26 C
Willemstad
• maandag 26 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

AD | Rijksministerraad schuift LAft door

HomeMediaAD | Rijksministerraad schuift LAft door
De verwachting is dat er op korte termijn geen zogeheten ‘aanwijzing’ zal komen

Oranjestad – De Rijksministerraad (RMR) gaat pas na het zomerreces de kwestie van de nieuwe Landsverordening Aruba financieel toezicht (LAft) behandelen. Dat heeft minister-president Evelyn Wever-Croes vanuit Nederland laten weten.

De RMR maakt zich grote zorgen over het plan van Aruba om Den Haag minder macht te geven als het gaat om toezicht op hun overheidsfinanciën.
Het Arubaanse parlement heeft het toezicht – dat de RMR heeft via het College Aruba financieel toezicht (CAft) – volgens Knops ‘om zeep geholpen’ met een aangenomen amendement. ,,Dat vinden wij niet acceptabel. Dus daarover gaan wij in gesprek.”

De verwachting is daardoor dat er in ieder geval op korte termijn geen zogeheten ‘aanwijzing’ zal komen.

Voordat de wetswijziging echt kan plaatsvinden, zal de gouverneur van Aruba het moeten goedkeuren. Maar zover zal het niet komen, zegt Knops. ,,De gouverneur weet dat er een discussie in de RMR hierover is. Dus hij zal dat niet bekrachtigen.”

Deze week was voorlopig de laatste week waarin de Nederlandse ministers en de Caribische regeringsvertegenwoordigers bijeenkomen en dan gaan ze een paar weken met zomerreces. Daarna zou de situatie op de agenda van de Rijksministerraad kunnen komen, volgens Knops.

Wever-Croes heeft wel in de vergadering een toelichting gegeven op het gewraakte amendement. ,,Er gaat niets veranderen op het gebied van de overheidsfinanciën. Het amendement is erop gericht een fout te herstellen die in het verleden is gemaakt, waardoor de oude wet indruist tegen onze grondwet.” Ze verzekerde de aanwezige bewindslieden dat de Arubaanse regering zich houdt aan de afspraken over de financiën.

,,We hadden al te maken met grote uitdagingen. Nu maakt de crisis in Venezuela het er niet makkelijker op. Ik ga ervan uit dat er op Aruba een permanente vorm van financieel toezicht zal zijn. Als dat niet het CAft is, komt Aruba met een eigen toezichtsorgaan. Ten aanzien van de afspraken met Nederland houden we daaraan vast.”

Door de verschuiving tot na het zomerreces heeft zowel de Arubaanse als de Nederlandse regering meer tijd om de nieuwe situatie te bestuderen en alternatieven te bedenken om de kwestie op te lossen.

Bron: Antilliaans Dagblad

1 reactie

  1. Vrouwen hebben de mond vol over emancipatie en dat ze op hun capaciteiten beoordeeld moeten worden maar alles lijkt erop dat Evelyn Croes een borstvergroting heeft ondergaan. Ik moet zeggen, die twee zien er lekker uit.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties