30 C
Willemstad
• vrijdag 22 oktober 2021 13:13

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Erasmus MC steunt transitie naar HNO

Suzy Camelia Romer HNO Erasmus | Jeu Olimpio

Willemstad – Hospital Nobo Otrobanda Transitie en Exploitatie nv (HNO TE) en het universitair ziekenhuis in Rotterdam, het Erasmus Medisch Centrum (Erasmus MC) hebben dinsdag een intentieverklaring getekend waarmee het Erasmus MC toezegt ondersteuning te zullen verlenen bij het transitieproces van het Sint Elisabeth Hospitaal naar het nieuwe ziekenhuis.

Het Erasmus MC werkt al een aantal jaren nauw samen met zowel het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) als de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Met Sehos zijn er concrete afspraken gemaakt op onder andere het gebied van neurochirurgie en longgeneeskunde. Samen met de SVB heeft het Erasmus MC lopende afspraken op het gebied van medische uitzendingen. Zo kunnen gevallen van complexe zorg die niet op Curaçao geboden kan worden, ook straks niet in HNO, naar het Erasmus MC worden uitgezonden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld orgaantransplantaties.

In januari hebben medisch directeur van het Sehos Franke Scheper, Stanley Betrian (Ministeriële Regisseur en Toezichthouder) en Gilbert Martina voor het eerst een gesprek gehad met het Erasmus MC in het kader van HNO TE. Op dat moment was het Erasmus MC zelf volop bezig met de voorbereidingen voor de verhuizing naar het nieuwe gebouw in Rotterdam die in mei succesvol is afgerond. Hierbij zijn ook alle patiënten zonder calamiteiten verhuisd. Het Erasmus MC is het grootste academisch ziekenhuis van Nederland.

- Advertentie -

HNO TE is belast met de transitie naar het nieuwe ziekenhuis op Curaçao en heeft het Erasmus MC benaderd voor deskundige steun in dat proces. Naast hun expertise en ervaring hiermee, wil het Erasmus MC ook steun verlenen wat betreft de governance en het besturingsmodel, de inrichting van de financiële functie, de algemene ondersteunende diensten (AOD), de medische ondersteunende diensten (MOD), inrichting van de zorgprocessen, kwaliteit en veiligheid, en implementatie van HiX (ChipSoft). HiX is de software die gebruikt zal worden in het nieuwe ziekenhuis voor het bijhouden van patiëntinformatie middels een elektronisch patiëntendossier. Artsen en andere hulpverleners zullen in de nabije toekomst ook gelinkt worden aan HiX. Hierdoor zullen alle patiëntgegevens digitaal en centraal beschikbaar zijn om efficiëntere zorg aan de patiënt te kunnen waarborgen.

HNO TE wil de samenwerking met het Erasmus MC ook na de overgang naar het nieuwe gebouw continueren; dit met het oog op het verder ontwikkelen van HNO als algemeen ziekenhuis van Curaçao met een aantal topklinische functies.
Het Erasmus MC ziet de intentieverklaring met HNO en de samenwerking met het Sehos en de SVB als een pijler wat betreft maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen om de andere landen binnen het Nederlands Koninkrijk te helpen, zo stelt het Erasmus MC in een reactie. ,,De samenwerking moet leiden tot continuïteit en verhoogde kwaliteit van de zorg op Curaçao en zal toegang verlenen tot excellente academische zorg voor onze inwoners bij het Erasmus MC in Nederland.”

De intentieverklaring werd ondertekend door Ernst Kuipers (voorzitter van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC) en Gilbert Martina (algemeen directeur HNO TE). Minister van Gezondheid, Milieu en Natuur Suzy Camelia-Römer (PIN) en sectordirecteur Gezondheid Irving Keli waren als getuige aanwezig. De ceremonie vond plaats bij House of Change (HoC) – het gebouw bij Colon Shopping Center, van waaruit de transitiewerkzaamheden naar een nieuw ziekenhuis plaatsvinden.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Blijkbaar kunnen wij niets zonder de hulp van de Nederlanders, wij betalen onze mensen de hoogste salarissen binnen het Koninkrijk en in de regio maar daar kunnen wij niets van verwachten. Het zou mooi zijn om nu te beginnen met een aflossingsplan voor de vele schulden van het SEHOS om dat ook netjes te regelen.

  2. Ik mis het schoothondje van Suzy Romer, Alvin Daal, op de foto. Normaliter is die dichter bij haar dan haar schaduw.

    Notabene de MFK, zelf niet vies van een snoepreisje (privefotoslaaf Ramsay Soemanta mag nog mee), stelde vorige week Statenvragen over het exorbitante gesnoepreis van beroepsprofiteur Daal, van China via Brazilie naar Nederland, vervolgens Israel, daarna Colombia en nu weer naar New York.

    Ik mis het schoothondje van Suzy Romer, Alvin Daal, op de foto.

    Waarschijnlijk is hij op snoepreis naar (Erasmus) Rotterdam.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Nederland en de eilanden moeten zich meer inspannen voor klimaatverandering

Er is een gebrek aan aandacht voor klimaatverandering op de eilanden in Caribisch Nederland en in Nederland zelf. Dat stelt de Dutch Caribbean Nature Alliance, DCNA. Die...

DolfijnFM | Voormalig Arubaanse minister Paul Croes in cassatie

Voormalig minister Paul Croes gaat in cassatie bij de Hoge Raad. Hij kan zich niet vinden in de manier waarop de rechtbank heeft geoordeeld over zijn ambtelijke...

DolfijnFM | 275 foto’s toegevoegd aan Banko di Palabra

Banko di Palabra, de Papiamentse woordenbank op Internet heeft er 275 foto’s bij. 200 foto’s van planten en dieren en 100 van muziekinstrumenten. Alle foto’s zijn op Curaçao...

DolfijnFM | Salarissen in de geestelijke gezondheidszorg waarschijnlijk later uitbetaald

Personeel van de Caprileskliniek krijgt deze maand zijn salaris waarschijnlijk later dan normaal. GGz, de stichting in de Geestelijke Gezondheidszorg heeft belastingschulden. De Belastingdienst heeft nu beslag gelegd...

FD | Europees Parlement kapittelt Hoekstra om brievenbusfirma

Gaby de Groot Johan Leupen | Financieel Dagblad Het Europees Parlement heeft donderdag opgeroepen tot grondig onderzoek naar misstanden die zijn genoemd in de publicaties rond de Pandora...

ParadiseFM | Erven Maal willen Oostpunt eindelijk ontwikkelen

De familie Maal, eigenaar van Oostpunt, hebben grote plannen met het oostelijk deel van het eiland. Zo schrijft het Antilliaans Dagblad. De familie zit in een rechtszaak...
- Advertentie -