27 C
Willemstad
• woensdag 5 mei 2021 23:26

ParadiseFM | ‘Einde Korsou di Nos Tur nabij’

Het einde van de politieke partij Korsou di Nos Tur is nabij. Dat zegt Meindert ‘Menki’ Rojer, de nummer twee op lijst, vandaag in het Antilliaans Dagblad. Het...

Democracy now! | Monday, May 5, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 5 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Semper: Gemiddeld 100 prikken per dag in de wijken

Er wordt door de mobiele vaccinatieteams in de wijken hard gewerkt voor elke prik. Per locatie worden er gemiddeld zo’n honderd prikken per dag gegeven, zegt Jerry...

DolfijnFM | Drastisch minder huwelijken dit jaar op Curaçao

Er wordt minder getrouwd op Curaçao. Drastisch minder zelfs. In 2018 waren er nog 744 paren die hun ja-woord gaven, vorig jaar was dat aantal nog maar...

DolfijnFM | Sportschooleigenaren willen weer open

Eigenaren van sportscholen op Curaçao luiden de noodklok. Het voortbestaan van individuele scholen in de bedrijfstak op het eiland is in gevaar. De versoepeling van de coronamaatregelen afgelopen...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAD | Staten niet tevreden over Aqualectra

AD | Staten niet tevreden over Aqualectra

Staten niet tevreden over Aqualectra | Antilliaans Dagblad
Staten niet tevreden over Aqualectra | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De Statenleden waren gisteren niet echt tevreden over de presentatie die gegeven werd ten aanzien van de problemen rond de stroomlevering door Aqualectra en Refineria di Kòrsou (RdK)/Curaçao Refinery Utilities (CRU).

,Te veel technisch”, aldus de algemene mening. ,,Telkens hetzelfde verhaal”, zo werd eraan toegevoegd. De presentatie werd gegeven door Henny Barbolina, interim-plantmanager van RdK/CRU en Darick Jonis, directeur van Aqualectra.

In de woorden van vergadering-sluiter Elsa Rozendal (MAN): ,,Het volk is niet geïnteresseerd in al die technische verhalen, maar wil weten wanneer er stroom gegarandeerd is en of de kapotte huishoudelijke apparaten en het bedorven voedsel vergoed worden.”

Of in de woorden van Marilyn Alcallá-Wallé (PAR): ,,Het woord ‘schakelen’ is een ‘palabra non grata’, we kunnen het niet meer horen. ‘Sabotage’, ‘te warm op Curaçao’, het zijn allemaal smoesjes en niets nieuws. Het is goed dat er nu door drie commissies – een juridische, financiële en technische – gewerkt wordt aan synchronisatie tussen CRU, RdK en Aqualectra, zoals door de directeuren is aangekondigd, want ze blijven elkaar telkens de schuld geven.”

Partijgenoot Stephen Walroud beaamt: ,,Volgens Aqualectra levert CRU niet voldoende stroom aan het nutsbedrijf zoals in het contract is afgesproken en Refineria Isla zegt ‘er bestaat geen contract en Aqualectra betaalt te weinig’. Dat is tegenstrijdig.” Het PAR-tweetal heeft dan ook gepleit voor het instellen van een tijdelijke Statencommissie ten aanzien van het energiebeleid. Ook Humphrey Davelaar (PNP) vindt dit een goed idee.

Volgens Eduard Braam willen de mensen gewoon weten wanneer ze betrouwbare stroom krijgen voor een goede prijs. Marilyn Moses (MP) vraagt zich hardop af of er wel altijd verstandige beslissingen zijn genomen en de goede prioriteiten gesteld zijn. ,,Er is voor miljoenen geïnvesteerd in een administratieprogramma en in de Smart-meters, terwijl er te weinig capaciteit is om alle huishoudens van stroom te voorzien. Ook had Mundu Nobo nog gerepareerd kunnen worden en als back-up kunnen dienen, maar die moest zo nodig afgebroken worden.”

Gassan Dannawi (MAN) was blij met een nieuwe organisatie ‘Organisashon Pro Akshon pa Kalidat Duradero (Opakd)’ die zich hard maakt voor betrouwbare stroomlevering door Aqualectra.

Uiteindelijk tekende Financiënminister Kenneth Gijsbertha (MAN), die met premier Hensley Koeiman (MAN) bij de Staten aanwezig was, een aantal van 150 gestelde vragen op die hij binnen twee weken zal beantwoorden.

Bron: Antilliaans Dagblad

1 reactie

  1. Zolang de groep MFK saboteurs bij de Boo/RDK en Isla aan het werk zijn en in opdracht van Gerrit de Raaf storingen veroorzaken zit en blijft het volk in het donker zitten wanneer het Gerrit uit komt, elke keer als die cabouter zijn zin niet krijgt zijn er volop storingen, of zijn wij nu zo dom dat niet in te zien. Je kan er de klok op gelijk zetten dat als Gerrit het gevang in gaat er volop storingen op het eiland worden veroorzaakt door door dat stelletje gespuis (MFK leden) wat daar werkt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties