26 C
Willemstad
• woensdag 28 september 2022

ParadiseFM | Geen bewijs voor veroordeling 600 kilo drugsroof

Oud-politieagent M. Mariano is vrijgesproken voor de 600 kilo drugsroof uit het recherchebureau. Ook de andere verdachten zijn niet veroordeeld voor de roof. Volgens de rechter is...

ParadiseFM | Sterker economische groei door herstel toerisme

Het verblijfstoerisme is in de eerste helft van 2022 sneller hersteld dan verwacht. Op Curaçao overtrof het aantal verblijfstoeristen zelfs het niveau van voor de pandemie. Om...

ParadiseFM | Jongens aangehouden voor wapenbezit

De politie sloeg gisteren twee jongens in de boeien. De aanhouding vond plaats in Sun Valley. Buren belden de politie nadat ze de jongens in een tuin...
- Advertentie -

ParadiseFM | Betere beveiliging bij brandweerkazernes

De beveiliging van brandweerposten wordt verhoogd. Reden is de inbraak bij verschillende kazernes. Dat schrijft Justitieminister Hato. Alle brandweerposten krijgen automatische poorten die geopend worden op het...

ParadiseFM | Tweede arrestatie rond overval Julianadorp

De politie heeft vanmorgen een 27-jarige man opgepakt op verdenking van een gewapend overval aan de Parallelweg in Julianadorp. De aanhouding vond plaats aan de Kaya Renbak...

NTR | ‘Waarom kan ik hier in de Tweede Kamer geen Papiaments spreken?’

John Samson Rennox Calmes, Curaçaos parlementslid, zorgde voor een opmerkelijk moment in de Tweede Kamer. Hij hekelde dat er geen tolk aanwezig was bij een overleg en voerde...

DH | Inaugural Arajet Airlines flight lands at Princess Juliana International Airport

AIRPORT--Princess Juliana International Airport (PJIA) officially welcomed Arajet Airlines from the Dominican Republic with a symbolic inaugural ceremony on Tuesday. The ceremony had been postponed due to...

AD | Schooljaar begint zonder boeken

Schoolboeken | Tico Vos

Willemstad – Het schooljaar 2019/2020 begint op 15 augustus zonder de nodige lesmaterialen voor het voortgezet onderwijs. De verscheping hiervan is vertraagd als gevolg van ‘interne procedures en de financiële afhandeling’.

Dat blijkt uit een brief van sectordirecteur Wladimir Kleinmoedig van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport aan de verschillende schoolbesturen.

De brief schrijft Kleinmoedig eigenlijk naar aanleiding van de toenemende klachten over het niet of niet tijdig inleveren van de boeken op school en het uitblijven van relevante sancties vanuit de overheid. ,,Steeds meer leerlingen en hun ouders/opvoeders blijken zich niet te houden aan de inhoud van de bruikleenovereenkomst die getekend is met de overheid”, zo schrijft de sectordirecteur Onderwijs.

,,De lesmaterialen worden laat of helemaal niet geretourneerd op school en bij beschadiging en/of verlies van de boeken worden de opgelegde boetes ook niet altijd betaald door de betrokkenen. Deze complexe situatie baart u en de overheid de nodige zorgen en maatregelen moeten worden genomen.”

In dit kader wordt, zo stelt Kleinmoedig, een eerste aanmaningsbrief richting de ouders/opvoeders en de betrokken leerlingen/studenten gestuurd door tussenkomst van de huidige of de nieuwe school.

Aan de schoolbesturen wordt gevraagd samen met de schoolleiding en in nauwe samenwerking met de organisatie FMS (Fundashon Material pa Skol) de bovengenoemde doelgroep te registreren, ‘opdat de overheid over de juiste data komt te beschikken’. Intern wordt afgestemd over het verder sturen van opvolgende aanmaningsbrieven en de verder te nemen sancties, aldus Kleinmoedig.

De sectordirecteur Onderwijs belooft dat hierbij steeds geprobeerd zal worden te voorkomen dat de leerling/student het slachtoffer wordt van de situatie.

,,Waar nodig kunnen er betalingsafspraken worden gemaakt met de ouders/opvoeders, opdat de openstaande schulden worden betaald uiterlijk bij aanvang van het nieuwe schooljaar, mits anders afgesproken.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

2 reacties

  1. Het schooljaar 2019/2020 begint op 15 augustus zonder de nodige lesmaterialen voor het voortgezet onderwijs. De verscheping hiervan is vertraagd als gevolg van ‘interne procedures en de financiële afhandeling’.

    Laat me raden. De Minister had dit bedrag uit het budget van schoolboeken gehaald en gebruikt voor haar persoonlijke dienstreizen?

  2. Als ik ergens wat huur moet ik een borg betalen dus gewoon een borg op de boeken laten betalen.als de boeken retour komen en zijn in goede staat krijg je het volledige bedrag terug en bij schade dan een gedeelte van de borg inhouden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -