30 C
Willemstad
• zondag 2 oktober 2022

Extra | Journaal 30 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, September 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

PBC | Ex-politieman Mariano vrijgesproken voor drugsroof van 600 kilo

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Voormalig politieambtenaar Mariens Mariano is vrijgesproken voor zijn hoofdrol in Rio Canario-drugsroof. De zaak met de naam Inex 2.0 draait om 600 kilo cocaïne...

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...

AD | PdVSA-topman Quevedo sust personeel

Venezolaanse beloftes | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Manuel Quevedo, topman van het Venezolaanse staatsoliebedrijf PdVSA en de Venezolaanse minister van Oliezaken was gisteren op Curaçao. Tijdens een speciaal onderhoud met het Isla-personeel beloofde hij de werknemers met name twee dingen: dat ze uitbetaald krijgen tot het einde van het jaar en dat de Isla spoedig heropgestart zal worden.

Het PWFC-gebouw was gisteren tot de nok gevuld met Isla-werknemers en vakbondslieden die dit personeel vertegenwoordigt. De PdVSA-topman sprak van een historische relatie tussen Curaçao en Venezuela waarbij de mens altijd centraal heeft gestaan. We zijn niet alleen buren, we zijn broeders, zei Quevedo, die het personeel van de raffinaderij het hart van PdVSA noemde.

,,Het belangrijkste is altijd het personeel geweest, en dat zal altijd zo blijven. Dat is onze voornaamste focus: de mens.”

Naast het salaris van de werknemers te garanderen, beloofde Quevedo ook een spoedige heropstart van de Isla-raffinaderij. Hoe PdVSA dit denkt te realiseren, werd gisteren niet duidelijk, maar Quevedo gaf aan dat het niet lang meer zal duren voor ruwe olie weer op Curaçao aankomt.

Quevedo uitte namens Venezuela en PdVSA eveneens de bereidwilligheid van PdVSA om ook na 2019 de exploitatie van de Isla-raffinaderij op zich te nemen.

,,Dat garandeert het welzijn van de werknemers en hun gezin”, aldus de Venezolaanse minister van Oliezaken. ,,En dat is waar PdVSA voor staat. De olie van Venezuela is niet om zichzelf te verrijken, maar om andere landen en hun bevolking te helpen, met name Curaçao dat zo dichtbij Venezuela ligt.” Het raffinaderij-personeel is bepalend in de vraagstelling of PdVSA moet blijven of niet, zo vindt Quevedo.

,,Want zonder werknemers, is er geen raffinaderij.”

Na afloop laat Apri-voorzitter Gherrel Remilia tegenover deze krant weten een goede indruk te hebben gekregen van Quevedo.

,,Hij is zijn belofte om naar Curaçao te komen om met het personeel te praten nagekomen. Nu wachten we af tot de olie aankomt en de raffinaderij weer kan worden opgestart.”

Voorafgaand aan het onderhoud met het personeel – waar ook Errol Cova en Isla-directeur Vanessa Flores bij aanwezig waren – had Quevedo een ontmoeting met premier Eugene Rhuggenaath. Ook tijdens dit gesprek kaartte Quevedo de interesse van PdVSA aan om na 2019 als exploitant aan te blijven.

De minister-president liet na afloop weten zeer tevreden te zijn met het gesprek en de belofte van PdVSA dat de salarissen van het personeel tot eind december wordt gegarandeerd.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

10 reacties

 1. Ik blijf bij crash-n-burn voor de schroothoop. Wordt met dezelfde scrapmetal junkyard de specifieke crude van Venezuela destilleren, want Maduro heeft niet de wil noch de cash om de Isla-plant up to standards te brengen. Trump en zijn kabouter Bolton zitten er nog voorlopig en hebben een totaal andere agenda in gedachte met Russische en Chinese invloed in zulk een strategische hoek van hun backyard. De sancties blijven, de verdere tegenwerkingen ook. Ook de vakbondsleiders zullen ongetwijfeld hun TUI-(enkel)tickets Schiphol behouden.

