26 C
Willemstad
• donderdag 22 april 2021 07:57

ParadiseFM | Luigi Faneyte verlaat Kumun

Luigi Faneyte heeft vandaag laten weten dat hij is opgestapt als voorman van de partij Kumun. Hij bedankt alle 1595 mensen die op 19 maart op Kumun hebben...

ParadiseFM | ‘Vaxications’ nieuwe trend

Niet alleen Curaçao, maar ook veel andere eilanden zijn aan het nadenken over een manier om het toerisme weer op gang te krijgen zodra het vaccinatiedoel bereikt...

NTR | Koninklijke Landmacht brengt Sint-Maarten in kaart voor orkaanseizoen

Tim van Dijk  PHILIPSBURG – 43 Militairen van Koninklijke Landmacht zijn op Sint-Maarten om het land, de infrastructuur, gebouwen, bruggen, water- en elektriciteitsvoorzieningen volledig in kaart brengen. Met...

DH | Court rules against Alegria, denies long-lease and water rights

PHILIPSBURG--The Administrative Court on Monday came to a different conclusion than the Court of First Instance in September 2020, ruling in favour of Country St. Maarten in...

Ingezonden | Hartverscheurend

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Verlenging avondklok op Bonaire

Den Haag - De naleving van de avondklok is op Bonaire goed. Bovendien blijkt de maatregel een effectief middel tegen verspreiding van het coronavirus. Daarom krijgt gezaghebber...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAD | Overname Klesch mogelijk al in april

AD | Overname Klesch mogelijk al in april

Nieuwe exploitant totaal andere modus operandi dan PdVSA | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De Klesch Group zal mogelijk al in april – in plaats van medio 2020 – de exploitatie van de raffinaderij overnemen. Dit wordt door Refineria di Kòrsou (RdK) toegejuicht, omdat dit RdK/CRU veel aan salariskosten zou schelen.

Dat stelt RdK-waarnemend directeur Marcelino ‘Chonky’ De Lannoy tegenover deze krant.

Gary Klesch is deze week op Curaçao. Samen met hem is een delegatie van tien man naar het eiland afgereisd om verschillende voorbereidingswerkzaamheden te treffen, waaronder gesprekken te voeren met de vakbonden en andere betrokken. De Lannoy geeft aan dat het de bedoeling is dat de delegatie voorlopig hier blijft. ,,Voor allen is een vergunning geregeld.”

Klesch heeft volgens De Lannoy aangegeven ‘er klaar voor te zijn’ om de raffinaderij op te starten en dat hij op dit moment zelfs in hoger tempo draait dan Curaçao mogelijk aankan. ,,Wíj moeten ervoor zorgen dat we op tijd klaar zijn”, aldus De Lannoy.

Ruwe olie voor de raffinaderij zal Klesch met name uit de Verenigde Staten halen, maar ook uit andere delen van de wereld.

,,Het is afhankelijk van waar in een bepaalde periode meer behoefte aan is”, aldus de interim-directeur van RdK, die aangeeft dat Klesch daarom ‘op een geheel andere wijze te werk zal gaan dan PdVSA’. Laatstgenoemde produceerde namelijk eerst en keek daarna of en hoeveel behoefte er was.

,,Klesch draait het om en stemt de productie af op de vraag in de markt. Op deze manier is een zo hoog mogelijke marge te verdienen op geraffineerde producten.”

Zoals het er nu naar uitziet, zal Klesch volgens De Lannoy in eerste instantie alle werknemers nodig hebben om de raffinaderij weer op te starten en deze optimaal te laten draaien.

,,Over anderhalve tot twee jaar is dan een grote revisie nodig die veel werk zal opleveren. Daarvoor zullen extra arbeidskrachten nodig zijn, vermoedelijk zelfs van buitenaf”, zo vertelt de topman van RdK, die verder ook aangeeft van Klesch te hebben gehoord dat hij hier is om te blijven en niet – zoals de berichtgevingen aangeven – om een onderneming in minder goede staat op te kopen en vervolgens beter door te verkopen.

Met de overname door de Klesch Group lijkt er ook een nieuwe start aan de horizon te liggen voor de Isla-bedrijfsschool. Deze werd in het verleden door PdVSA gesloten in verband met bezuinigingen, maar staat voor Gary Klesch nu bovenaan de lijst omdat dankzij deze bedrijfsschool (nieuwe) personeelsleden klaar kunnen worden gestoomd voor een baan bij de raffinaderij.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

  1. Die ZWAAR VERVUILENDE stinkraffinaderij gaat dus gewoon verder met de bevolking vergiftigen! CRIMINEEL! Maak een vertrekregeling mogelijk voor de weinige mensen met nog gezond verstand, die wel hun leven lief hebben!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties