30 C
Willemstad
• donderdag 11 augustus 2022

Laatste reacties

AD | MCB: Misbruik Robbie’s Lottery

Advocaten Rogier van den Heuvel en Roderick van Hees namens MBC: “Daar komt bij dat Dos Santos na de veroordelingen helaas opnieuw negatief in het nieuws is gekomen in verband met witwassen. Het gaat om de zaak tegen de familie Grynsztein”

Willemstad – Waar een bank de relatie mag opzeggen in geval van een ‘verdenking’ van witwassen, mag dat zeker – zoals in de zaak van Robbie’s versus de MCB Bank – wanneer de betreffende klant is ‘veroordeeld’ voor witwassen, is komen vast te staan dat de klant daarbij misbruik heeft gemaakt van de bij de opzeggende bank aangehouden rekeningen en bovendien in de media nieuwe beschuldigingen over witwassen opduiken.

,,Dan kan van de bank niet verwacht worden dat zij de relatie voortzet”, aldus de advocaat van MCB Groep, Roderick van Hees. Hij werd in de zaak die Robbie’s Lottery tegen de MCB heeft aangespannen bijgestaan door zijn kantoorgenoot Rogier van den Heuvel. De uitspraak is op 13 maart, dan moet bekend worden of de aangezegde beëindiging per 31 maart – in het verzoekschrift stond 1 maart en dat had deze krant gisteren overgenomen – rechtmatig is of niet.

In zijn verzoekschrift in verband met het kort geding dat Robbie’s en Robertico dos Santos hebben aangespannen, gaat advocaat Bertie Braam van de loterijhouder zelf niet in op de veroordelingen.

,,Daar komt bij dat Dos Santos na de veroordelingen helaas opnieuw negatief in het nieuws is gekomen in verband met witwassen. Het gaat om de zaak tegen de familie Grynsztein”, bracht de verdediging van MCB deze week naar voren.

Een andere bank, het Nederlandse ING, ligt in die zaak onder vuur, omdat een aanzienlijk deel van de verdachte transacties via rekeningen aangehouden bij die bank zou hebben plaatsgevonden. Daarnaast was het volgens de media om die reden dat het Openbaar Ministerie vorig jaar een inval heeft gedaan bij (het inmiddels voormalige, red.) KPMG.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

3 reacties

  1. MCB heeft jaren geld verdient met Ronnie en andere nummerverkopets. Dat nu de zaak tegen de familie Grynsztein (kopen van dollars door Venezolanen) wordt aangehaald, heeft te maken met Curaçao als ‘hub’ zonder de mogelijkheid van stiekem ‘doorsluizen’ van en naar Venezuela.

  2. MCB heeft alle gelijk van de wereld om de criminele proleet Robbie dos Santos de deur te wijzen.

    De hele familie dos Santos (Ramboloodin, Amparro) is niets meer dan afval.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...