 2. Ja hoor er komen binnenkort volgeladen olietankers aan in de haven volgens deze clown van Maduro. Hij heeft echter met geen woord gerept over de miljoenen US dollars die acuut nodig zijn om de raffinaderij te moderniseren. Duh! Nee snap ik. Geen cent te makken, behalve in zijn eigen zakken dan. De mens staat centraal. Ja dat is ook echt te zien in Venezuela en behalve als het over deze zwaarvervuilde raffinaderij gaat. Dan mag de bevolking lekker stikken in de vervuilde troep die het bedrijf uitstoot. Ja somos hermanos toch? Lekker blijven geloven in deze sprookjes vakbonden!

  Het nog door Venezuela verschuldigde bedrag van rond de $ 100 miljoen aan ticketverkoop van Inselair komt er zeker ook nog aan.

  Volgens Pik Pisas moet PDVSA van de premier voorrang krijgen (en waarschijnlijk opnieuw met een rode loper worden binnengehaald) om de raffinaderij te opereren. Wat een nitwit.

  De premier liet weten dat de beslissing welke bieder de nieuwe operator en strategische partner wordt, niet aan de politiek is om te bepalen en zo is dat.

 3. De tijd van sprookjes is voorbij. De tuinkabouter Cova en drankorgel Monk zullen er wel weer aan verdienen. Venezuela levert geen drup olie meer. Elke liter wordt inbeslaggenomen. Ik hoop voor de medewerkers dat ze nog tot het eind van dit jaar doorbetaald zullen worden, Maar ik vrees het ergste.

 4. Zolang Maduro op zijn kont daar blijft zitten zullen er geen ene olietankers deze kant naartoe kunnen komen. Worden a la minute in beslag genomen door de vele krediteuren van Pdvsa die al maanden op de loer liggen.
  Menki Rooier begint het eindelijk te begrijpen, zonet op de” klagende” Radio Mas, uit zijn eigen mond gehoord.
  QUEVEDO heeft met geen woord bekend kunnen maken waneer er een voorrading kan plaatsvinden.

 5. Het lijkt mij uiterst vreemd en meer het sussen van de gemoederen.
  PdVSA ergens in december 2017 een aantal akkoorden ondertekend met Rosneft, het Russische bedrijf, en het grootste staatsoliebedrijf Rusland. waarbij zij $ 6 miljard uitleende aan Venezuela.
  Zou dat betekenen dat Rusland ook nog zeggenschap zou hebben in de evt ‘her-‘opening van de ISLA.
  Hoe zit het verder met de milieu-eisen om de ISLA te moderniseren.
  Ik denk dat dit een zoethouder is waar deze regering instinkt gezien de vriendschappelijk handdruk met Ruggenaath en opmerking tevreden te zijn met het resultaat.

 6. Ik dacht dat Eric de Vries van HBN Law het beste braakmiddel van Curacao was, maar Manuel Quevedo is zo mogelijk een nog grotere engerd.

  Hoor deze slijmjurk:
  waarbij de mens altijd centraal heeft gestaan
  We zijn niet alleen buren, we zijn broeders
  Het belangrijkste is altijd het personeel geweest, en dat zal altijd zo blijven
  Dat is onze voornaamste focus: de mens
  Dat garandeert het welzijn van de werknemers en hun gezin
  De olie van Venezuela is niet om zichzelf te verrijken, maar om andere landen en hun bevolking te helpen, met name Curaçao dat zo dichtbij Venezuela ligt
  Het raffinaderij-personeel is bepalend in de vraagstelling of PdVSA moet blijven
  Want zonder werknemers, is er geen raffinaderij

  Sorry Eric ‘Engerd’ de Vries, je bent je titel als grootste engnek in de Caribbean kwijt, maar blijft een goede tweede.

 7. Dit is geen hogere wiskunde, de corrupte vakbonden hier hebben altijd met PDVSA en alleen PDVSA door willen gaan. Het lijkt alsof de cirkel weer rond is, jammer van de weggegooide miljoenen om een nieuwe partner te zoeken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -