32 C
Willemstad
• maandag 3 oktober 2022

AntilliaansDagblad | Zwemmen van punt naar punt rond Aruba

Oranjestad - De ervaren Arubaanse openwaterzwemmer Deaxo Croes is na een geslaagde zwemtocht van zo’n dertien uur zaterdag bij Baby Beach weer veilig aan land gekomen. Hij...

AntilliaansDagblad | ‘Vol ambitie en met veel vertrouwen’

Securitas Antias viert 40-jarig jubileum Willemstad - Het beveiligingsbedrijf Securitas Antias bv heeft gisteren, samen met haar medewerkers en een groot aantal gepensioneerde ex-collega’s, op feestelijke wijze haar...

AntilliaansDagblad | Silvania schiet uit z’n slof

Aanval op journalist Gonzalo Cuales maar ook op aan PAR-verbonden bedrijven Willemstad - ,,Grote bedrijven die verbonden waren aan het kabinet-Rhuggenaath hebben miljoenen aan de NOW-regeling ontvangen, waarna...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | ‘Schaarste dreigt’

Importeurs wijzen op ongewenste gevolgen Makutu Básiko 2022 Willemstad - De nieuwe basismandregeling - Makutu Básiko 2022 - zal ongewenste gevolgen hebben, te weten schaarste en het mogelijk...

Democracy now! | Friday, September 30, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 30 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, September 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

AD | Ruim 73 mln dankzij duikindustrie

Duiktoerime draagt aanzienlijk bij | Jeu olimpio

Willemstad – De lokale duikindustrie heeft een groot potentieel. Dat stelt de Curaçao Hospitality Association (Chata). In een uitgebreide verklaring geeft de vereniging aan dat de industrie jaarlijks ongeveer 41.319.914 dollar (omgerekend 73.549.446 gulden) bijdraagt aan de lokale economie.

Aan het begin van dit jaar hebben Chata en de Curaçao Tourist Board (CTB) een Dive World Café georganiseerd. Het doel hiervan was de kennis over duiken te vergroten en tevens de impact hiervan op de toeristenindustrie en de economie van Curaçao te belichten. Het eerste actiepunt op de agenda was om een onderzoek voor te bereiden over de impact van de duikindustrie op Curaçao.

De Chata Dive Task Force heeft samen met Jerry Beaty en Linda Wulf van Dive Training Magazine een enquête ontwikkeld waarmee meer dan 40 duikoperators op Curaçao zijn benaderd. Negentien hebben deelgenomen aan dit onderzoek. ,,Deze duikoperators staan allemaal in direct contact met de toerist en hebben Chata en haar team een uitgebreid zicht geboden op de wijze waarop deze industrie functioneert”, aldus de hospitality-vereniging.

Aan de hand van berekeningen verricht door de Chata Dive Task Force blijkt dat de dagelijkse investering van iedere duiker in de sport ongeveer 100 dollar is. Dit betekent dat de sector jaarlijks ongeveer 12.410.000 dollar (22.089.800 gulden) oplevert. De duiker geeft dagelijks gemiddeld 150 dollar uit aan verblijf. Jaarlijks komt dit neer op een bedrag van ongeveer 14.499.625 dollar. Cijfers die door de enquête zijn verzameld, geven aan dat de duiker ongeveer 100 dollar aan eten en drinken uitgeeft; jaarlijks is dit 12.410.000 dollar.

Wanneer onder andere de duiklessen, verblijf, eten en drinken, het huren van een auto, de verkoop van apparatuur en artikelen en airport tax bij elkaar worden opgeteld, kan worden geconcludeerd dat de duikindustrie jaarlijks ongeveer een bedrag van 41.319.914 dollar bijdraagt aan de lokale economie.

Volgens Miles Mercera, ceo van Chata, is de ‘bijdrage van de duik- en snorkelindustrie aan de Curaçaose economie enorm’. Hij doet daarom een dringend beroep op het kabinet-Rhuggenaath om wetten tot stand te brengen die de positie van de duikoperators versterken.

,,We moeten alle kansen die deze industrie met zich meebrengt, goed onderzoeken. Wij stellen voor om Curaçao te promoten als een bestemming waar de toerist ook kan duiken. Er zijn nog veel mensen die zich niet bewust zijn van de schoonheid die Curaçao ook onder water te bieden heeft. Chata wil stil staan bij het harde werken van de duikoperators. Het is belangrijk de duiklocaties te beschermen en op gestructureerde wijze de groei van de industrie te garanderen. Net zoals de operators deelnemen aan certificeringsprogramma’s met het doel het niveau te verhogen van hetgeen de toerist wordt geboden, doet Chata een dringend beroep aan de regering om met initiatieven te komen om op een of andere manier wetten tot stand te brengen die de positie van de duikoperators kan versterken. Want, zoals de recente onderzoeken hebben uitgewezen: hun bijdrage aan de Curaçaose economie is van grote waarde.”

Uit onderzoek verricht door de Chata Dive Task Force blijkt dat de duikindustrie maandelijks ongeveer 195.000 dollar in retail oplevert. Dit bedrag is inclusief de verkoop van duik- en zwemartikelen en alles wat een duiker nodig heeft om de sport goed uit te kunnen oefenen en die bij de duikoperator kan worden gekocht.

Zelfs souvenirs worden bij de duikoperator verkocht. Ongeveer 45,5 procent van de toeristen die Curaçao bezoekt en die duiken in het lijstje van ‘things to do’ opneemt, wil in grote hotels verblijven, 22 procent bij kleinere hotels, 14,8 procent bij appartementen die worden verhuurd aan toeristen, 13,8 procent heeft een privéonderkomen en 3,9 procent is onbekend.

De toeristen variëren van land van herkomst; 34 procent komt uit Noord-Amerika, 42 procent uit Nederland, 12 procent uit Duitsland en 12 procent uit Zuid-Amerika.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

4 reacties

 1. Brian S
  Je zult wel gelijk hebben.
  Het is wat onduidelijk geschreven dan . Bijvoorbeeld de zin:
  “45,5 procent van de toeristen die Curaçao bezoekt en die duiken…….”.
  Je zou dan denken dat de onderverdeling die daarna volgt optelt tot 100% .( de totale populatie van die 45,5% duikers omvattend). Maar ook niet.
  De getallen die de toeristenorganisaties iedere keer weer over ons uitstorten , vind ik sowieso niet altijd even betrouwbaar.

 2. “De toeristen variëren van land van herkomst; 34 procent komt uit Noord-Amerika, 42 procent uit Nederland, 12 procent uit Duitsland en 12 procent uit Zuid-Amerika.”.

  Klopt dit wel ?
  bijvoorbeeld : wat is, bij benadering, het totaal aantal duikers ? Daarvan onder meer 42% Nederlanders en 12% Duitsers. Als je dan weet hoeveel Nederlanders en Duitsers het eiland bezoeken, zou je tot de conclusie moeten komen dat bijna alle Duitsers gaan duiken. Lijkt me niet plausibel.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -