28 C
Willemstad
• zondag 24 oktober 2021 05:19

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Premier: Snellere ommekeer realiseren

Regering met diepgaande analyse voor sneller herstel economie | Extra

Willemstad – De Curaçaose regering laat een diepgaande analyse uitvoeren van de huidige situatie van het eiland op financieel, sociaal en economisch gebied en dient vervolgens op basis van de uitkomst hiervan een gericht verzoek voor bijstand in bij Nederland.

Hierbij moet gedacht worden aan hulp van bijvoorbeeld de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) om een snellere ommekeer van de precaire situatie waar het land zich momenteel in bevindt, te realiseren.

Dat laat premier Eugene Rhuggenaath (PAR) vanuit Nederland tegenover het Antilliaans Dagblad weten. De minister-president wil een complete transformatie en modernisering van de economie tot stand brengen, die tot duurzaam herstel moet leiden. ,,De economie moet worden hervormd; er moeten nieuwe sectoren worden gecreëerd, nieuw beleid en nieuwe initiatieven. Ik heb al eerder met de Wereldbank gesproken over de groeistrategie. Ze hebben toen aangegeven bijstand te willen verlenen op het gebied van economische hervormingen, armoedebestrijding en werkgelegenheid.”

- Advertentie -

De minister-president reisde zondag af naar Nederland om samen met minister van Financiën Kenneth Gijsbertha (MAN) en minister Suzy Camelia-Römer (PIN) van Gezondheid, Milieu en Natuur een bewindsliedenoverleg te voeren met de Nederlandse minister van Financiën Wopke Hoekstra en minister Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

,,Tijdens het gesprek is uitgebreid gesproken over de situatie van het land en alle risico’s waar het mee geconfronteerd wordt”, zo vertelt Rhuggenaath. ,,Er is gesproken over de Isla-raffinaderij en wat er gaat gebeuren als het niet zou lukken met de Klesch Group en er geen continuïteit van de raffinaderij kan worden gegarandeerd. Er is in dit kader onder andere gesproken over de gevolgen hiervan voor de economie en de werkgelegenheid.”

Het onderwerp over de additionele lening voor het nieuwe ziekenhuis stond ook op de agenda, maar is volgens de premier niet uitgebreid besproken. ,,Dat proces loopt al via het College financieel toezicht, dat een advies hierover moet geven.”

Wat wel uitgebreid aan bod is gekomen, zijn de risico’s voor wat betreft de openbare financiën en wat er gedaan moet worden om uit de economische stagnatie te komen. ,,De groeistrategie en het groeiakkoord worden al uitgevoerd. Maar we moeten gaan kijken of de acties die we nu nemen wel voldoende zijn en snel genoeg voor de ommekeer zullen zorgen die we zo hard nodig hebben”, zo geeft de premier aan.

- Advertisement -

Aan het einde van de vergadering met Knops en Hoekstra is daarom geconcludeerd dat een diepgaandere analyse vereist is. ,,En op basis van deze analyse wordt gerichte hulp ingeschakeld. We hebben zelf onvoldoende capaciteit op Curaçao om op korte tijd met de nodige hervormingen te komen, laat staan om deze te implementeren om het gewenste resultaat te krijgen.”

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

4 reacties

  1. Diep diep triest eigenlijk dat we het hier zelf gewoon niet kunnen. Incompetentie, graaicultuur en grenzeloze zelfoverschatting, nu alweer bijna 10 jaar lang. Hou toch eens op met toneel spelen. Het wordt hoog tijd dat we Nederland vragen om met meer competente mensen het bestuur weer volledig over te nemen.

  2. De Curaçaose regering laat een diepgaande analyse uitvoeren van de huidige situatie van het eiland op financieel, sociaal en economisch gebied en dient vervolgens op basis van de uitkomst hiervan een gericht verzoek voor bijstand in bij Nederland.

    Denken ze nu echt dat Nederland geld gaat geven zodat de Ministers en aanhang de wereld kunnen rondreizen en de salariskosten voor al die nietsnutten in de overheid? De zgn Menki Rojers die politiek werden geplaatst maar nooit wat deden?

  3. Het is weer het oude verhaal, graaien, graaien en nog es graaien en als het even kan bij Nederland voor hulp aankloppen.

    Het is geen wonder dat het eerste wat een Macamba tegen ons zegt is, wat kan ik voor je doen? Dankzij generaties waardeloze politici worden wij als zielige tweede rang burgers gezien.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

RTL | Minister Hoekstra mikpunt bij oproep EP tot actie tegen brievenbusfirma’s

Chris Koenis Het Europees Parlement eist meer inspanning tegen brievenbusfirma's, witwassen en belastingparadijzen naar aanleiding van de onthullingen in de Pandora Papers. Bij een breed aangenomen resolutie kreeg...

Democracy now! | Friday, October 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Video: eerste smart bushalte bij Cas Coraweg

Op de Cas Coraweg is gisteren de allereerste smartbushalte op Curaçao geplaatst. De ‘slimme’ bushalte werd geplaatst tegenover het Radulphus College. Bij de halte staat een touchscreen, waar...

Nu.cw | Stichting Ambulans Deseo laat laatste wens in vervulling gaan

Fundashon Ambulans Deseo Korsou (FADK) is onlangs opgericht naar voorbeeld van de Nederlandse Stichting Ambulance Wens. Het doel van de stichting is om nog eenmaal een laatste...

PBC | EZ Air vanaf 3 december naar Medellín

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Na een periode van enkele maanden voorbereiding, is luchtvaartmaatschappij EZ Air op donderdag van start gegaan met de verkoop van vluchten naar Medellín in Colombia....
- Advertentie -