26 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 01:52

AntilliaansDagblad | Oppositie halsstarrig

Willemstad - Gisteren konden weer twee vergaderingen van het parlement niet doorgaan door het wegblijven van alle tien de oppositieleden. Toch is er nog geen verzoek uitgegaan naar...

AntilliaansDagblad | Mogelijk meer salaris Statenlid

Willemstad - De regering overweegt de hoogste salarisschaal voor ambtenaren, te weten schaal 18, die sinds 10 oktober 2010 toegepast wordt voor de secretarissen-generaal (SG’s) dit jaar...

AntilliaansDagblad | Wietplantage in Flip ontdekt

Willemstad - De politie stuitte dinsdag op een enorme wietplantage in Flip op Bándabou. De actie was een gezamenlijke actie van het politiebureau Barber, het politiebureau Montaña en...

AntilliaansDagblad | Wensen oud-minister ingewilligd

Oranjestad - Het Hof heeft in de zaak Ibis de verzoeken van de verdediging toegewezen. Er worden daarom op korte termijn meer getuigen gehoord. Eind januari vond een...

AntilliaansDagblad | SMMC-personeel gevaccineerd

Philipsburg - Het personeel van St. Maarten Medical Center (SMMC) mocht als een van de eersten het Covid-19-vaccin ontvangen. Dit gebeurde afgelopen maandag in de Auxiliary Care...

DH | 474 persons are now vaccinated in Statia

ST. EUSTATIUS--A total of 474 persons had been vaccinated in St. Eustatius up to Wednesday, February 24, an increase of 190 from the day prior. GTI Statia Terminals...
- Advertisement -

Meest gelezen 7 dagen

Home Classificatie AD | Pietermaai en VVRP in gesprek

AD | Pietermaai en VVRP in gesprek

Ilegale afsluiting 10 steegjes en illegale landaawinning zorg
Illegale afsluiting 10 steegjes en illegale landaanwinning zorg | Antilliaans Dagbld

Willemstad – Bewoners en ondernemers van Pietermaai hebben een ‘positieve, open en eerlijke ontmoeting’ met minister Suzy Camelia-Römer van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) gehad om met de bewindsvrouw te praten over de negatieve berichten over de illegale bouw en het afsluiten van steegjes die de vrije toegang naar het strand belemmeren.

Dat hebben de bewoners en ondernemers van het Pietermaai District laten weten. Volgens de verklaring van de organisatie was de bewindsvrouw duidelijk over het beleid van haar ministerie. Het eiland moet voor de bewoners en de bezoekers verfraaid worden. Als de bewoners prettig wonen komen de bezoekers daar ook graag, aldus de bewindsvrouw.

De bewoners hebben in de bijeenkomst hun bezwaar geuit tegen het openen van de steegjes. Zo bracht een bewoner naar voren dat de steeg onveilig is doordat chollers bij het elektriciteitshuisje slapen.

Volgens de bewindsvrouw moeten alle stegen open. Op dit moment worden de stegen in kaart gebracht. Er zijn 10 stegen die ten onrechte zijn afgesloten. De minister zegde toe dat de stegen na het lopend onderzoek worden geopend als de situatie dat toelaat.

Bij de bijeenkomst is er ook gesproken over de boulevard die als kustversterking moet dienen. De aanwezigen vroegen zich af hoe de boulevard eruit komt te zien en wat de gevolgen zijn voor hun privacy. Camelia-Römer legde uit dat de kust door het veranderende klimaat versterkt moet worden. Zij verwees naar de klimaattop die zij heeft bezocht en onderzoek dat verricht is. De boulevard zal uit rotsen, hout en mangrove bestaan.

Met het oog op de negatieve publiciteit die de wijk krijgt, adviseerde de minister de bewoners om over de positieve ontwikkelingen in de wijk te communiceren. Ook raadde zij de ondernemers en bewoners aan om meer met elkaar samen te werken.

Het onderzoek naar de illegale bouwactiviteiten is nog gaande. Aan de ene kant zegde de bewindsvrouw toe niet zomaar met een bulldozer over terreinen te gaan of een terras te verwijderen. Aan de andere wees de minister erop dat er regels zijn.

Uiteindelijk moet er een oplossing komen omdat stoelen en tafels niet zomaar op straat geplaatst kunnen worden. Na afloop van de bijeenkomst hebben de minister en de aanwezigen afgesproken regelmatig met elkaar te overleggen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties