjestad - De ervaren Arubaanse openwaterzwemmer Deaxo Croes is na een geslaagde zwemtocht van zo’n dertien uur zaterdag bij Baby Beach weer veilig aan land gekomen. Hij...

AntilliaansDagblad | ‘Vol ambitie en met veel vertrouwen’

Securitas Antias viert 40-jarig jubileum Willemstad - Het beveiligingsbedrijf Securitas Antias bv heeft gisteren, samen met haar medewerkers en een groot aantal gepensioneerde ex-collega’s, op feestelijke wijze haar...

AD | ‘Striktere handhaving verkeersregels’

Alcoholtesten worden niet uitgevoerd omdat de wetgeving tekortschiet | Jeu Olimpio

Willemstad – Ondanks de winst van Inter-Assure over 2017 baart het directeur Justus van der Lubbe zorgen dat opeenvolgende regeringen nalaten op te treden tegen het grote aantal overtredingen van de verkeersregels, waardoor verzekeraars in de verdrukking komen door een continue toename van de schadelasten.

,,Als de overheid via de bevoegde instanties tijdig, preventief en gestructureerd zou optreden tegen het overtreden van de verkeersregels, dan vinden er vanzelfsprekend minder ongelukken plaats. Het is zelfs zo dat de verzekeraars dan niet direct een aanpassing behoeven van de achtergebleven tarieven voor verzekeringen van voertuigen.” Daar is de Inter-Assure-directeur heilig van overtuigd.

Het zijn nu de verzekeringsmaatschappijen die opgezadeld worden met de kostbare gevolgen van ‘roekeloos en onverantwoord gedrag’ in het dagelijkse verkeer op Curaçao. Oude wetten worden niet aangepast aan gewijzigde omstandigheden. Alcoholtesten worden niet uitgevoerd omdat de wetgeving daarin tekortschiet. Het Openbaar Ministerie wil wel, maar wordt in haar streven gefrustreerd.

In 2016 zijn twee conceptwetten geschreven en die hebben inmiddels drie verschillende ministers van Justitie gezien, aldus de topman van Inter-Assure. Kort geleden viel er weer een dode in het verkeer te betreuren als gevolg van overmatig alcoholgebruik. Idem dito geldt dit voor de flitscamera’s tegen het door rood licht rijden.

Neem ook het toenemende aantal motorvoertuigen met het stuur aan de rechterkant, vervolgt Van der Lubbe. Kinderen staan op de voorbank, zonder veiligheidsgordel. Appen tijdens het rijden. En verkeerscontroles worden sporadisch gehouden, zodat de pakkans in het verkeer erg klein is.

Onverantwoorde bestuurders ontspringen vaak de dans. ,,Die raken wel betrokken bij aanrijdingen, maar dan is het kwaad geschied.” In veel gevallen moet de verzekeraar dan overgaan tot betaling wanneer er onvoldoende overtuigend bewijsmateriaal voor handen is. ,,De onverantwoorde weggebruiker stapt vervolgens doodleuk weer in de auto en vormt opnieuw een risico voor anderen”, aldus de verzekeraar.

Aanpak van overtreders leidt, zo is zijn overtuiging, tot minder ernstige ongelukken, minder schade-uitkeringen, minder schade aan de openbare infrastructuur, betaalbare premies en minder menselijk leed als gevolg van verwondingen en fatale ongelukken. ,,De regering is aan zet!”

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

4 reacties

  1. Als je nu nog geen wetten hebt die alcoholtesten toestaan dan ben je zelfs geen derde maar een vierde-wereld-land.
    En denk maar niet dat ook maar iemand van plan is deze tekortkoming in de wetten te repareren.

  2. “Alcoholtesten worden niet uitgevoerd omdat de wetgeving tekortschiet”. Hoe is dit mogelijk met zoveel verkeersdoden veroorzaakt door alcoholmisbruik? Blijkbaar had Girigorie geen tijd om dit te regelen. Het lijkt alsof ik de enige ben die de man een waardeloze minister vind.

  3. Slechtste verzekeraar van het eiland, van der Lubbe, betaalt nooit uit op basis van de meest onzinnige rapporten.

    Blij dat ik er weg ben.

    Maar hij heeft gelijk: ordinaire zuipschuiten als Carlos Monk en Rob ‘Polar’ Blaauw moeten uit het verkeer gehaald worden, er is geen enkele sprake van handhaving.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -