AD | Rapport Wiels pas na geding

Ombudsman Martijn will not reveal names informants in report on Marvelyne Wiels | Foto Nico van der Ven

Ombudsman openbaart het rapport na kort geding Wiels | Foto Nico van der Ven

De openbaarmaking van het eindrapport van ombudsman Alba Martijn over de geruchtmakende handel en wandel van Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (Pueblo Soberano) is uitgesteld. Het rapport is gereed, maar Martijn heeft besloten het nog niet aan minister-president Ivar Asjes (eveneens PS) en de Staten aan te bieden.

Zij had zich voorgenomen dat deze week te doen, maar vanwege de door Wiels aangespannen rechtszaak heeft ze daar van afgezien.

,,Zolang het kort geding aanhangig is en het Gerecht geen uitspraak heeft gedaan in het kort geding wordt het eindrapport uit respect voor het Gerecht aangehouden”,

aldus de ombudsman in reactie op vragen van deze krant. Het kort geding dient morgen. Wiels wil publicatie van het naar verwacht voor haar zeer belastende rapport voorkomen door aan te voeren dat het onderzoek niet naar behoren is uitgevoerd.

Zij neemt het de ombudsman onder meer kwalijk dat die de identiteit van de klokkenluiders beschermt en haar geen inzage geeft in vertrouwelijke documenten die aan het rapport ten grondslag liggen.

Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *