30 C
Willemstad
• zondag 26 september 2021 20:15

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | ‘Veel universiteiten voldoen niet’

In totaal zijn 181 opleidingsinstituten in de evaluatie opgenomen | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Uit een evaluatie van het ministerie van Onderwijs bij 181 universiteiten, verspreid over 15 landen in het Caribisch gebied en de regio, is gebleken dat slechts 20 procent voldoet aan de gestelde kwaliteitsnormen.

Dat heeft de minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS), Marilyn Alcalá-Wallé (PAR) gisteren tijdens een persconferentie bekendgemaakt. De bewindsvrouw heeft eerder aangekondigd dat haar ministerie werkt aan een nieuw beleid voor wat betreft de financiering van opleidingen. Belangrijk in dit traject is dat studenten een opleidingsinstituut kiezen die opleidingen van hoogwaardige kwaliteit aanbieden.

Om de universiteiten in kaart te brengen die opleidingen van goede kwaliteit aanbieden, heeft de beleidsafdeling van OWCS samen met verschillende experts een evaluatie gedaan van de verschillende universiteiten in de regio waar Curaçaose studenten momenteel studeren.

- Advertentie -

De evaluatie werd verricht op basis van kwaliteitscriteria die in algemene zin toepasselijk is bij de evaluatie van universiteiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ranking, rankingscore, studiekosten ten opzichte van de kwaliteit, studiekosten ten opzichte van de inkomsten die een diploma oplevert; huisvesting voor studenten en toelatingsvereisten.

In totaal zijn 181 opleidingsinstituten in de evaluatie opgenomen. Uit deze evaluatie is gebleken dat 20 procent van deze instituten een goede ‘ranking’ heeft; hetgeen een bewijs is van een goede of acceptabele kwaliteit. Bij 80 procent van de instituten is er volgens de ranking echter geen sprake van een hoge opleidingskwaliteit. Dit betekent dat de kwaliteit bij 80 procent van de universiteiten niet gegarandeerd kan worden, hetgeen de nodige risico’s met zich meebrengt, aldus de minister.

Tijdens de evaluatie is verder ook vastgesteld dat een meerderheid van de studenten uit Curaçao die in de regio studeren, in de Verenigde Staten studeert en dat studenten tot en met het aankomende schooljaar zelf het opleidingsinstituut hebben uitgekozen waar zij in het buitenland met financiering van Stichting Studiefinanciering Curaçao hun vervolgopleiding wilden voortzetten. Verder is gebleken dat Curaçaose studenten die in de regio studeren, dit bij 181 opleidingsinstituten in 15 landen in het Caribisch gebied en de regio doen.

Naast bovengenoemde evaluatie heeft OWCS ook andere universiteiten geëvalueerd, die wel voldoen aan de gestelde eisen en zijn aanbevelingen gedaan voor wat betreft de universiteitskeuze in de Verenigde Staten. Deze lijst met in totaal 17 aanbevelingen is op de website van de regering te vinden.
www.gobiernu.cw

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. Ik denk, weet het eigenlijk wel zeker dat AW geen enkele kennis heeft behalve M-class te vliegen.
  Idd heeft @Clapas gelijk vwb zijn eigen naam niet met hoofdletters te schrijven van de Lanoy. Shame on you, man.
  Ik weet niet uit welke koker deze ‘rector’ is uitgerold, maar dit lijkt nergens -:)
  Aan de UoC zijn hoogleraren benoemd die in NL geen schijn van kans zouden hebben. Het mag toch niet zo zijn dat Curacao als afvalput wordt gebruikt voor gesjeesde scientists?

 2. @Dino,
  Mijn advies aan de Minister.
  Ga zitten bij je departement en voed ze op hoe ze beleidsstukken en rapporten moeten produceren waar wij het volk iets aan hebben.

  Denk je dat de Minister die kennis heeft?

  Departement zal wel vol zitten met Menki Rojers

 3. Als ik naar de site ga, zie ik inderdaad een lijst met aanbevolen universiteiten maar ik mis Harvard University maar dat even ter zijde de lijst is gewoon een kladpapier met wat namen er op.

  Ze hebben niet eens de moeite genomen om links naar deze universiteiten te maken waardoor je gelijk meer informatie kan krijgen en iemand wilt mij wijs maken dat deze luie flikkers 181 onderwijsinstellingen hebben onderzocht?

  Bij de namen van de onderzoekers, zien we de naam van r. F. de Lanoy (Rektor di UoC), de man schrijft niet eens zijn initialen met hoofdletter.

  De vraag is hoe durft deze man, rector van een waardeloze universiteit andere universiteiten te evalueren?

 4. Tjezus Minister toch.
  Heb de moeite genomen om op de website te komen en daarna weer een aantal keren moeten klikken om bij de juiste info te komen.
  Dit is de link: https://www.gobiernu.cw/files/Ministeries/OWCS/Algemeen/Persconferentie_2019/Overzicht_aanbevolen_onderwijsinstellingen_USA_-_8_Juli_2019.pdf

  Het is een lijst met namen. Toch triest dat er geen enkel gradatie of op basis waarvan de info is opgemaakt.
  Betalen we ambtenaren om dit SHIT te produceren?

  Mijn advies aan de Minister.
  Ga zitten bij je departement en voed ze op hoe ze beleidsstukken en rapporten moeten produceren waar wij het volk iets aan hebben.
  Basta met rondreizen.

 5. Helemaal mee eens.

  Ik heb collega’s met een Master van de UNA die presteren op het niveau moeder MAVO.

  Echt te triest voor woorden.

  Ook heb ik vrienden die les gaven aan de UNA en daarmee gestopt zijn wegens de erbarmelijke mentaliteit van de studenten, die werkelijk een diploma eisten omdat ze 60% van de lessen aanwezig waren geweest.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Morgen worden meer dan 200 werknemers van de raffinaderij naar huis gestuurd

Persbureau Curacao Maandag vallen er opnieuw harde klappen bij de raffinaderij. Meer dan tweehonderd werknemers krijgen dan hun ontslag toegezegd. Zij zijn niet geselecteerd om in het vervolgtraject met...

PBC | Minder covid-patiënten dan vorige week, maar meer op de IC op Curaçao

Persbureau Curacao Zondag zijn er 34 mensen positief getest op Corona. Daaronder dit keer geen geïmporteerde cases, maar mensen die lokaal besmet zijn geraakt. 53 Covid-patiënten mochten vandaag uit...

LuchtvaartNieuws | Prijsvechter Wingo hervat vluchten tussen Colombia en Curaçao

WILLEMSTAD - Prijsvechter Wingo hervat de vluchtuitvoering tussen de Colombiaanse hoofdstad Bogotá en Curaçao. De dochtermaatschappij van het Panamese Copa Airlines vliegt per 6 oktober weer naar...

PBC | Pippi’s Opvang op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Zo nu en dan is het nodig om een Stichting en/of persoon onder de aandacht te brengen. Gewoon, omdat ze fantastisch werk doen en...

PBC | Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan Covid

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vanochtend vroeg is de bekende Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan de gevolgen van COVID-19. Dat maakte zijn broer, de eveneens bekende journalist Aimed...

PBC | Coronacijfers Curaçao 25 september

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is vandaag opnieuw een coronaslachtoffer gevallen. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis. In totaal zijn er nu 160 personen overleden op Curaçao aan...
- Advertentie -