28 C
Willemstad
• dinsdag 5 december 2023

Extra | Journaal 4 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Antilles-Guyane patrol vessel seizes 3.5-ton cocaine haul

MARIGOT--Patrol vessel La Combattante from Marine Nationale seized 3.5 tons of cocaine from a fishing vessel southeast of Barbados on November 28. After confirming the location of the...

AntilliaansDagblad | Overheid belooft prijzen in de gaten te houden

Kralendijk - Directie Toezicht en Handhaving (T&H) van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) kondigt aan prijscontroles te gaan uitvoeren op het basismandje, bekend als Bon Kompra Plus. F16...

AntilliaansDagblad | Aruba eigen mededingingsautoriteit

Oranjestad - In een statig pand in de binnenstad van Oranjestad is de Aruba Fair Trade Authority (Afta) geopend. Aruba heeft daarmee een eigen mededingingsautoriteit. Bij de opening...

AntilliaansDagblad | Parkeerbeheer bijna rond

Parkeerbeheer in zicht | Minister VVRP: Onderhandeling nieuw contract in eindfase Willemstad - Het parkeerbeheer is bijna rond en de onderhandelingen zijn in de eindfase. Dat antwoordt de...

AntilliaansDagblad | ‘Hoofdpijn’ in de wijk Rio Canario

Naast illegale boomkap nu ook een snack begonnen Willemstad - De buurtbewoners van de Menegrandeweg in de wijk Rio Canario houden hoofdpijn vanwege de acties van Melly Bergland,...
- Advertisement -spot_img

Forse stijging nutsprijzen

HomeLandenCuraçaoForse stijging nutsprijzen

Ook benzine en diesel worden flink duurder

Willemstad – Zowel de water- en elektriciteitstarieven als de prijzen van benzine en diesel hebben te maken met een substantiële stijging.

Dat heeft demissionair interim-minister van Financiën José Jardim gisteren tijdens de wekelijkse persbijeenkomst van de ministerraad bekendgemaakt.
De nieuwe tarieven voor water en stroom zijn al sinds gisteren van kracht.
Die voor benzine en diesel gaan in met ingang van komende maandag 5 november.
Voorheen was de prijs voor elektra 0,7319 gulden per kilowattuur (kWh).
Sinds gisteren is dat 0,7585 gulden.

Voor water werd tot afgelopen donderdag nog 10,4499 gulden per kubieke meter (m3) in rekening gebracht.
Dat is nu 10,5859 gulden.

Ook de prijs van benzine gaat omhoog.
Met ingang van komende maandag betaalt de klant niet langer 2,326 gulden per liter, maar 2,50 gulden.
En voor de dieselgebruiker is er niet meer sprake van 1,581 gulden voor een liter, maar wordt het nu 2,04 gulden per liter aan de pomp.

,,De stijging was noodzakelijk”

, zei Jardim gistermiddag.

,,Je probeert het wel zoveel mogelijk te beperken, maar ze worden je zo goed als opgelegd door de ontwikkeling op de internationale markt.”

Volgens de interimminister zou er nu normaliter sprake zijn geweest van een daling in de tarieven ten opzichte van vorige maand.
Het feit dat Curaçao nu toch te maken heeft met een stijging, is het directe resultaat van het door het kabinet Schotte niet overnemen van het advies om begin oktober de prijzen aan te passen.
De vorige regering weigerde namelijk in de verkiezingsmaand mee te gaan in de verhoging.

,,Als dat wel het geval was geweest, hadden we nu te maken met een verlaging in de benzine- en dieseltarieven in plaats van de huidige verhoging”

, aldus Jardim.

Volgens de bewindsman van Financiën was dit de eerste in een reeks maanden dat het kabinet Schotte niets heeft gedaan met het advies van de regulator; Bureau Telecommunicatie, Post & Utiliteiten (BTP&U), om de prijzen aan te passen.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties