AD | Regering biedt drie scenario’s

Konket: Bonden mogen ook plannen indienen | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De regering is eruit en heeft drie scenario’s op papier om 12,5 procent te bezuinigen in het arbeidsvoorwaardenpakket van de ambtenaren.

,,De plannen zijn naar de voorzitter van het Centraal Georganiseerd Overleg in Ambtenarenzaken (CGOA), Valdemar Marcha, gestuurd met het verzoek zo snel mogelijk een vergadering te beleggen”, aldus de minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD), Armin Konket (MAN) tegenover deze krant.

Eigenlijk stond gisteren de gebruikelijke maandelijkse CGOA-vergadering op de agenda, maar deze kon niet doorgaan omdat er een speciale ministerraadvergadering was waarin de scenario’s besproken moesten worden. ,,Het zijn scenario’s waarvan ik verwacht dat we er met de vakbonden die in het CGOA vertegenwoordigd (de Centrale Commissie van Vakbonden, CCvV) zijn, uitkomen. De scenario’s bieden ruimte om aan de knopjes te draaien en hier en daar aan te passen”, zo legt Konket nader uit.

Ook verwacht hij dat de bonden zelf met voorstellen zullen komen die aan de 12,5 procent-eis voldoen. Want, zo legt hij uit: ,,De Nederlandse regering heeft gezegd dat het slikken of stikken is. Wij kiezen niet voor stikken, dus konden wij niets anders dan slikken.

We gaan onze scenario’s niet opdringen, de bonden mogen ook hun plannen indienen en in overleg hopen we er dan samen uit te komen. Ik begrijp de gevoelens en dat de politiebonden bijvoorbeeld zeggen niet akkoord te gaan met 12,5 procent inleveren. Maar het is geen kwestie van akkoord gaan of niet, we hebben geen andere opties, dus moeten we nu kijken naar hoe we aan deze 12,5 procent komen.”

Bron: Antilliaans Dagblad

6 Reacties op “AD | Regering biedt drie scenario’s

 1. Freedomwriter

  Het Volk moet nu slikken omdat een groep aasgieren consultant en overheids nv’s directeuren die tot miljonairs zijn omgetoverd het land leeg hebben geplunderd!!!

 2. Als we alle thuis op de sofa Netflixende Tilly Pikeries nu eindelijk eens ontslaan kan het percentage van 12.5% korting flink omlaag.

 3. “Ook verwacht hij dat de bonden zelf met voorstellen zullen komen die aan de 12,5 procent-eis voldoen.”

  Here we go again … verwachten as in … we hope, just like beggars hope begging will lead to results. Don’t beg for results from others, espcially not as elected representatives officials of Korsow, Dushi Korsow.

  “Want, zo legt hij uit: ,De Nederlandse regering heeft gezegd dat het slikken of stikken is. Wij kiezen niet voor stikken, dus konden wij niets anders dan slikken.”

  Konden niet anders dan slikken ? Slikken moeten deze kermisgasten door hun wanbeleid en focus of zelfverrijking.

  Woorden van hun tegenover financiele steun, die kunnen oplopen tot miljarden Naf.
  Daarme ook gekoppleld een gezond long-term sanneringsplan voor het eiland.

  Fragile egos hurt, instead of rising to the occation. As they say : “bo por saka buriku for di mondi, pero bo no por saka mondi fo’i buriku.”

 4. Joep Meloen

  Goh en Nederland was er voor nodig om deze regering, na 2 maanden niets doen, eindelijk eens de juiste woorden uit te laten spreken ?

  Dit hadden ze zelf ook kunnen en moeten bedenken, dan hadden ze zelf leiderschap kunnen tonen. Nu zeggen ze het wel, maar met een toon van: ‘het is dat het moet van Nederland’.

  Stelletje lapzwanzen

 5. ambulant

  wauw. Dat zijn de stevigste politiek woorden in jaren…

 6. Abraham Mossel

  De vakHonden moeten eens goed in hun hersenpan propen dat er de eerste 4 jaar geen kans is om aan knopjes te draaien, hooguit aan de knopjes van mama thuis, zelfs dat zal de vakHonden slecht afgaan. Het enigste wat zij kunnen is het land naar de kloten helpen, ik zou zeggen VakHonden wees eens flik en maak fakkels en zoek een zooitje oude auto banden en maak een gezellig kamp vuurtje stelletje Droomers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *