30 C
Willemstad
• donderdag 21 september 2023

CC | Silvania proud of World Poker Tour to celebrate new gambling legislation

WILLEMSTAD - The WTP Curacao Invitational Poker Tournament in Curacao is scheduled for September 25th. Minister Javier Silvania of Finance announced a few weeks ago that he...

DH | Accomplice of drug lord ‘Nuto’ Wawoe voluntarily extradited

AMSTERDAM/SANTO DOMINGO--The Dominican authorities have now extradited Dutch citizen Terence Ángelo Richard De Vries to the Netherlands. Local media previously reported that he had given up his...

Ingezonden | Kaping werk eilandsraad Bonaire

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

ParadiseFM | Terence de Vries uitgeleverd aan Nederland

De Nederlandse drugsverdachte Terence de Vries is vorige week uitgeleverd aan Nederland. De Vries werd op dezelfde dag als Nuto Wawoe gearresteerd in Sto. Domingo. In tegenstelling tot...

Democracy now! | Wednesday, September 20, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

AD | Prangende vragen van Isla-bonden over rol Cova

HomeMediaAD | Prangende vragen van Isla-bonden over rol Cova
Discussie over rol controversiële Errol Cova | Extra

Willemstad – Isla-vakbonden Apri en PWFC, waarvan namens de laatste Angelo Meyer zegt niet meer voor de leden en hun gedrag te kunnen instaan omdat de situatie dreigt dat ‘zij het recht in eigen handen nemen’, hebben de druk op overheids-nv Refineria di Kòrsou (RdK) opgevoerd.

Ze willen antwoord op twee vragen: met welke partner/partij wordt onderhandeld (over de overname van de exploitatie van de Isla-raffinaderij als eind dit jaar het leasecontract met het Venezolaanse PdVSA afloopt)? En is PdVSA zelf ook nog in de race (als kandidaat om na 31 december door te gaan)?

Die prangende vragen, die niet alleen onder de Isla-bonden en -werknemers leven maar breed onder alle lagen en groeperingen van de samenleving, kon RdK naar eigen zeggen begin deze week nog niet beantwoorden.

Inmiddels is gisteravond bekend geworden dat de komende tijd exclusief verder wordt onderhandeld met Klesch Group. Interim-directeur Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy licht desgevraagd toe over wat er is besproken met de bonden Apri en PWFC. Hijzelf is intussen in het buitenland, maar had begin deze week een vervolgbespreking met de vakbondsleiders, die hun ongerustheid uitten. Los van de twee dringende vragen – die nu zijn beantwoord – is ook stilgestaan bij de rol van oud-vakbondsman en voormalig politicus van de niet langer bestaande Partido Laboral Krusada Popular (PLKP), Errol Cova, in het geheel.

De vakorganisaties PWFC en Apri hebben te kennen gegeven dat Cova hun afgevaardigde blijft en dat ze ook niet van standpunt zullen wijzigen. RdK op haar beurt heeft aangegeven dat de komende tijd zal worden nagegaan of onder het huidige contract wel met Cova kan worden voortgegaan. Het is niet duidelijk of Cova wel kan voldoen aan het bestaande contract, gezien zijn rol als vertegenwoordiger van de twee vakbonden.

Voor RdK staat hoe dan ook vast dat Errol Cova niet de vertegenwoordiger is van alle bonden die de belangen behartigen van werknemers die de nieuwe exploitant van Isla zal overnemen. Andere vakorganisaties die Islapersoneel vertegenwoordigen zijn STK en SGTK . Volgens Apri en PWFC hebben zij altijd gestreden voor een afgevaardigde van de bonden binnen het onderhandelingsteam in verband met de toekomst van de raffinaderij.

Dat was eerst zo binnen het Multidisciplinair Projectteam (MDPT) en dat willen zij ook voor de Project Management Organisatie (PMO). Apri en PWFC menen dat Cova in PMO is aangesteld als vertegenwoordiger van de vakbonden en tevens als contactpersoon voor als er met Venezuela moet worden gesproken. Cova wordt echter buiten PMO gehouden.

Belangenverstrengeling van Cova is een van de belemmeringen plus dat hij niet het vertrouwen geniet van álle vakbonden. RdK-directeur De Lannoy zou aan de hand van een ‘afsprakenlijst’ tot een nieuw contract met Cova willen komen, maar daar kunnen Apri en PWFC niet mee instemmen.

Bron: Antilliaans Dagblad van 5 september 2019

8 reacties

 1. E. Cova
  Heeft heel wat belastingcentjes weggereisd met en zonder familie.
  Reisde hij er op los :

  ALM —> Raad van Commissarissen lid
  (o.a naar Afrika met hele familie)

  EZ & Arbeid —> Minister
  (Meeste dienstreizen ooit op naam van Curacaose Minister )

  ISLA —> MDPT met Werner Wiels als hoofd
  (naar China afgereisd )

 2. Loopt het kleine liliputertje Cova cq onderkruiper en hielenlikker van de terroristen Maduro en land verraaier Gerrit de Raaf nog steeds op vrije voeten, word het eens geen tijd dat deze tuinkabouter voor een tijdje achter de tralies gaat.

 3. Bemoeienis van de vakbonden staat borg voor mislukken dan wel ten dele falen van welke overeenkomst dan ook. Op de voorhand alweer beginnen te gillen en eisen is een slecht begin van welke mogelijke relatie dan ook. maar ja, uiteindelijk zit men als grootste bond in een vakbondsgebouw wat een cadeautje van venezuela was, dus…..
  Als er dan toch stront aan de knikker moet komen wacht dan even totdat de restanten van het belastingkantoor zijn leeggehaald en steek dan de rest maar in de fik, dat bespaart afbraakkosten, doen de bonden toch iets goeds. Jullie zullen als helden en voorvechters de geschiedenis ingaan. Viva é PDVSA zelfs al hebben ze niets te bieden !

 4. Gelukkig schijnt Angelo Meijer het erg druk te hebben met het bevruchten van zijn buitenechtelijke relaties.

  Door Angelo Meijer hoeven we niet bang te zijn voor de vergrijzing en zijn onze pensioenen dus veilig.

 5. Wordt tijd dat die Cova, Meijer en consorten een keer opgepakt worden. Dreigementen uiten, oproer zaaien, alles in opdracht van die venezolaanse olie minister. Denk dat justitie ze wel in de gaten houdt ivm mogelijke illegale import van bepaalde goederen die het daglicht niet mogen zien. Is die grote bark met de beloofde olie al gearriveerd?

 6. Angelo meyer houdt op met je dreigementen en bangmakerij, het is heel erg bekend welke misstappen hij al heeft begaan, en weer mee bezig is. Cova.

 7. Triest om te zien hoe een oerdom volk achter de populist Terror Cova aanlopen, zoals ze eerder achter de crimineel en moordenaar Schotte aanliepen.

  Terror Cova, verantwoordelijk voor het faillissement van de ALM dat hij tot een sociale werkplaats voor PLKP, zijn inmiddels morsdode partij, maakte.

  Terror Cova, de salonsocialist, die zich sterk maakte voor Papiamentu onderwijs maar zijn eigen kinderen naar de peperdure international school stuurde.

 8. In één ding moeten we Cova gelijk geven, toen hij zei; ‘het Nederlandse kolonialisme de Antillianen een minderwaardigheidsgevoel tegenover de Hollanders heeft gegeven, maar een superioriteitsgevoel ten opzichte van de andere volkeren in Latijns-Amerika. ‘

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties