AD | Rach nieuwe interim ROP

Het contract met de huidige interim-directeur Cathline Cecilia eindigt 31 maart 2019

Willemstad – Chesley Rach is de nieuwe interim-directeur van Ruimtelijke Ordening en Planning (ROP) binnen het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP).

Rach is per 1 april aangesteld. Hij zal belast zijn met het beleid binnen ROP en de afdeling tot eind 2019 dienen. Ook zal hij betrokken zijn bij het zoeken naar een nieuwe permanente directeur.

Rach is stedenbouwkundig ingenieur en studeerde aan de Technische Universiteit Delft. Hij heeft eerder tien jaar gewerkt bij Dienst Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting (DROV) als hoofd van het departement voor Planologie. Ook toen heeft hij gefungeerd als interim- directeur. Vanaf 1987 heeft hij in Nederland dertig jaar als planoloog gewerkt. Hij was ook stadsdeelsecretaris van de gemeente Amsterdam in Zuidoost. Daar leidde hij verschillende trajecten waar ROP nu ook samen met Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) mee bezig is.

Het contract met de huidige interim-directeur Cathline Cecilia eindigt 31 maart 2019. ,,Rach is de ideale opvolger”, zo laat VVRP-minister Zita Jesus-Leito (PAR) weten. ROP is bezig met een optimaliseringstraject waarbij gewerkt wordt naar een betere dienstverlening.

Ook wordt een efficiënter beleid ingevoerd. Daarnaast worden nieuwe wetten gemaakt en een scholingsplan voor het personeel ontwikkeld. Ook nieuwe processen en technologieën zullen toegepast worden.

Bron: Antilliaans Dagblad

7 Reacties op “AD | Rach nieuwe interim ROP

 1. @fox, ik denk dat ze er nog gewoon zitten?

 2. ericlapas

  Volgens @Fox, ” Ga ervan uit dat deze interim meneer hier flink mee aan de slag gaat.” Dat is wishful thinking, voordat deze bejaarde man zijn kont kan keren is zijn contract voorbij.

 3. @Brian S
  Voor zover bekend hadden die lui die door Pisas binnen de overheid waren geloosd een tijdelijke arbeidscontract, die niet verlengd is. Was PS niet over te spreken. Ambtenaren kun je niet zondermeer ontslaan en zeker niet zonder een gedegen dossieropbouw. Ambtenaren worden door het ambtenarenrecht soms tot in den treure beschermd. Misschien kan Curaçao Nederland volgen waar op 1 januari 2020 de rechtspositie van ambtenaren drastisch wordt gewijzigd (en de daarbij behorende bescherming). De ambtenaar wordt op die datum gelijkgesteld met elke andere werknemer in de niet publieke sector. Misschien biedt dit mogelijkheden om eindelijk te snijden in niet functionerende diensten en de overheidsuitgaven te verlagen.

  Bij ROP is het een zooitje, giga achterstanden en er is al jaren sprake van corruptie onder ambtenaren zegt zelfs de verantwoordelijke minister, bijvoorbeeld bij gronduitgifte of het verkrijgen van vergunningen. Ga ervan uit dat deze interim meneer hier flink mee aan de slag gaat.

 4. @Fox, Leuk verhaal.. maar waar is nu echt schoongeveegd? Mensen blijven zitten. Die clowns die op de laatste dag door Pisas bij de overheid werden gezet zitten er nog.

 5. Tijdelijke interim directeurs of managers worden meestal ingezet om ergens de boel schoon te vegen. Hij wordt o.a. belast met verbetering van de dienstverlening. Is daar en liever gezegd binnen de hele overheid heel hard nodig. Wie niet wil veranderen of niet wil meewerken vliegt er sooner or later, terecht, uit.

  Lijkt mij gezien zijn achtergrond en ervaring een meer dan geschikte kandidaat om deze klus te klaren. Gelukkig is leeftijdsdiscriminatie niet toegestaan. Helaas gebeurt het nog veel te vaak wel en nog openlijk ook in vacature advertenties.

 6. Hij heeft tenminste een gedegen ervaring en opleiding.

  Geen dansleraar, mislukte huisarts, salarisslipprinter of dj zoals we die in de Staten aan een vorstelijk betaald baantje hebben geholpen.

  Maar Beflapas heeft gelijk: als het een benoeming door lolo Leito is moet het familie van haar zijn.

 7. Een jaar geleden hebben wat parlementariërs eerste klas naar Nederland gevlogen voor een futuristische verkeersbeurs en nu komt de minister met een bijna 70-jarige penshonado? Wat is futuristisch hier aan? Het lijkt alsof de minister meer de belangen van de portemonnee van deze oldtimer in ogenschouw heeft dan de ontwikkelingen binnen ROP.

  Eén ding is zeker de minsters zijn wel consequent in het uitsluiten van jong dynamisch talent. Deze oldtimer zal waarschijnlijk net als Chebu Sluis voor 50.000NAF per maand regelmatig achter zijn bureau in slaap vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *