27 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

AD | PMO zet er vaart achter

PMO comitévoorzitter Evelyn Kruithof-Bor | Antilliaans dagblad

Willemstad – Na het afhaken van de ‘preferred bidder’ voor de overname van de exploitatie van de Isla-raffinaderij is nu, gezien de tijdsdruk, een meer assertieve en op voortgang gedreven aanpak vereist.

Dat houdt onder meer in dat er gelijktijdig meerdere trajecten worden ingezet en gevolgd en dat gegadigden op niet-exclusieve basis worden benaderd. Met de ‘preferred bidder’, die op 31 januari liet weten zich terug te trekken uit het Project Arawak – codenaam voor de zoektocht naar een operator voor Isla – was al wel een exclusieve onderhandelingsfase gestart.

De recente aanstelling van het petit comité van vijf leden ten behoeve van de Project Management Organisatie (PMO), waarover deze krant maandag berichtte, staat in het verlengde van het plan van aanpak ‘Roadmap Refineria di Kòrsou’ waarmee de minister van Algemene Zaken, premier Eugene Rhuggenaath (PAR), medio 2018 heeft ingestemd.

De nodige kennis en expertise die nu onder deze leden van de PMO worden verdeeld zijn destijds in deze Roadmap gedefinieerd. Terwijl de leden van de top van de PMO elkaar complementeren met hun deskundigheid en ervaring en samen de nodige onderhandelingen voeren, wordt een deel van de taken onder de leden verdeeld. Aldus verneemt deze krant desgevraagd van RdK.

Zo zal comitévoorzitter Evelyn Kruithof-Bor, in het dagelijks leven algemeen directeur van het Algemeen Pensioenfonds Curaçao (APC), zich vooral concentreren op het voeren van de dagelijkse leiding over de PMO.
De andere leden van het comité zijn: Arthur Gevers, senior engineer, die al bijna dertig jaar werkzaam is bij Refineria Isla Curaçao en het vertrouwen van de Isla-vakbonden geniet; Patrick Newton, managing director van het voormalige KPMG Dutch Caribbean; Alberto ‘Chos’ Romero, voormalig financieel-economisch directeur van de CBCS en tegenwoordig zelfstandig consultant en onder meer voorzitter van de Fair Trade Authority Curaçao (FTAC); en Jessica Russel-Lucasius, chemisch ingenieur en tot voor kort werkzaam voor de Isla en sinds medio 2018 actief met een eigen adviesbureau.
Tezamen zijn zij verantwoordelijk voor het traject om op korte termijn een partner te vinden voor de raffinaderij. Deze commissie treedt als team op en is onder meer belast met het onderhandelen met potentiële partners, stakeholders’ management, financiële-, technische en juridische ondersteuning in dit traject.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

7 reacties

 1. Ik heb me voorgenomen om zolang Nicole Maduro en die snotaap van een Doran MorruBondia presenteert om niet meer te kijken maar was toevallig bij iemand die de tv aan had vanochtend.

  In MorruBondia hebben ze een rubriek waarin ze de kranten doornemen, het gebeurt zonder enige voorbereiding vooraf, je vraagt je af of dat werken is, maar ja de directeur van TeleCuracao is een randdebiel dat weten we allemaal.

  Nicole Maduro had het over de samenstelling van het PMO team, ze had het over ingenieur dit, docterandus dat alsof ze wilde zeggen, “bosnan sinta na kas ta hende pendeuw”.

  Blijkbaar weet Nicole Maduro en die snotaap naast haar niet dat het ingenieurs en doctorandussen nos tin hodé?

 2. Volgens @Hans, “Evelyn Kruit Bor, om onbegrijpelijke redenen omhoog gevallen tot directeur”. Nou Hans, ik kan daar wel een reden voor bedenken.

 3. Heeft Chos Romero nog niet genoeg zijn zakken gevuld bij de Centrale Bank waar hij een godsvermogen verdiende maar desondanks iedere dag al om 5 pm naar de Heeren vertrok?

  Evelyn Kruit Bor, om onbegrijpelijke redenen omhoog gevallen tot directeur, lijkt me meer dan genoeg tijd nodig te hebben voor haar goedbetaalde baan bij APNA maar verdient daar blijkbaar toch niet genoeg of heeft toch tijd over.

  Laat haar haar tijd besteden aan onze pensioenen! Als vrouw is de enige olie waar ze verstand van heeft waarschijnlijk ook sla olie.

  Vraag dan Carlos Monk of Rob ‘Polar’ Blaauw, of vooruit – Carla Hueck, voor deze commissie. Zij zijn altijd in de olie.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...