AD | Personeel Hof in het KNSM-gebouw ziek

Schoonmaakbeurt KNSM-gebouw Breedestraat | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Negen personeelsleden van het Hof van Justitie die werken bij een afdeling in het KNSM-gebouw in Punda hebben zich vorige week ziekgemeld. Drie daarvan zijn nog arbeidsongeschikt.

Dat bericht het Gemeenschappelijk Hof van Justitie in een persbericht. Op advies van het bureau BPO Curaçao werd het gebouw, waarin een aantal afdelingen van het Hof van Justitie zijn gevestigd, vorig weekend ‘nog eens grondig opgeruimd en schoongemaakt’. Ook werden reparaties uitgevoerd en het aircosysteem onder handen genomen. Verschillende werkzaamheden waren al in het weekeinde van 23 en 24 november ‘en zelfs eerder’ begonnen.

Het management van de vestiging Curaçao ‘betreurt het zeer dat collega’s zich ziek voelen’. ,,Helaas is er voor de komende maanden, tot aan de verhuizing, geen andere locatie waar de afdelingen geplaatst kunnen worden.” De bedoeling is dat de complete vestiging ‘in het voorjaar’ verhuist naar het voormalig KPMG-gebouw aan de Emancipatieboulevard, tegenover de locatie van Aqualectra aan de Dokweg. Dit in verband met een grondige renovatie van het gerechtsgebouw aan het Wilhelminaplein, die naar verwachting drie jaar zal duren.

Dat de meer dan honderd medewerkers in het eerste kwartaal verhuizen naar het KPMG-gebouw is aanzienlijk later dan rechter Mauritsz de Kort, vicepresident van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie, eind juli had gehoopt.

De Kort noemde de situatie waarin het monumentale pand verkeerde toen al ‘urgent’ en zei dat het belangrijkste probleem de kwaliteit van de lucht was. Daarom juist werden enkele afdelingen ondergebracht in het KNSM-gebouw aan de Breedestraat.

Maar nu blijkt uit het persbericht dat sinds augustus ook daar personeel klaagt over de omstandigheden en zich ziek voelt. Dat leidde er op donderdag 28 november zelfs toe dat ‘een aantal van hen het werk heeft neergelegd en de vakbonden erbij heeft gehaald’.

Negen medewerkers hebben zich ziekgemeld. Daardoor was de afdeling backoffice donderdagmiddag 28 november, vrijdag 29 november en maandag 2 december beperkt bereikbaar.

Na een consult bij de arts van de arbodienst zijn nog drie medewerkers arbeidsongeschikt. Deze week kreeg de afdeling backoffice ondersteuning vanuit de vestiging op Aruba en van drie uitzendkrachten.

Bron: Antilliaans Dagblad van 7 december 2019

2 Reacties op “AD | Personeel Hof in het KNSM-gebouw ziek

 1. Laten we hopen dat hier op Curaçao geen ouders zijn die hun kinderen opvoeden met het idee dat ze beter zijn dan anderen. Wij weten allemaal dat het niet zo is, veel ouders verbieden hun kinderen om met bepaalde kinderen te spelen omdat de ouders niet tot dezelfde sociale klasse behoort.

  Er moet een arbeidsinspectie zijn die op werkomstandigheden voor iedereen controleert, het kan niet zo zijn dat een groep een beetje hoofdpijn voelt en het is gelijk alarm fase rood en een andere groep dag in dag uit in ongezonde en soms giftige omstandigheden hun werk moeten doen.

  Hebben wij niet allemaal dezelfde huidskleur? Waarom waan de ene neger zich meer dan de andere? Dit heb ik nooit bij andere rassen gezien.

 2. ‘de meer dan honderd medewerkers in het eerste kwartaal verhuizen naar het KPMG-gebouw’

  Wat een ironie… in plaats van dat hoerenloper Ralf Palm die Ennia aan de rand van de afgrond heeft gebracht voor de rechters wordt gebracht, gaan de rechters verhuizen naar het pand van Ralf Palm die dus flink aan hen gaat verdienen.

  Dit kan alleen op Curacao.

  Wat een schande, maar schaamte kent men hier niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *