28 C
Willemstad
• dinsdag 21 september 2021 04:38

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | PG Bos: Nog veel te doen

PG Bos: Nog veel te doen

Willemstad – Tijdens een conferentie van het Openbaar Ministerie in het Santa Barbara Resort werd gisteren waardig afscheid genomen van voormalig procureur-generaal Guus Schram en op hetzelfde moment de nieuwe PG Roger Bos warm welkom geheten.

In zijn introductietoespraak was Bos vol lof over de samenwerking binnen de justitiële keten, die onder het bewind van Schram is geïntensiveerd. De nieuwe PG is blij op dit fundament ‘verder te mogen bouwen aan een veilige samenleving’. ,,We liggen op koers”, zo stelt Bos.

Tegelijkertijd geeft de nieuwe PG voor Curaçao, Sint Maarten en de BES-eilanden aan dat er nog veel te doen is. ,,Onze samenlevingen worden met enige regelmaat opgeschrikt door ernstig geweld, vreselijke verkeersongelukken en ernstige corruptiezaken. Dat is geen gemakkelijke opgave, het vraagt veel van iedereen in de zaal, van onze organisaties – en belangrijker – van de mensen in onze organisaties. Mensen met passie die de schakels vormen. Er is geen enkele organisatie die veiligheid alleen kan organiseren, maar we kunnen het wel samen vanuit de verbinding, die op dagen zoals vandaag duidelijk gevoeld wordt.”

- Advertentie -

Het woord ‘samenwerken’ vormde een rode draad door het congres van gisteren. Ook Bos benadrukte in zijn toespraak het belang ervan.

,,Samenwerking, een thema dat overal en zeker in de veiligheidsketen van groot belang is. Door samen te werken kunnen we ons werk slimmer en beter doen, daar heeft iedereen belang bij en daar hebben we iedereen bij nodig.

Niet alleen de veiligheidsorganisaties, ook de burgers in onze landen, het bestuur en de overheid in de meest brede zin. Dat gaat niet alleen over criminaliteit, maar net zo goed over armoedebestrijding, scholing, sport en cultuur en werkgelegenheid, kortom over toekomstperspectieven voor iedereen op Aruba, op Curaçao, op St. Maarten en de BES-eilanden.”

‘Zichtbare interventies op alle terreinen’

De afgelopen jaren hebben alle partners van de landelijke politiekorpsen, de landsrecherche, de kustwacht, de douane en vele anderen de handen ineengeslagen om de veiligheidsketen te versterken, aldus de PG.

- Advertisement -

,,Dat heeft geleid tot zichtbare interventies op alle terreinen. Zaken die zichtbaar maken dat mensen die zich onaantastbaar waanden, weten dat ze dat niet zijn. Dat is een groot compliment voor alle partners en vervult velen terecht met trots.”

Bos, die vandaag zijn eerste officiële werkdag heeft, belooft zich in te zullen zetten, om samen met anderen de veiligheid te organiseren. ,,Elke dag opnieuw”, aldus de nieuwe leiding van het Openbaar Ministerie. Hij is de afgelopen weken wegwijs gemaakt door vertrekkend PG Schram.

,,Telkens zag ik hetzelfde: passie, betrokkenheid, een enorme drive en trots om de samenleving veiliger te maken. Om actuele dreigingen weg te nemen en onze kinderen in de toekomst meer en betere kansen te geven. Dat vraagt naast interventies op korte termijn, ook om langetermijnplanning. Kansen voor iedereen op basis van kennis en competenties. Ik voelde in al die gesprekken steeds een ongelooflijk gevoel van urgentie, en bereidheid om daar samen aan te werken.”

De visie voor een veilige samenwerking is er, zo stelt Bos, die verder aangeeft snel te kunnen aanhaken bij het werk in uitvoering en de inzet van alle partners. ,,Dat vergt vasthoudendheid, lef, doorzettingsvermogen en geduld van ons allemaal. Samen kunnen we die koers verder versterken en verbreden.”

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

1 reactie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 20 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | BnnVara blijft bij stelling over salaris bankdirecteur Curaçao

Met filmpje BnnVara houdt vast aan de stelling dat de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) 460.000 euro per jaar verdient, ook al...

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...
- Advertentie -