28 C
Willemstad
• zondag 24 oktober 2021 05:28

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Onderzoek naar ontucht op school

Leraar thuis ivm beschuldigingen | Jeu Olimpio

Willemstad – De politie doet onderzoek naar de aanklacht van een leerling tegen een onderwijzer van de A.E. Goilo School in Julianadorp. Hij wordt beschuldigd van seksuele intimidatie en mishandeling.

Volgens Vigilante zou het gaan om een uit Nederland afkomstige leraar, die al zeventien jaar op de Goilo School werkt. Een 11-jarig meisje zou samen met haar moeder aangifte tegen hem hebben gedaan.

Woordvoerder van onderwijsvakbond Sitek, Lio Plantijn, laat desgevraagd aan het Antilliaans Dagblad weten het onderzoek rustig af te wachten. Hij bevestigt dat de desbetreffende leraar lid is van de vakbond, maar gelooft in zijn onschuld. ,,Mijns inziens heeft hij het niet gedaan. Maar laten wij het resultaat van de politie afwachten”, zo luidt Plantijns reactie.

- Advertentie -

Hoewel de leraar volgens de vakbondsman tot die tijd niet voor de klas staat, betreft het volgens hem geen schorsing. ,,Hij kreeg een zeer algemene brief dat hij, wachtend op het resultaat van het onderzoek, niet naar het werk hoeft te gaan”, legt Plantijn uit.

De Goilo School verwijst bij de vraag om een reactie naar de Dienst Openbare Scholen. Maar verschillende telefoontjes aan dat adres leverden gisteren nog geen antwoorden op. Ook de politie was gisteren niet bereikbaar voor het geven van meer informatie.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

4 reacties

  1. Soms moet je meer doorvragen dan andere keren. Zou er een BON onderzoek aan vast plakken. Buurman, Oompje, Neefje.

  2. Beste Johan, volgens mij gaat het in dit geval om seksuele intimidatie (geen misbruik) ook nog dus het blijft hij zei, zij zei. Moeilijk te bewijzen, ik zal het zeker blijven volgen.

  3. Voordeel van de twijfel, ericlapas?

    Misschien wel, maar het zet de deur open voor nep beschuldingen om personen waar je een probleem mee hebt te beschadigen.

  4. In dit soort gevallen moet je het kind altijd het voordeel van de twijfel geven, vind ik. Hoe vervelend voor de leraar dan ook. Blijkbaar heeft Lio Plantijn zelf geen kinderen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

RTL | Minister Hoekstra mikpunt bij oproep EP tot actie tegen brievenbusfirma’s

Chris Koenis Het Europees Parlement eist meer inspanning tegen brievenbusfirma's, witwassen en belastingparadijzen naar aanleiding van de onthullingen in de Pandora Papers. Bij een breed aangenomen resolutie kreeg...

Democracy now! | Friday, October 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Video: eerste smart bushalte bij Cas Coraweg

Op de Cas Coraweg is gisteren de allereerste smartbushalte op Curaçao geplaatst. De ‘slimme’ bushalte werd geplaatst tegenover het Radulphus College. Bij de halte staat een touchscreen, waar...

Nu.cw | Stichting Ambulans Deseo laat laatste wens in vervulling gaan

Fundashon Ambulans Deseo Korsou (FADK) is onlangs opgericht naar voorbeeld van de Nederlandse Stichting Ambulance Wens. Het doel van de stichting is om nog eenmaal een laatste...

PBC | EZ Air vanaf 3 december naar Medellín

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Na een periode van enkele maanden voorbereiding, is luchtvaartmaatschappij EZ Air op donderdag van start gegaan met de verkoop van vluchten naar Medellín in Colombia....
- Advertentie -