28 C
Willemstad
• zondag 24 oktober 2021 04:32

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Ravage in celblok

Volgens Kustwachtwoordvoerder Roderick Gouverneur maken Venezolaanse balseros weinig kans om ongezien aan land te komen | Jeu Olimpio

Willemstad – Ongedocumenteerde Venezolanen hebben in gevangenis SDDK een ravage aangericht in het celblok waar zij verbleven. ,,Er zijn zelfs matrassen in brand gestoken”, aldus de regering.

De regering van Curaçao stelt dat onvoorziene kosten voor het Land, als gevolg van de crisis in Venezuela en de toestroom van Venezolanen naar Curaçao, de overheid ertoe dwingen deze mensen versneld te verwijderen. Van 63 Venezolanen in de gevangenis is vast komen te staan dat zij terug naar hun land kunnen zonder dat daardoor hun leven in gevaar komt, aldus het bericht.

De noodzaak om deze mensen van het eiland te verwijderen, is volgens de overheid urgenter geworden gezien de schade die door hen is veroorzaakt in de gevangenis. ,,Hierdoor is er nog minder ruimte over om mensen op te sluiten.”

- Advertentie -

Er zouden momenteel nog tien Venezolanen in de gevangenis verblijven naar wiens situatie en veiligheid bij terugkeer nog onderzoek wordt gedaan. Niet duidelijk is of bij de genoemde 63 personen de zondag aangehouden groep van 41 is inbegrepen. Volgens politiewoordvoerder Reginald Huggins zijn de opvarenden van het bootje dat zondagochtend door de kustwacht bij Bullenbaai werd gespot ‘op verschillende plekken op het eiland in cellen opgesloten’.

De groep bestond uit 35 mannen en zes vrouwen. Bij gebrek aan celruimte was het noodzakelijk om meerdere van deze personen in een cel op te sluiten, aldus de politiewoordvoerder, die aangeeft dat ‘de gehele groep zo snel mogelijk van Curaçao wordt verwijderd’.

Eveneens zondagochtend werd bij Klein Curaçao een bootje met drie Venezolanen gesignaleerd die met 82 kilo cocaïne en twee kilo marihuana richting Oostpunt voeren. Aan wal bevonden zich zes Curaçaoënaars die met twee auto’s naar Oostpunt waren gereden. De mannen hadden twee windbuksen bij zich. Zij werden door de politie gearresteerd op verdenking van een connectie met het drugstransport. Bij gebrek aan bewijs dat zij ter plekke waren om de drugsaanlanding op te wachten, zijn de zes inmiddels weer vrijgelaten.

Volgens Kustwachtwoordvoerder Roderick Gouverneur maken Venezolaanse balseros weinig kans om ongezien aan land te komen.

- Advertisement -

,,De controle op zee is geïntensiveerd en het patrouillevliegtuig signaleert ook in het donker verdachte bewegingen. Hoe de Venezolanen in eigen land aan de grenscontrole door de kustwacht weten te ontsnappen, dat weten we niet, daarover kunnen we alleen maar speculeren, maar de paar bootjes die de Curaçaose wateren bereiken, worden door ons aangehouden. De kustwacht is er vrij zeker van dat sinds het noodlottige ongeval bij Koraal Tabak geen enkele groep meer ongezien aan land is gekomen.”

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

6 reacties

  1. Om met de woorden van @Markus te spreken:
    “tja, de lusten en de lasten. Verhuis of berust er in ( en tel je zegeningen !).
    Dris altijd wat, in welk land je ook woont.”

  2. Ik zie een gevangene met afgezakte broek, ik dacht dat dat in de gevangenis not done was. Het kan per slot van rekening medegevangenen op rare gedachten brengen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

RTL | Minister Hoekstra mikpunt bij oproep EP tot actie tegen brievenbusfirma’s

Chris Koenis Het Europees Parlement eist meer inspanning tegen brievenbusfirma's, witwassen en belastingparadijzen naar aanleiding van de onthullingen in de Pandora Papers. Bij een breed aangenomen resolutie kreeg...

Democracy now! | Friday, October 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Video: eerste smart bushalte bij Cas Coraweg

Op de Cas Coraweg is gisteren de allereerste smartbushalte op Curaçao geplaatst. De ‘slimme’ bushalte werd geplaatst tegenover het Radulphus College. Bij de halte staat een touchscreen, waar...

Nu.cw | Stichting Ambulans Deseo laat laatste wens in vervulling gaan

Fundashon Ambulans Deseo Korsou (FADK) is onlangs opgericht naar voorbeeld van de Nederlandse Stichting Ambulance Wens. Het doel van de stichting is om nog eenmaal een laatste...

PBC | EZ Air vanaf 3 december naar Medellín

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Na een periode van enkele maanden voorbereiding, is luchtvaartmaatschappij EZ Air op donderdag van start gegaan met de verkoop van vluchten naar Medellín in Colombia....
- Advertentie -