AD | Rhuggenaath: Grens gefaseerd open

Rhuggenaath: afstemmen met de koninkrijkspartners | Foto Archief

Willemstad – De Curaçaose regering wil meewerken aan een gefaseerde en gecontroleerde opening van de grenzen met Venezuela. Daarover hebben gesprekken plaatsgevonden met de Venezolaanse autoriteiten. Het voorstel is ook afgestemd met de regering van Aruba en de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok.

Dat zegt premier Eugene Rhuggenaath (PAR). Wat Curaçao betreft worden de grenzen tussen Venezuela en de eilanden in fases opengesteld. Dit om te voorkomen dat de stroom migranten zonder documenten uit het land in korte tijd enorm toeneemt. Het idee is dat eerst het maritiem verkeer tussen de landen wordt opengesteld en later ook het luchtverkeer weer mogelijk is. De gesprekken hierover worden nu ‘op technisch niveau’ voortgezet.

Rhuggenaath: ,,We blijven de zaak wel afstemmen met de koninkrijkspartners, vanwege de steeds veranderende omstandigheden. Het lijkt er ook op dat er de afgelopen tijd meer illegale migranten zijn.”

Venezuela heeft via een diplomatieke nota laten weten bereid te zijn de grenzen met Curaçao weer open te stellen voor verkeer van personen en goederen. De Curaçaose regering heeft daarop geantwoord onderdeel van het Koninkrijk te zijn en dat de beslissing ook zou moeten gelden voor Aruba en Bonaire.

In mei dit jaar maakte Venezuela bekend de grens met Aruba weer te openen maar met Curaçao gesloten te houden. Aruba besloot toen zelf tot een verlenging van de grenssluiting om grip te krijgen op de stroom van migranten.

Bron: Antilliaans Dagblad van 7 december 2019

3 Reacties op “AD | Rhuggenaath: Grens gefaseerd open

  1. Het idee is dat eerst het maritiem verkeer tussen de landen wordt opengesteld en later ook het luchtverkeer weer mogelijk is.

    Gaat Venezuela ook de Insel miljoenen betalen?

  2. Kijk ‘ns naar het gezicht van Rhuggenaath. Het lijkt alsof hij zijn laatste spaarpot centjes heeft versnoept. Man man man. Zielig manneke is hij.

  3. De Curaçaose regering wil meewerken aan een gefaseerde en gecontroleerde opening van de grenzen met Venezuela. Wat een stomme opmerking. Mensen, er ís geen plek voor migranten en vluchtelingen op Curacao. Ten eerste, Curacao hééft geen grenzen, het is een eiland en geen vasteland. Hoe kun je een eiland controleren terwijl alle grenzen altijd open zijn?? Mensen en drugs smokkelaars zijn al op de hoogte van de toekomstige Curacaose plannen en ze zijn al begonnen met de nodige voorbereidingen te treffen om bergen met geld te verdienen. Een 24/7 controle is gewoon water naar zee brengen en wachten totdat de zee vol loopt. Onbegonnen werk dus. Verstandeloze uitspraken en meningen van een regering die een volk moeten leiden. De populariteit van politici die deze vluchtelingen toelieten en nog steeds toelaten is tot een ongeëvenaard dieptepunt gedaald. Uit opiniepeilingen in Duitsland blijkt dat 62 procent van de inwoners die geënquêteerd werden, toegeeft weinig vertrouwen in politici te hebben. Zo ook in de Nederlandse politiek. VVD is aan het einde van zijn latijn, aan zijn laatste stuiptrekkingen. In Nederland worden politici als een “stelletje schreeuwers” gezien en ze worden als omkoopbare producten gezien. Treurig hè! De mening heerst alom dat de Nederlandse politiek zo traag en zo oneerlijk is, dat het geen middel vormt waarmee kiezers hun doel kunnen verwezenlijken. Het is begrijpelijk dat de politieke apathie groeit door de vluchtelingen stroom. Corsow Corsow, makaku ta hunga cu su jiu, te ora e saca so wowo. Curacao zal het stellig, met alle zekerheid betreuren over deze kortzichtige beslissing die zij heeft genomen met deze vluchtelingen/migranten. Maar ja, laat ta malai. Jammer voor het volk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *