30 C
Willemstad
• zaterdag 30 september 2023

Telegraaf | Man gearresteerd in onderzoek naar moord op rapper Tupac Shakur

De politie in Las Vegas heeft een man gearresteerd in het onderzoek naar de moord op de wereldberoemde rapper Tupac Shakur 27 jaar geleden. Dat melden Amerikaanse...

Democracy now! | Friday, September 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Herdenkingsmonument Julianabrug wordt gerenoveerd

Het herdenkingsmonument, dat is geplaatst voor de slachtoffers van het instorten van de Julianabrug, wordt aangepakt. Zo is de verlichting niet meer up to date, en wordt...

DolfijnFM | Groot concert ter ere van Tula

Op het Brionplein vindt morgen het Bos di Libertat-festival plaats, een groot concert ter ere van Tula. Het concert is onderdeel van de Siman di Kultura en...

DolfijnFM | Ministers om tafel voor oplossing geweld op scholen

De ministeries van Onderwijs en Justitie hebben samengezeten om geweld op scholen aan te pakken. Het is al langer bekend dat vechtpartijen op scholen toenemen, dus was...
- Advertisement -spot_img

AD | Erasmus MC steunt transitie naar HNO

HomeMediaAD | Erasmus MC steunt transitie naar HNO
Suzy Camelia Romer HNO Erasmus | Jeu Olimpio

Willemstad – Hospital Nobo Otrobanda Transitie en Exploitatie nv (HNO TE) en het universitair ziekenhuis in Rotterdam, het Erasmus Medisch Centrum (Erasmus MC) hebben dinsdag een intentieverklaring getekend waarmee het Erasmus MC toezegt ondersteuning te zullen verlenen bij het transitieproces van het Sint Elisabeth Hospitaal naar het nieuwe ziekenhuis.

Het Erasmus MC werkt al een aantal jaren nauw samen met zowel het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) als de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Met Sehos zijn er concrete afspraken gemaakt op onder andere het gebied van neurochirurgie en longgeneeskunde. Samen met de SVB heeft het Erasmus MC lopende afspraken op het gebied van medische uitzendingen. Zo kunnen gevallen van complexe zorg die niet op Curaçao geboden kan worden, ook straks niet in HNO, naar het Erasmus MC worden uitgezonden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld orgaantransplantaties.

In januari hebben medisch directeur van het Sehos Franke Scheper, Stanley Betrian (Ministeriële Regisseur en Toezichthouder) en Gilbert Martina voor het eerst een gesprek gehad met het Erasmus MC in het kader van HNO TE. Op dat moment was het Erasmus MC zelf volop bezig met de voorbereidingen voor de verhuizing naar het nieuwe gebouw in Rotterdam die in mei succesvol is afgerond. Hierbij zijn ook alle patiënten zonder calamiteiten verhuisd. Het Erasmus MC is het grootste academisch ziekenhuis van Nederland.

HNO TE is belast met de transitie naar het nieuwe ziekenhuis op Curaçao en heeft het Erasmus MC benaderd voor deskundige steun in dat proces. Naast hun expertise en ervaring hiermee, wil het Erasmus MC ook steun verlenen wat betreft de governance en het besturingsmodel, de inrichting van de financiële functie, de algemene ondersteunende diensten (AOD), de medische ondersteunende diensten (MOD), inrichting van de zorgprocessen, kwaliteit en veiligheid, en implementatie van HiX (ChipSoft). HiX is de software die gebruikt zal worden in het nieuwe ziekenhuis voor het bijhouden van patiëntinformatie middels een elektronisch patiëntendossier. Artsen en andere hulpverleners zullen in de nabije toekomst ook gelinkt worden aan HiX. Hierdoor zullen alle patiëntgegevens digitaal en centraal beschikbaar zijn om efficiëntere zorg aan de patiënt te kunnen waarborgen.

HNO TE wil de samenwerking met het Erasmus MC ook na de overgang naar het nieuwe gebouw continueren; dit met het oog op het verder ontwikkelen van HNO als algemeen ziekenhuis van Curaçao met een aantal topklinische functies.
Het Erasmus MC ziet de intentieverklaring met HNO en de samenwerking met het Sehos en de SVB als een pijler wat betreft maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen om de andere landen binnen het Nederlands Koninkrijk te helpen, zo stelt het Erasmus MC in een reactie. ,,De samenwerking moet leiden tot continuïteit en verhoogde kwaliteit van de zorg op Curaçao en zal toegang verlenen tot excellente academische zorg voor onze inwoners bij het Erasmus MC in Nederland.”

De intentieverklaring werd ondertekend door Ernst Kuipers (voorzitter van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC) en Gilbert Martina (algemeen directeur HNO TE). Minister van Gezondheid, Milieu en Natuur Suzy Camelia-Römer (PIN) en sectordirecteur Gezondheid Irving Keli waren als getuige aanwezig. De ceremonie vond plaats bij House of Change (HoC) – het gebouw bij Colon Shopping Center, van waaruit de transitiewerkzaamheden naar een nieuw ziekenhuis plaatsvinden.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Blijkbaar kunnen wij niets zonder de hulp van de Nederlanders, wij betalen onze mensen de hoogste salarissen binnen het Koninkrijk en in de regio maar daar kunnen wij niets van verwachten. Het zou mooi zijn om nu te beginnen met een aflossingsplan voor de vele schulden van het SEHOS om dat ook netjes te regelen.

  2. Ik mis het schoothondje van Suzy Romer, Alvin Daal, op de foto. Normaliter is die dichter bij haar dan haar schaduw.

    Notabene de MFK, zelf niet vies van een snoepreisje (privefotoslaaf Ramsay Soemanta mag nog mee), stelde vorige week Statenvragen over het exorbitante gesnoepreis van beroepsprofiteur Daal, van China via Brazilie naar Nederland, vervolgens Israel, daarna Colombia en nu weer naar New York.

    Ik mis het schoothondje van Suzy Romer, Alvin Daal, op de foto.

    Waarschijnlijk is hij op snoepreis naar (Erasmus) Rotterdam.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties