30 C
Willemstad
• zondag 2 oktober 2022

Extra | Journaal 30 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, September 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

PBC | Ex-politieman Mariano vrijgesproken voor drugsroof van 600 kilo

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Voormalig politieambtenaar Mariens Mariano is vrijgesproken voor zijn hoofdrol in Rio Canario-drugsroof. De zaak met de naam Inex 2.0 draait om 600 kilo cocaïne...

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...

AD | Regering kiest voor dialoog

Regering kiest voor dialoog | Extra

Willemstad – De Raad van Ministers (RvM) zal binnen drie weken een beslissing nemen over de verhoging van het minimumloon in 2018. De regering wil eerst advies inwinnen en de gevolgen op de kwaliteit van leven voor alle inwoners van Curaçao evalueren.

In een persbericht benadrukt het kabinet-Rhuggenaath dat het uitgangspunt is om in dialoog meningsverschillen op te lossen en dat de regering gebalanceerde beslissingen moet nemen, volgens de regels van good governance en op basis van analyses van feiten en mogelijke effecten.

De overheid heeft per 1 januari 2017 het minimumloon bepaalt op 9 gulden. Voordat in 2018 en de jaren daarna opnieuw een verhoging plaatsvindt, moeten eerst de nodige evaluaties worden afgerond. Het streven is een rechtvaardig salaris voor werknemers, maar een verhoging van het minimumloon heeft ook direct invloed op de economie, prijzen en de werkgelegenheid, zo stelt de regering.

De vakbonden voeren behalve voor de verhoging van het minimumloon ook actie tegen de verhoging van de premie voor de autoverzekering en de ontslagen bij UTS. De RvM heeft de verzekeringsmaatschappijen benaderd om te bespreken of de verhoging van de premie in fases kan worden ingevoerd. De regering heeft sowieso haar ‘best gedaan om de gevolgen voor de samenleving tot een minimum te beperken’.

Maar de premie is sinds 1999 niet aangepast aan de gewijzigde economische en financiële situatie en moet dus omhoog, zodat verzekeringsmaatschappijen schade na verkeersongevallen kunnen blijven dekken.

De vakbonden eisen het vertrek van UTS-directeur Paul de Geus. ,,Daaraan kan de regering niet zomaar gevolg geven. De overheid moet zich houden aan regels en procedures.”

Om het voortbestaan van UTS veilig te stellen, wordt een strategische partner gezocht en moeten de uitgaven, waaronder aan personeel, omlaag.

,,Dat proces werd in 2013 stopgezet en in 2017 weer vervolgd.” De regering wijst erop dat de werknemers van UTS eerst is gevraagd op vrijwillige basis ontslag te nemen en pas toen dat niets opleverde er is overgegaan tot gedwongen ontslagen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

2 reacties

  1. Ook dit Kabinet bezit de kundigheid en visie niet om Curaçao uit haar sleur te halen. We modderen aan totdat er een ommedraai komt in de politiek. De angst is of deze positief of juist negatief afloopt voor de samenleving.

  2. Blijkbaar wilde Koeiman na de gemiste kans om min. pres. te worden, kost het wat het kost minister worden. Het minimumloon was geen breekpunt bij de coalitie onderhandelingen. Ik denk dat de enige coalitieonderhandeling die plaats heeft gehad is wie welke ministerspost krijgt. Nu moeten wij vier jaar met dit resultaat leven.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -