29 C
Willemstad
• donderdag 16 september 2021 20:55

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Stijgende spanning Isla-bonden

Vakbonden: een regelrechte aanval op de boterham

Willemstad – Nadat van het weekend de vakbonden BTG en STSK al een beroep deden op hun leden om paraat te zijn voor eventuele manifestaties, trekken nu ook de Isla-vakbonden bij hun leden aan de bel.

De vakbonden Apri en PWFC stellen in een gezamenlijke persverklaring dat de onzekere toekomst van de raffinaderij voor bezorgdheid zorgt binnen de gehele Curaçaose gemeenschap, maar zeker bij ‘onze leden omdat dit een regelrechte aanval betekent op hun boterham’.

En de bezuinigingsmaatregelen die de regering daar nu bovenop moet nemen, maken een al kwetsbare arbeidsmarkt nog kwetsbaarder.

- Advertentie -

,,Als verantwoordelijke vakbonden kijken we niet alleen naar het belang van onze leden, maar ook naar de gehele arbeidersklasse”, aldus de bonden, die samen met de andere bonden die deel uitmaken van de vakbondscentrale Solidaridat Sindikal de penibele situatie waar Curaçao momenteel in verkeert, hebben geanalyseerd.

,,Uit deze analyse is gebleken dat de maatregelen die worden getroffen – zoals verwacht – desastreuze gevolgen zullen hebben voor de arbeidersklasse op Curaçao.” Apri en PWFC verwijzen in dit kader naar de al stijgende werkloosheid. ,,Additionele maatregelen zullen enkel bijdragen aan verdere toename van de werkloosheid.”

Net als hun voorgangers waarschuwen nu ook de Isla-bonden dat zij niet zullen zwijgen en toekijken terwijl banen van ‘hardwerkende arbeiders worden opgeofferd’. Apri en PWFC geven aan de situatie in de gaten te zullen blijven houden ten behoeve van de leden in het bijzonder en de gehele arbeidersklasse van Curaçao in het algemeen. In dit kader en ‘gezien de dreiging van de aangekondigde maatregelen’ vragen de bonden hun leden om paraat te staan en indien nodig de straat op te gaan en te strijden voor de rechten van de arbeidersklasse.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

5 reacties

  1. De dommen rennen achter de grootbekkers aan.
    De voormannen van de zgn vakbonden zien dat hun invloed minder en minder wordt en proberen met dit soort dreigementen weer invloed te krijgen. Alles in opdracht van de pdvsa.
    Ik zou zeggen van schop al die voormannen van de solidaridad sindikal naar venezuela.

  2. Laat ze gaan actie voeren voor de deur van het consulaat van Venezuela en de poorten van de ISLA, die deze malaise hebben veroorzaakt. Deze vakbonden reageren hun frustaties af op de bevolking van Curacao, die echt niet de daders zijn maar ook slachtoffer van de PDVSA.

  3. ,,Als verantwoordelijke vakbonden kijken we niet alleen naar het belang van onze leden, maar ook naar de gehele arbeidersklasse”, aldus de bonden, die samen met de andere bonden die deel uitmaken van de vakbondscentrale Solidaridat Sindikal de penibele situatie waar Curaçao momenteel in verkeert, hebben geanalyseerd.

    Waarom hoorden we niets van de vakbonden toen Van Arneman en Wiels er een zooitje van maakten?

  4. Gaan staken maakt dat de rafinaderij aantrekkelijker of minder aantrekkelijk voor gegadigden? Die vakbondsgasten denken echt niet verder dan hun portemonee, want ja, geen rafinaderij, geen vakbond. Ze vergeten echter dat wat ze doen juist averechts werkt…. de sukkels

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Rapper Jetten veroordeeld tot 6 jaar voor poging tot doodslag

De lokale rapper Jetten is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor poging op doodslag en het overtreden van de vuurwapenwet. Volgens de rechtbank is voldoende bewezen...

Democracy now! | Thursday, September 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Banco di Caribe verkocht aan United

Banco di Caribe wordt verkocht aan United Group Holdings BV. De verkoop omvat alle bancaire activiteiten op Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint Maarten. Ook de verzekerings- en...

Nu.cw | Knops geholpen door ambtenaren bij privékwestie

Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Raymond Knops (CDA) kocht in 2010 privé grond aan. Zijn ambtenaren met juridische analyses en de communicatiestrategie, hadden hem geholpen toen hier vorig jaar...

Nu.cw | 109 baby-schildpadden bereiken zee bij Porto Mari

Op het strand van Porto Mari zijn zaterdag 109 baby-zeeschildpadden uit hun ei gekropen. De Sea Turtle Conservation Curaçao ontdekte de lege eieren. De organisatie heeft de eieren...
- Advertentie -