30 C
Willemstad
• zondag 4 juni 2023

PBC | Oplossing voor wachtlijst bij CMC

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Inspectie voor de Volksgezondheid heeft ingegrepen in de problematiek van de wachttijden voor operatiepatiënten. Met ingang van maandag 5 juni een wordt een...

PBC | ‘Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles zitten ver onder de inkomensnorm van de LNT’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles/GGz Curacao verdienen niet een veelvoud van het maximum, dat is vastgesteld in de nieruwe Wet Normering Topinkomens, LNT....

PBC | Eerste kwartaal 2023 ziet honderden onbeantwoorde brieven aan ministers

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Tijdens het eerste kwartaal van 2023 zijn er maar liefst 181 brieven, afkomstig van Statenleden en gericht aan ministers, onbeantwoord gebleven. Minister van Algemene...

PBC | Regering Curaçao zoekt 650 miljoen om pensioenen ENNIA te redden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is zeker 650 miljoen nodig om de pensioenen van ENNIA te redden. De regering van Curaçao heeft besloten op zoek te gaan naar...

PBC | Uitspraak in hoger beroep tegen Ansary uitgesteld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD.- Halverwege deze maand kondigt het Gemeenschappelijk Hof de datum van de uitspraak aan in de zaak die de Centrale Bank/ENNIA tegen Ansary & Co hebben...

PBC | Rojer wil in Parijs revanche op Spelen

Persbureau Curacao PARIJS – Jean-Julien Rojer wil zich volgend jaar op de Olympische Spelen revancheren. Twee jaar geleden liepen de Spelen van Tokio op een grote teleurstelling uit,...
- Advertisement -spot_img

AD | Schooljaar begint zonder boeken

HomeMediaAD | Schooljaar begint zonder boeken
Schoolboeken | Tico Vos

Willemstad – Het schooljaar 2019/2020 begint op 15 augustus zonder de nodige lesmaterialen voor het voortgezet onderwijs. De verscheping hiervan is vertraagd als gevolg van ‘interne procedures en de financiële afhandeling’.

Dat blijkt uit een brief van sectordirecteur Wladimir Kleinmoedig van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport aan de verschillende schoolbesturen.

De brief schrijft Kleinmoedig eigenlijk naar aanleiding van de toenemende klachten over het niet of niet tijdig inleveren van de boeken op school en het uitblijven van relevante sancties vanuit de overheid. ,,Steeds meer leerlingen en hun ouders/opvoeders blijken zich niet te houden aan de inhoud van de bruikleenovereenkomst die getekend is met de overheid”, zo schrijft de sectordirecteur Onderwijs.

,,De lesmaterialen worden laat of helemaal niet geretourneerd op school en bij beschadiging en/of verlies van de boeken worden de opgelegde boetes ook niet altijd betaald door de betrokkenen. Deze complexe situatie baart u en de overheid de nodige zorgen en maatregelen moeten worden genomen.”

In dit kader wordt, zo stelt Kleinmoedig, een eerste aanmaningsbrief richting de ouders/opvoeders en de betrokken leerlingen/studenten gestuurd door tussenkomst van de huidige of de nieuwe school.

Aan de schoolbesturen wordt gevraagd samen met de schoolleiding en in nauwe samenwerking met de organisatie FMS (Fundashon Material pa Skol) de bovengenoemde doelgroep te registreren, ‘opdat de overheid over de juiste data komt te beschikken’. Intern wordt afgestemd over het verder sturen van opvolgende aanmaningsbrieven en de verder te nemen sancties, aldus Kleinmoedig.

De sectordirecteur Onderwijs belooft dat hierbij steeds geprobeerd zal worden te voorkomen dat de leerling/student het slachtoffer wordt van de situatie.

,,Waar nodig kunnen er betalingsafspraken worden gemaakt met de ouders/opvoeders, opdat de openstaande schulden worden betaald uiterlijk bij aanvang van het nieuwe schooljaar, mits anders afgesproken.”

Bron: Antilliaans Dagblad

2 reacties

  1. Het schooljaar 2019/2020 begint op 15 augustus zonder de nodige lesmaterialen voor het voortgezet onderwijs. De verscheping hiervan is vertraagd als gevolg van ‘interne procedures en de financiële afhandeling’.

    Laat me raden. De Minister had dit bedrag uit het budget van schoolboeken gehaald en gebruikt voor haar persoonlijke dienstreizen?

  2. Als ik ergens wat huur moet ik een borg betalen dus gewoon een borg op de boeken laten betalen.als de boeken retour komen en zijn in goede staat krijg je het volledige bedrag terug en bij schade dan een gedeelte van de borg inhouden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties