28.3 C
Willemstad
• vrijdag 17 september 2021 17:56

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Stagiaires gedupeerd


Hilversum – Zeker zeventig Nederlandse studenten die stage hebben gelopen op Curaçao zijn financieel gedupeerd omdat zij naar alle waarschijnlijkheid kunnen fluiten naar de borg die zij hebben gestort voor hun huurappartement.

Bij hun pogingen om na afloop van hun stage de borg terug te krijgen worden ze al maandenlang door de betrokken Nederlandse ondernemers van het kastje naar de muur gestuurd. De beheerder van het desbetreffende appartementencomplex Margaritha, annex Melrose Place, en de verhuurder/eigenaar wijzen naar elkaar.

Beheerder Michel van Someren en verhuurder Karel van der Meijs blijken al geruime tijd in een conflict te zijn verwikkeld waarbij er over en weer rechtszaken worden gevoerd en beslag is gelegd op bankrekeningen. De gedupeerde stagiaires wordt voorgehouden dat de beslaglegging de oorzaak zou zijn waarom zij hun borg niet terug hebben gekregen.

Het consumentenprogramma Groeten van Max liet eerder deze week enkele slachtoffers aan het woord. Het totale tegoed wordt geschat op circa 25.000 euro. Het was niet de eerste keer dat Van der Meijs op deze wijze ‘in het nieuws’ kwam. Hij figureerde reeds in 2009 in Tros Radar wegens het niet terugstorten van de borg aan Nederlandse huurders. Zijn naam viel eerder ook in conflicten op het eiland waarin zijn schoonvader Christiaan van Assendelft van Wijck verwikkeld was. Van der Meijs en zijn echtgenote Rosalinde gaan schuil achter de in 2010 opgerichte Stichting Particulier Fonds ‘KVHVK Private Foundation’ die, zoals deze krant berichtte, kortgeleden door de rechtbank in Willemstad failliet is verklaard. SPF’s worden veelal gebruikt door personen die buiten beeld van bijvoorbeeld de Belastingdienst willen blijven.

- Advertentie -

In het handelsregister van de Kamer van Koophandel waren in het dossier van KVHVK Private Foundation geen namen van bestuursleden of functionarissen vermeld. De stichting trad op als verhuurder van Margaritha Apartments aan de Kaya Douwe Zalm.

Nu deze met achterlating van een groot aantal schulden failliet is zal er ook voor de Nederlandse stagiaires weinig meer te halen zijn. Op social media doet het bericht de ronde dat Van der Meijs de borgsommen heeft geïnvesteerd in zijn horecabedrijven in Tilburg. Zowel hij als Van Someren hebben niet gereageerd op de uitnodiging van het Antilliaans Dagblad om hun handelwijze te
verklaren.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

12 reacties

 1. Hahaha, tja alle oplichters komen naar Curacao om zaken te doen. Vreten alles kaal en verdwijnen daarna met de Noorderzon. Wereldstage werkt samen met die oplichters en hun verdelen de buit. Al jarenlang lichten hun de boel op hier en niemand legt hun een duimbreed in de weg. Daarom bij borg altijd zorgen dat je die verekend met de laatste maand huur. Gewoon laatste maand niet betalen of gedeeltelijk gelijk meerprijs borg. Altijd zo gedaan en pech als hun het niet bevalt.

 2. Ik ben in 2015 opgelicht en bedreigd door Karel (en Roos) . Het zijn grote leugenaars. Snap niet dat ze altijd overal mee weg konden komen

 3. Doet aan de bepaalde Bank directeuren denken, die ook niet garant konden staan dat je je spaar deposito volledig terug kreeg!
  Wat ze wel hadden moeten doen!

  Danki, Thank you ! Dank je!

 4. Deze oplichter Karel Jan van der Meijs is nog altijd actief in de horeca (Breda), waar hij samen met handlangers, waaronder zijn vrouw Roos van Assendelft links en rechts mensen oplicht en financieel benadeeld. Schaamteloze mensen!

 5. Hoe kom ik in kontakt met de advocaten die hier optreden voor de gedupeerden ? Ik ben zelf benadeeld voor 2.500 Euros (borg) door deze Michel en Karin van Someren van Pro Home Care , en zou graag de info hieromtrent delen met hun en de fiscus in NL.omtrent in hun aandeel in een jarenlange zwartverhuur van woningen voor nederlandse eigenaren.

 6. Mijn zoon is ook slachtoffer van Dhr. van der Meijs wegens het niet terug te betalen van de borgsom!!! Dit speelde zich af eind 2013/begin 2014.
  Er is wel emailcontact over geweest, maar mijn zoon kreeg nul op het rekest.
  Waar kan ik een klacht indienen? Of ergens laten weten dat mijn zoon ook geflest is door deze man?
  Het stagebureau Curacao gaat ook niet vrijuit ,mijns inzien, zij hebben tenslotte ( voor een hoog bedrag) de bemiddeling gedaan.
  Ook zij ondernamen niets!

 7. Mijn zoon is ook een gedupeerde van dhr van der Meijs wegens het niet terug betalen van de borg (450euro!!!).Dit speelde zich af eind 2013/en 2014………..
  Is er een plek waar hij zich aan kan melden als gedupeerde?
  Het wereldstagebureau heeft ook geen enkele moeite gedaan om het geld te incasseren, terwijl zij toch voor de bemiddeling gezorgd hebben.
  Hoe is het mogelijk dat dit zomaar kan!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Caribbean Motors failliet volgens eigenaar Autocity

Caribbean Motors is in feite failliet. Dat zegt Jolly Holding, de Arubaanse eigenaar van AutoCity, Ultimate Automobiles en Crown Automotives, in het Antilliaans Dagblad. Door verschuivingen in...

Democracy now! | Friday, September 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nog geen toestemming Centrale Bank Aruba voor verkoop Banco di Caribe

De Centrale Bank van Aruba (CBA) heeft nog geen toestemming gegeven voor de verkoop van Banco di Caribe aan United Group Holdings. Zo schrijft de CBA vrijdag...

Nu.cw | Aruba Tourism Authority richt zich op duurzamer toerisme

De ATA-directeur Ronella Croes heeft woensdag tijdens een bijeenkomst met de minister van Toerisme, Dangui Oduber, haar marketingplan voor 2022 toegereikt. Aruba Tourism Authority (ATA) heeft een strategie...

PBC | De zorg op Curaçao heeft een maandelijks tekort van 5 miljoen gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Minister Dorothy Pietersz-Janga van Gezondheid, Milieu en Natuur vertelde in de persconferentie meer over de financiële situatie in de zorg op Curaçao. In 2020...
- Advertentie -