26 C
Willemstad
• zaterdag 1 oktober 2022

Extra | Journaal 30 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, September 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

PBC | Ex-politieman Mariano vrijgesproken voor drugsroof van 600 kilo

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Voormalig politieambtenaar Mariens Mariano is vrijgesproken voor zijn hoofdrol in Rio Canario-drugsroof. De zaak met de naam Inex 2.0 draait om 600 kilo cocaïne...

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...

AD | Rhuggenaath: Tijd om te investeren

,,Dat is de essentie van de groeistrategie, die gedeeltelijk is opgenomen in het groeiakkoord met Nederland.”

Willemstad – Tussen 2019 en 2024 wordt op Curaçao een minimum van 2.000 hotelkamers gebouwd, worden op basis van een inventarisatie tussen 2019 en 2020 ongeveer 1.500 nieuwe banen gecreëerd in de hospitalitysector, en worden in de komende jaren ongeveer 1.700 nieuwe woningen gebouwd.

Dit en meer is onderdeel van de investeringsagenda die gisteren door premier Eugene Rhuggenaath werd gepresenteerd. De premier gaf aan dat uiteraard de kosten van het overheidsapparaat moeten worden verminderd, dat er meer efficiëntie moet komen en dat de overheidsfinanciën gezond moeten worden, waardoor duurzame evenwichtige begrotingen kunnen worden gerealiseerd.

,,Maar meer dan dat en voor een tegenbalans van de impact van de maatregelen op de gemeenschap en op bepaalde economische sectoren, moeten we gaan investeren en onze economie laten groeien”, aldus de minister-president. ,,Dat is de essentie van de groeistrategie, die gedeeltelijk is opgenomen in het groeiakkoord met Nederland.”

Inmiddels is er een investmentteam in het leven geroepen dat zich buigt over de verschillende investeringen die de overheid gaat faciliteren. De investeringsagenda richt zich op verschillende gebieden, in de eerste plaats op de toeristische sector, omdat deze sector groei heeft bewezen.

,,En hoewel de sector moest herstellen na het verlies van het aantal toeristen uit Venezuela, is dat gelukt door groei vanuit verschillende andere markten, waaronder de VS en Latijns-Amerika. Daarom is het belangrijk dat er wordt geïnvesteerd in projecten die het toeristisch product vergroten”, aldus Rhuggenaath.

Naast het toerisme, richt de investeringsagenda zich onder andere ook op de logistieke sector, woningbouw, agricultuur en IT.

Omdat de overheid versneld bouwvergunningen gaat uitgeven, maar ook de investeringen door de overheid worden gecoördineerd, is nu te zien dat tussen 2019 en 2024, verdeeld over verschillende projecten, een minimum van 2.000 hotelkamers wordt gebouwd, zo meldde de premier.

,,Volgens mij bereiken we daarmee voor Curaçao een record. Deze projecten zorgen uiteraard voor een spin-off van het toeristisch product, maar ook van de airlift. Jarenlang horen we dat de behoefte moet worden gestimuleerd, maar we moeten ook in staat zijn om – als er geïnteresseerde luchtvaartmaatschappijen zijn – tegemoet te komen in de behoefte voor het aantal kamers. Die twee dingen gaan hand in hand. Wat ik zelf eerder als minister van Economische Ontwikkeling heb ervaren, is dat mij tijdens een bezoek aan Toronto werd gezegd dat zodra Curaçao meer all inclusive-hotels heeft, zij meer vluchten zullen inzetten. Zo functioneert dat.”

Door de investeringen op het gebied van toerisme worden ook nieuwe banen gecreëerd. Op basis van een inventarisatie van de private sector en de overheid worden voor de periode 2019-2020 1.500 banen in de hospitalitysector verwacht, aldus de premier.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

4 reacties

 1. Waar dit eiland serieus in moet investeren is in opvoeding, educatieve en sociale vorming.

  En dan mogen ze beginnen met een intensieve training Good and ethical governance voor dummies bij de overheid!

 2. Inmiddels is er een investmentteam in het leven geroepen dat zich buigt over de verschillende investeringen die de overheid gaat faciliteren.

  Weer een extern clubje dat dit tegen een goed bedrag gaat doen? Allemaal Paristas natuurlijk

 3. Ze zeggen, je moet het dak repareren als het mooi weer is, 1.700 nieuwe woningen zet geen zoden aan de dijk. Het houdt wat bouwvakkers voor een tijdje van de straat maar zadelt de volgende generatie met nog meer schulden.

 4. Tijd om te investeren… dacht PARtijgenote lola Leito ook.

  En hielp haar man aan een consultantsjob bij de Isla en haar dochter aan een baan bij Bureau Post, waar de meest waanzinnige salarissen van alle overheidsentiteiten betaald worden.

  Dochter kreeg deze baan, naar goed voorbeeld van Zus de Lannooy, zonder sollicitatieprocedure of zelfs maar een vacature.

  Dat is ‘tijd om te investeren’ bij de PAR politici.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -