27.3 C
Willemstad
• maandag 6 december 2021 22:01

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Pueblo Soberano: Focus op offshore

Als het aan de Soberano-leider ligt, wordt Curaçao net zo’n belangrijk centrum voor financiële dienstverlening als Barbados | Foto 721News

Willemstad – ,,De visie die Pueblo Soberano heeft voor de aanpak van de problemen in het land, maakt dat de partij de portefeuille van Financiën claimt”, zo verklaart partijleider Helmin Wiels tegenover deze krant. Wiels is van mening dat de financiële sector van de offshore nieuw leven moet worden ingeblazen.

“Het is de sector waar 800 miljoen in werd verdiend. Nederland heeft de offshore op Curaçao om zeep geholpen.”

De portefeuille van Financiën biedt volgens de partijleider ook de mogelijkheid om controle uit te oefenen op de begroting en wetten te ontwerpen die ertoe leidden dat er weer beweging komt in de financiële wereld, zoals dat voorheen op Curaçao het geval was.

Als het aan de Soberano-leider ligt, wordt Curaçao net zo’n belangrijk centrum voor financiële dienstverlening als Barbados.

- Advertentie -

,,De concrete voorstellen die we voor de offshore hebben, moeten in het regeerprogramma worden opgenomen”, stelt de PS-leider. Op de vraag of de portefeuille van Financiën een breekpunt kan opleveren in de onderhandelingen, wil Wiels niet reageren.

,,Momenteel zijn er serieuze gesprekken over de inhoud gaande met PAIS van Alex Rosaria. We hebben het nu eerst over de inhoud. Over de grote uitdagingen waar we als land mee geconfronteerd worden. In dit stadium praten we niet over de invulling van de posten.”

Voorzitter Mike Franco van PAIS bevestigt dat hij samen met Stanley Palm namens zijn partij een gesprek heeft gevoerd met Wiels en informateur Camelia. Lijsttrekker Alex Rosaria zal waarschijnlijk vandaag zelf met Wiels overleggen. Franco benadrukt dat beide partijen zich aan het oriënteren zijn.

,,Het politieke spel heeft veel weg van een mogelijke vrijage”, merkt hij op. ,,Je bent in iemand geïnteresseerd maar moet nog uitzoeken of het zin heeft om verder te daten. Stel dat het voor mij belangrijk is dat mijn partner lekker kan koken, en dat tijdens de eerste afspraak blijkt dat zij dat niet kan. Dan moet je kijken hoe je daarmee verder gaat. Maar vooralsnog zie ik geen reden om niet te daten.”

- Advertisement -

De situatie van het land vereist dat we niet eindeloos moeten blijven praten, oordeelt Franco. Voor PAIS is het belangrijk dat er vooraf duidelijke afspraken worden gemaakt.

,,Eerst moeten we elkaar vinden in zaken die voor ons belangrijk zijn. Daarna moeten we een bereidwilligheidsverklaring opstellen.”

PAIS wil te zijner tijd een gedetailleerd regeerprogramma. ,,Wij gaan als PAIS niet in een regering zitten waar gaande de rit nog zaken moeten worden uitgewerkt en daardoor voor verrassingen komen te staan.”

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Opinie | Curacaohuis & Co

Met Ennia vonnis + Curacaohuis benoemingsbesluiten | Opinie George Lichtveld De argumenten die premier Pisas gebruikt om dat schaamteloze nepotisme te vergoedelijken waar onze Gevolmachtigde Minister zich aan...

Democracy now! | Monday, December 6, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 6 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Man verdrinkt bij Piscadera

Een man is vanochtend verdronken in de baai van Piscadera. Ambulancepersoneel heeft tevergeefs getracht de man te reanimeren. Uit eerste berichten valt op te maken dat de...

Nu.cw | 111 kinderen krijgen fiets cadeau bij laatste actie Bikes 4 Kids Curaçao

Bikes 4 Kids Curaçao heeft afgelopen weekend 111 kinderen een fiets cadeau gedaan. Het was het laatste jaar van de organisatie, die vanwege de coronapandemie de fondsenwerving...

Nu.cw | Één persoon overleden aan Covid-19, dodenaantal op 180

Het aantal coronaslachtoffers op Curaçao is vandaag opgelopen naar 180. Er is één persoon overleden aan het virus. Er liggen momenteel vier coronapatiënten in het Curaçao Medical...
- Advertentie -