AD | Rhuggenaath: Nieuw tijdperk gezondheidszorg

‘Alles zo goed als klaar voor transitie naar CMC’ | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Met de opening van het nieuwe ziekenhuis op 15 november breekt een nieuw tijdperk aan voor de gezondheidszorg op Curaçao. Dat waren de woorden van premier Eugene Rhuggenaath na afloop van een rondleiding in het nieuwe ziekenhuis Curaçao Medical Center (CMC).

Aan het CMC wordt nu de laatste hand gelegd, voor de grote verhuizing en opening komende vrijdag. Met trots gaf de minister-president na afloop van de rondleiding aan dat alles klaar is voor de transitie.

Volgens Rhuggenaath is dit ‘once in a lifetime-project dat het kabinet-Rhuggenaath namens het volk van Curaçao heeft mogen begeleiden, een taak die zeer serieus is genomen’.

,,Het is niet allemaal over een leien dakje gegaan, maar ik kan oprecht zeggen dat ik trots ben op wat er staat. Ik heb de mensen gesproken en het met mijn eigen ogen gezien en wij zijn zo goed als klaar voor de transitie.”

Na afloop van de rondleiding door het nieuwe ziekenhuis bedankte de premier Hans Kedzierski, directeur van het CMC; Ingemar Merkies, medisch directeur van het CMC; Gilbert Martina van Transitie en Exploitatie HNO; en Dito Garmers van Vastgoed en Beheer HNO voor de uitgebreide uitleg en rondleiding en wenste hij hen het beste toe voor de toekomst.

,,Er is een nieuw tijdperk aangebroken in de gezondheidszorg op Curaçao met dit nieuwe hospitaal. We mogen er met z’n allen trots op zijn”, aldus de minister-president.

Bron: Antilliaans Dagblad

3 Reacties op “AD | Rhuggenaath: Nieuw tijdperk gezondheidszorg

  1. Ay nos mes por .

  2. Curacao revisited

    “Blijkbaar durfde de pers niet te vragen wie allemaal dankzij dit nieuwe ziekenhuis nu miljonair is.”
    het wrange is dat al die consultants die door dit project miljonair zijn geworden of nog veel rijker (Gilbert Martina, Betrian) zelf zo veel geld hebben dat zij voor hun gezondheid doodleuk naar het buitenland gaan. De gemiddelde Curacaonaar kan nu naar een heel duur, gloednieuw ziekenhuis waar geen geld voor medicijnen is.

  3. Rhuggenaath: “nieuw tijdperk gezondheidszorg”, is Rhuggenaath achterlijk of wilt hij iedereen zand in de ogen strooien? Wat een schetsvertoning over de opening van het nieuwe ziekenhuis zondag op TV. Blijkbaar durfde de pers niet te vragen wie allemaal dankzij dit nieuwe ziekenhuis nu miljonair is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *