28 C
Willemstad
• vrijdag 17 september 2021 06:02

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | RKCS en VPCO: Minder vacatures

Nog 15 à 20 vacatures open | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Het Rooms-Katholiek Centraal Schoolbestuur (RKCS) en de Vereniging voor Protestants Christelijk Onderwijs (VPCO) hebben minder openstaande vacatures voor docenten dan voorgaande jaren. Het nieuwe schooljaar kan zonder grote problemen beginnen.

Het RKCS vertegenwoordigt 52 scholen voor funderend en speciaal onderwijs, voorbereidend secundair beroepsonderwijs (vsbo), secundair beroepsonderwijs (sbo), en havo/vwo. Volgens de website heeft de stichting meer dan 1.208 medewerkers en ongeveer 16.700 leerlingen. Wat het voortgezet onderwijs betreft zijn alle vacatures voorzien, zegt RKCS-directeur Lisette van Lamoen-Garmers.

,,Alleen een paar technische vakken, zoals werktuigbouwkunde, moeten we nog invullen.” De uitdaging ligt zoals elk jaar in het funderend onderwijs. Daar zoekt het RKCS nog vier leerkrachten. Van Lamoen-Garmers: ,,Maar we werven ook kandidaten in Suriname en doen er alles aan om het schooljaar zonder openstaande vacatures te starten.”

- Advertentie -

Ook VPCO-directeur Maghalie van der Bunt-George zegt ‘over het algemeen tevreden’ te zijn wat betreft de invulling van de vrijgekomen plekken. ,,We zijn nagenoeg rond, op 15 à 20 vacatures na. Het VPCO is verantwoordelijk voor zes scholen voor funderend onderwijs, Lom-onderwijs gericht op kinderen met leer- en opvoedingsmogelijkheden, vsbo en havo/vwo.

De vereniging heeft 250 leerkrachten in dienst. Van der Bunt-George zegt dat er voor komend schooljaar minder vacatures waren. ,,Dat gaat in golven, omdat uitgezonde krachten vaak een contract hebben voor drie tot vier jaar.” Voor het funderend onderwijs is het VPCO nog op zoek naar ongeveer zes leerkrachten.

Van der Bunt-George is vooral blij dat steeds meer ‘landskinderen’ terugkomen naar Curaçao voor een baan in het onderwijs. Dat is onder andere het resultaat van werving door de gezamenlijke schoolbesturen in februari in Nederland. ,,Het zijn mensen die Papiaments spreken en dat is toch fijn, ook al is de instructietaal Nederlands, maar ook medewerkers die vaak komen om te blijven.”

De VPCO-directeur ziet ook wel dat docenten voor Nederland kiezen waar een tekort is en de werkomstandigheden aanzienlijk beter.

- Advertisement -

,,Maar toch komen daarvoor in de plaats weer landskinderen terug die het hier willen proberen of Nederlanders die een paar jaar ervaring in het buitenland willen opdoen. Wij steken er veel energie in om ons als werkgever te profileren en om de interessante kanten van werken op Curaçao te belichten.”

Op de website van VPCO worden specifiek vijf vacatures voor vakdocenten in het voortgezet onderwijs genoemd: culturele artistieke vorming/Kunstvak, consumptieve techniek (2e graad), natuurkunde (1e graad), algemeen techniek (2e graad) en Papiaments.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Het RKCS vertegenwoordigt 52 scholen met ongeveer 16.700 leerlingen en dan hebben we de leerlingen die onder de VPCO vallen niet meegeteld.

    Gezien deze aantallen kunnen wij gerust stellen dat meer dan 70% van de YDK’s die een opleiding heeft gevolgd, ooit op een christelijke school zat.

    Vandaar dat ik moeite heb om dit met de baatzuchtige, egoïstische, hebberige en zelfzuchtige karakter van de politici en bestuurders hier te rijmen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Rapper Jetten veroordeeld tot 6 jaar voor poging tot doodslag

De lokale rapper Jetten is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor poging op doodslag en het overtreden van de vuurwapenwet. Volgens de rechtbank is voldoende bewezen...

Democracy now! | Thursday, September 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Banco di Caribe verkocht aan United

Banco di Caribe wordt verkocht aan United Group Holdings BV. De verkoop omvat alle bancaire activiteiten op Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint Maarten. Ook de verzekerings- en...

Nu.cw | Knops geholpen door ambtenaren bij privékwestie

Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Raymond Knops (CDA) kocht in 2010 privé grond aan. Zijn ambtenaren met juridische analyses en de communicatiestrategie, hadden hem geholpen toen hier vorig jaar...

Nu.cw | 109 baby-schildpadden bereiken zee bij Porto Mari

Op het strand van Porto Mari zijn zaterdag 109 baby-zeeschildpadden uit hun ei gekropen. De Sea Turtle Conservation Curaçao ontdekte de lege eieren. De organisatie heeft de eieren...
- Advertentie -