AD | Schotte verloot cruise

OM: Toegestaan indien transparante fundraising voor politieke partij | Jeu Olimpio

Willemstad – Fundashon Gerrit Schotte verloot op 1 september drie vakanties. Wie mee wil dingen, kan een lot kopen bij het kantoor van MFK, de partij waarvan Schotte de leider is.

,,Droom niet langer over een cruisereis. Fundashon Gerrit Schotte maakt jouw droom werkelijkheid”, klinkt een enthousiaste stem in het filmpje op Facebook waarin de fondsenwerving wordt aangekondigd.

Schotte,,Kom langs en trek een lot en doe mee met de trekking op 1 september”. De loten kosten 12,50 gulden per stuk.
De deelnemer aan de loterij maakt kans op ‘drie fabuleuze reizen’, aldus de stichting. De eerste prijs is een cruise van zeven dagen naar Alaska, de tweede prijs is een zevendaagse cruise door het Caribisch gebied en de derde prijs drie nachten in een hotel in Miami. Alle drie de prijzen zijn inclusief ticket.
Dat Schotte en zijn partij MFK op deze manier een fundraising houden, is niet nieuw. Vorig jaar werd er in april al een auto verloot en op 29 september, vlak voor de verkiezingen, zouden deelnemers aan de loterij zelfs kans maken op een huis. Dat leidde tot vragen van de PAR-fractie aan toenmalig minister van Justitie, Nelson Navarro (PAIS).

Armin Konket, toen Statenlid en nu minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD) voor de PAR, uitte in juli 2016 in een brief aan Navarro kritiek op het feit dat de stichting de fundraising toen ‘een donatie met kans op winnen van een auto’ noemde in plaats van een loterij.

Ook tijdens de zaak Babel, waarin Schotte en zijn levenspartner Cicely van der Dijs verdachten zijn, kwam fondsenwerving voor politieke partijen aan de orde. ,,Het is toegestaan zolang de fundraising transparant is en het geld rechtstreeks bij de politieke partij terechtkomt”, zei het Openbaar Ministerie in het kader van die rechtszaak.

Schotte en Van der Dijs werden op 21 juli ook in Hoger Beroep veroordeeld. Schotte kreeg drie jaar gevangenisstraf opgelegd en mag zich vijf jaar lang niet verkiesbaar stellen omdat hij zich schuldig heeft gemaakt aan ambtelijke omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen. Van der Dijs werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan zes voorwaardelijk. Beide zijn in cassatie gegaan en eisen vrijspraak

Bron: Antilliaans Dagblad

20 Reacties op “AD | Schotte verloot cruise

 1. Mano ik had een vraag gesteld en je reageerd net uitschelden.
  Brians S dat heb ik ook gehoord maar bij navraag wordt ik uitgescholden.

 2. TV 13Direct heeft een kort lijntje met bepaalde partijen..

 3. Sate Batata

  Met een beetje geluk zit ik over een paar maanden in Alaska!

 4. Enri schreef;
  “Mano, mala lenga ta bisa ku TV 13Direct ta un politieke channel en wordt door een politicus, is dit waar?”

  Mi no sa bo sa. Ik doe niet aan redu, bovendien interesseert het mij geen zier! Ademas, ku tin un hende ku mala lenga, ta abo mes! Bo ta personifica ku mala lenguage. 😆

 5. Mano, mala lenga ta bisa ku TV 13Direct ta un politieke channel en wordt door een politicus, is dit waar? Andere lezers mogen ook reageren.

 6. @Abram Mossel schreef;
  “vereeneging Gerrit de Raaf onder de naam MFK organiseerd regelmatich dit soort lotteryen,”

  Maar Abram M,. als het verboden was, had justitie toch allang opgetreden?
  Trouwens, heb je gisteravond ook naar TV 13Direct gekeken? Gerrit Francisco Schotte was te gast in het progr. “Kabei boto”! Curaçao heeft een uur lang mogen genieten van jouw held Gerrit Schotte… Ik denk dat er vanavond of morgenavond een herhaling is. Dus kijken Abram Mossel, in het progr. wordt hij met rake vragen bestookt/geconfronteerd! 😆

 7. Abraham Mossel

  Weet U wat nu zo gruiperig is aan dit soort lotterijen, de winnaars loten worden op een aangeweze datum via de trekking wega di nuber getrokken 1e 2e 3e prijs, 99% kans dat het lot cq loten NIET gewonen word, mocht het zo zijn dat er wel een winnaar is/zijn dan mogen ze of de prijs of de waarde van de prijs krijgen. Het is bekend dat dit de grootste verlotings oplichting is OOK wat betreft die auto verlotingen die regelmatig worden aangeboden in de loterij hokjes, staat nooit een naam en adres bij waar je bij winst de auto kan op halen, ook diegene die de loten verkoopt kan je niet vertelen waar je bij winst de auto kan ophalen. En het kan en mag allemaal zonder vergunningen.vereeneging Gerrit de Raaf onder de naam MFK organiseerd regelmatich dit soort lotteryen, is lekker eten hoor die duizende guldens van die arme sloeber uit de mondy

 8. Erica ik heb jouw vrouw niet beledigd in tegendeel dat doet jij zelf om haar tenminste 3x per week te bedriegen met andere vrouwen in hotels (schreef je zelf)

  Jij en jouw trollenmaatje beledigd mij dagelijks ik had express niet eens jouw naam geschreven maar je kan het niet laten om me veer te halen.

  Makamba (70% Ned zijn ariku) jij bent hier special omdat je ariku bent en houdt veel van grote zwarte manen net als de Hol vrouwen.

  “Proefwaarschuwing: Deze comment zou (deels) zijn verwijderd wegens strijd met nieuwe spelregels.”
  Vriendelijke groeten,
  KKC commentpolis

 9. Ach Erica, Enri is een zielig figuur die iedereen achter zijn toetsenbord vandaan durft te beledigen.

  Ik denk dat die in het echt een lulletje rosenwater is.

  Nu ben ik weer aan de beurt ???

  “Proefwaarschuwing: Deze comment zou (deels) zijn verwijderd wegens strijd met nieuwe spelregels.”
  KKC commentpolis

 10. ericlapas

  Beste @Enri, blijkbaar houden de beledigingen niet op. Je hebt laatst mijn vrouw (mi dushi) nadat ik bij de KKC gepleit had om je een second chance te geven weer opnieuw beledigd. Nou @Enri, now you’ re on your own buddy.

 11. De meeste cruises zijn tot medio 2018 al volgeboekt, dus de winnaar zit in de niet verkochte loten , dus G S en zijn goklustigen hebben niets in de gaten hoe ze belazerd en misbruikt worden.

 12. Zijn advocaten (drechi pe ariku, Erica, LaStiwz de stripper, Mano ku ta maha so) op KKC zullen zo reageren op deze forum om hem te verdedigen hahahaaaaaa.

 13. én heeft onze meesteroplichter een vergunning voor de loterij?

 14. Knoops, Vaders, cassatie advocaat en rechtbankkosten moeten betaald worden.

 15. Schofterig!

 16. Pffffffffff,Volk heeft honger ,wonen in krotten,hoge werkloosheid,kinderen gaan met honger naar bed.
  Ga daar voor inzetten,inplaats van cruiseloten,want als zo’n prijs wint heb je ook nieuwe kleren(galakleding op de boot) en schoenen nodig,en zakgeld anders heeft het geen zin.
  Tip voor Schotte verloot ipv cruise een huis.

 17. Weer zo’n gluiperige actie van die crimineel. Weer het volk de mond snoeren en de kleppen voor de ogen dichtgooien. Wanneer wordt dit volk nu eens wakker en doorheeft wat deze man allemaal aan het doen is. Alles wat hij doet is in eigen belang en niets voor het volk.

 18. Freedomwriter

  Het volk dat kleppen voor hun ogen hebben, voor hem stemt en meedoet aan de cruise lotterij mag de peperdure rekening van de advokaten gaan betalen.

 19. Al die advocaten kosten handenvol geld. Dat moet ergens anders vandaan komen dan uit Schotte’s eigen zak. De drie winnaars kunnen hem een kaartje sturen in de gevangenis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *