31 C
Willemstad
• zaterdag 16 oktober 2021 11:21

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Steun Korpodeko Courtyard Marriott

Het gaat om een investering van ongeveer 60 miljoen gulden voor de bouw van een hotel met 177 kamers en suites en de ‘Mega Pier Plaza’ met winkels, entertainment en drie restaurants.

Willemstad – Korpodeko geeft financiële ondersteuning voor de bouw van het Courtyard by Marriott Hotel naast de Sociale Verzekeringsbank (SVB) in Otrobanda. Dat is nodig omdat de twee buitenlandse investeerders twee jaar geleden zijn afgehaakt.

Met de kapitaalinjectie van de ontwikkelingsbank Korpodeko wordt het financiële gat gedekt dat ontstond toen in 2016 de aandeelhouders Interamerican Promo Hotels uit de Verenigde Staten en BE Boulevard uit Ecuador afhaakten. Dat zegt Alberto Da Costa, directeur van CMC Real Estate, de ontwikkelaar van het project waarmee een investering van 60 miljoen gulden gemoeid is. Het gaat om de bouw van het Courtyard by Marriott Hotel en de Mega Pier Plaza.

De ondertekening van de overeenkomst tussen ontwikkelaar CMC Real Estate en ontwikkelingsbank Korpodeko, waarvoor de pers gistermiddag was uitgenodigd door minister Steven Martina (MAN) van Economische Ontwikkeling, ging op het laatste moment niet door, maar gebeurt ‘in ieder geval nog deze maand’. ,,Een puur logistiek probleem”, geeft Da Costa als reden. ,,Niet alle documenten waren klaar.”

- Advertentie -

Met de financiële steun van Korpodeko en de investering van Gold Investment Curaçao van initiatiefnemer Gilbert Ricardo, van Stichting Vidanova Pensioenfonds en van Stichting Pensioenfonds Isla Curaçao, wordt veertig procent van de kapitaalbehoefte voor het project gedekt. Voor de overige zestig procent van de kosten hebben lokale en buitenlandse institutionele beleggers twee jaar geleden al toezeggingen gedaan. ,,We hebben altijd contact gehouden en moeten de afspraken nu alleen herbevestigen”, zegt Da Costa. ,,Ik verwacht geen problemen.”

‘Zeker 153 kamers’

Het project op het terrein naast de Sociale Verzekeringsbank (SVB) in Otrobanda, ter hoogte van de megapieren, werd in april 2015 al groots aangekondigd. De bouwwerkzaamheden zouden in augustus datzelfde jaar beginnen en twee jaar duren.

Het gaat om een investering van ongeveer 60 miljoen gulden voor de bouw van een hotel met 177 kamers en suites en de ‘Mega Pier Plaza’ met winkels, entertainment en drie restaurants. ,,Het concept is nog altijd hetzelfde”, zegt Da Costa nu. ,,Alleen komen er mogelijk minder kamers, maar zeker 153.”

BE Boulevard steekt dus geen geld meer in het project, maar zal wel nog, zoals in 2015 al overeengekomen, het casino exploiteren. Dat geldt niet voor Interamericano Promo Hotels. CMC Real Estate is volgens Da Costa in gesprek met drie nieuwe partijen voor de exploitatie van het hotel. Als er in juli 2016 nog geen activiteiten te zien zijn op het terrein zegt Da Costa – die dan nog wordt opgevoerd als vertegenwoordiger van de aandeelhouders en financieel adviseur, maar later is benoemd tot directeur van CMC Real Estate – desgevraagd dat de betrokken partijen zich ‘buigen over enkele technische punten’.

- Advertisement -

Nu blijkt dat de twee internationale investeerders twee jaar geleden zijn afgehaakt. ,,We hebben ze zelf uitgekocht”, zegt Da Costa die geen uitspraken wil doen over een startdatum van de bouwwerkzaamheden. ,,Eerst moet het financiële plaatje helemaal rond zijn, dan kunnen we een definitieve planning maken.”

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

10 reacties

 1. Jos, als de van der Dijs mafia (middels Cicely ‘Chi Chi’ van der Dijs) in het bestuur zat is het MFK- en dus mafia besmet.

  Wordt echt tijd voor bijltjesdag, alle MFK hoeren en gigolos wegwezen, te beginnen met Stella van Rijn en Ramsay Soemanta die op dit moment tegen het weinig selectieve Radio Dolfijn aanvrijt nu Schotte persona non grata is geworden.

 2. Alvorens hotel nieuwbouw te plegen zou het verstandig zijn waarom die anderen failliet gaan en waarom grote investeerders zich uit het project terug trekken, die zullen dit niet zonder reden doen, uiteindelijk is hun business winst maken. Het is dus te voorzien zoals het er thans uitziet dat hier wederom op een dood paard gewed wordt.

 3. De een zijn dood is de andere zijn brood.

  @mmmmm, Het hele runder project van Curafresh Meat BV is een kasteel in de lucht bouwen. Nu moet het project aan de zee komen dit verbaast mij niks, van de wind af dus geen klachten van stankoverlast door buren en makkelijk om overtollige mest en ander afval in zee te dumpen. Verder is Curaçao totaal niet ingericht om een opfokbedrijf van deze omvang te faciliteren. Parris praat alleen over stallen, opslagruimten, voersilo’s, installatie voor de ontzilting en distributie van zeewater en werkgelegenheid. Gemakshalve vergeet men volgende punten;
  • Transport levend vee van haven naar opfokbedrijf en slachterij.
  • Koeltransport vlees van slachterij naar verwerkingsbedrijven of haven.
  • Slachterij Parera en Barber zijn niet op deze hoeveelheid runderen
  ingericht te kleinschalig stallen, koelruimte en slachtbaan dan praat ik
  nog niet over de HACCP eisen.
  • Keurmeester levend en geslacht vee, keurmeesters aan de slachtband.
  • Veterinaire diensten zijn hier niet op ingesteld.
  • In een zeer kort tijdbestek mensen opleiden tot vak volwassene
  slachters, slagers en uitbener.
  • Koel en vriesopslag van eind product.
  • Verwerking slachtafval.
  • Maatregelen om veediefstal te voorkomen.

  Denk dat het eindproduct al met al even duur gaat worden dan het geïmporteerde vlees dat nu in de winkels ligt. Curafresh Meat BV ikke denk als jullie geld willen verdienen volg dan het advies van Dikke Deur en nombre houdt de koeien en overige vee in Columbia en ga vlees importeren.

 4. Ben toch benieuwd waar die 1000 koeienhandelaren hun slachtafval en Bloed laten. Waar en wie verwerkt gaat dit gigantische slachtafval verwerken?
  O ja, ze gaan dicht bij de zee in een natuurgebied te BandaBou zitten…

  Curaçao zit niet te wachten op milieuvervuilende industrie om de economie ´op te krikken.´ Curaçao is alleen gediend bij schone en DUURZAME industrie en geen milieuvervuilende industrie die op den duur de andere industrieën op ons kleine eiland kapot maakt!

 5. @Trui – wie niet waagt die niet wint, blaaskaak ben jij die nergens vanaf weet.
  Allereerst dat van die koeien, weet nog, snap jij niets van en er is geen CENT geld van de overheid gevraagd.
  Sterker nog, het plan is 100% feasable en zal ook doorgaan omdat het tot in de puntjes is uitgewerkt.
  AUB ophouden met DOMME opmerkingen als je nergens vanaf weet.
  Een minister moet volgens bepaalde richtlijnen werken, dat doet de minister ook.
  Maar mensen zoals jij weten alles beter, net als Trump, leugenaars en domme mensen zonder enig verstand van de feiten.

 6. Inderdaad Shonfefe, Plaza, Holiday Beach en Howard Johnson.

  En daar komt snel nog een vierde in Otrobanda bij terwijl Hilton, iets verder op in Piscadera, ook verlies lijdt.

 7. Er zijn 3 hotels failliet binnen een straal van 1 kilometer van bovenstaand project .Hoe haal je het in je hoofd om dan een hotel op Marichi en 1 op riffort aan te kondigen. De grote idioot die daar achter aan loopt is de overheid

 8. Als ik de naam Steven Martina tegenkom, stop ik meteen met lezen. Alles wat deze man aanraakt mislukt en komt niet.

  Overname Insel door Avianca

  Verkoop Plaza Hotel

  1,000 koeien

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Daling zet door, dodental loopt op

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Twee personen die besmet waren met het coronavirus zijn afgelopen dag in een verzorgingstehuis overleden. Het aantal coronadoden komt daarmee op 171 te staan. Het...

Carls’ blog | Keizer Karel

DEN HAAG - Terwijl gevolmachtigde minister Carlson Manuel in het vliegtuig zit op weg naar Curaçao (gezien zijn kruistocht tegen verspilling van geld van de Curaçaose belastingbetaler...

Democracy now! | Friday, October 15, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 15 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Schade Ansary bij Ennia meer dan 700 miljoen gulden

Door wanbeleid van oud-beleidsbepalers en aandeelhouders zou Ennia volgens toezichthouder de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) een schade hebben geleden van minimaal 700 miljoen...

Nu.cw | Ewout Genemans in gevangenis op Bonaire voor nieuw programma

De Nederlandse presentator Ewout Genemans gaat met zijn programma ‘Ewout’ langs in de gevangenis op Bonaire. Hij laat zich drie dagen opsluiten en gaat in gesprek met...
- Advertentie -