AD | Oud-premiers naar gouverneur

Oud-premiers naar gouverneur | Antilliaans Dqagblad

Willemstad – Vanmiddag hebben vijf oud-premiers van Curaçao een afspraak bij gouverneur Lucille George-Wout.

,,We spreken met de gouverneur als Landsorgaan en als Koninkrijksorgaan. Zij is de aangewezen persoon waar wij onze zorgen kunnen uiten over de gespannen situatie die nu tussen Curaçao (en de andere landen) en Nederland is ontstaan. Het gaat om een informatief gesprek”, zo legt Maria Liberia-Peters uit.

Zij heeft gisteren samen met drie andere oud-premiers die inmiddels iets verder afstaan van de politiek gesproken over de zorgelijke omstandigheden. Het gaat om Don Martina, Mirna Louisa-Godett en Ben Whiteman. Emily de Jongh-Elhage was verhinderd, maar zal er mogelijk vandaag wel bij zijn.

Liberia-Peters: ,,We hebben allemaal dit land gediend en te maken gehad met de Koninkrijksrelaties. We zijn bezorgd over de bewoordingen in brieven en stukken vanuit Nederland en de sfeer die er op dit moment heerst. Niemand kan dit goedvinden. Ook niet dat de Covid-pandemie gekoppeld wordt aan wat er in het verleden mis zou zijn gegaan. Vandaar onze afspraak met de gouverneur, omdat zij de aangewezen persoon is om onze zorgen bij te uiten en mogelijk iets te kunnen betekenen in de onderlinge relatie.”

Bron: Antilliaans Dagblad

34 Reacties op “AD | Oud-premiers naar gouverneur

 1. Het premierschap van het leeghoofd Myrna uit de corrupte Godet familie is toch het beste bewijs dat we een apeneiland zijn?

 2. Knoek-koe

  ….”Als Myrna Godett ergens op komt draven”….

  Politici en hoogwaardigheidsbekleders als Myrna Godett, maar ook vele anderen @Joep Meloen
  Daar is een spreekwoord op van toepassing:

  “Als apen hoger klimmen willen, ziet men juist hun naakte billen”…
  .
  Als iemand van lage komaf zich voornaam wil voordoen, merk je dat hij, in dit geval zij, de opvoeding en beschaving mist.

 3. Joep Meloen

  Wanneer Myrna Godett ergens op komt draven dan is het mijn tijd niet waard om daar veel over op te schrijven.
  Als we ooit een zwarte bladzijde in onze geschiedenis hebben gehad dan was het wel de periode dat haar broer in de gevangenis zat en zij premier aan het spelen was. Trekpop was een betere benaming geweest.
  Het toonde aan hoe de politiek dacht over het stemvee en er is sinds die tijd nog niet veel veranderd.

 4. Ambulant

  Ah.. Paniek reactie
  Mhh. Interessant.
  Pero. Snijd het hout. Neen.

 5. zie nog de nummerplaat ” Mirna-1″ sneu type. Hemelschrijend….

 6. Knoek-koe

  ……”,,We hebben allemaal dit land gediend en te maken gehad met de Koninkrijksrelaties.”……

  Wat een ontzettende retorisch lege, non-statement.

  Als jullie dan iemand gediend hebben, is dat voor jezelf!

  We hebben met Koninkskrijksrelaties te maken gehad:” en uw punt is?

  Zonder deze Koninkskrijksrelatie was het hier als een gemiddelde achterbuurt eiland in een doorsnee, door Afrikaanse leiders, gerund land.

  Afrikaanse leiders, als ik zo vrij mag zijn, als Maria Liberia Peters, en de andere ex premiers, die vooral zichzelf dienen, en niets voor de kleine man hebben gedaan.

  En vooral dit land tot een Haïti in wording hebben gedregadeerd.

  De meneer van Miles Cafe heeft zich verontschuldigd voor het noemen van het woord “Apen eiland”.

  Maar de premiers die dit hele eiland voor aap hebben gezet met hun afbraakbeleid, hebben nooit hun excuses aangeboden.

 7. De (af)-gang van de ‘bejaarden’.
  Soort zoekt soort, lol.

 8. De Rechtsstaat

  “Ik begrijp niet dat deze privé-personen ontvangen moeten worden door de gouverneur. Zij bekleden geen enkele functie en vertegenwoordigen niets en niemand meer. Is dit een “achterkamertjes”-onderonsje om (wiens?) belangen te behartigen”?

  Wat een samen bijeen geraapte jaloerskoppen hier zeg.

  Wahah, je wordt niet uitgenodigd en/of kan geen indruk maken op de gouverneur, dan maar hier zitten zeiken.

  Stel krappige dwergen.

 9. Knoek-koe

  Geef Japanners een eiland, en ze bouwen een voortvarend eerste wereld land op.

  Geef Chinezen een eiland en je krijgt welvarend Honk-Kong, tot 1999 een kroonkolonie van de UK.

  Geen indo Aziaten een eiland en je krijgt een welvarend eiland met een top onderwijssysteem als Singapore, 400 jaar koloniaal verleden

  Geef Don Martina, Maria L, Ben, Louisa Goddett, Pik Pisas etc een eiland en ze breken het tot een Haiti II niveau af.

 10. Roy Rogers

  Het is maar goed ook dat het gesprek met de gouverneuur in het papiamentu plaats vindt, anders had Myrna Louisa Godett zich zeker ziek gemeld.
  Gibi Doran en Myrna Godett zijn twee analphabeten in woord en geschrift in het nederlandse taal. Toch ver geschopt als paralaments lid en zelfs Min. Pres.
  Curacao behoort tot een van die landen waar het mogelijk is.
  Schaam me nog steeds met zo’n gewezen Min.Pres. met dank aan haar broer Anthony Godett.
  God zijt met ons.

 11. God zag deze vijf premiers bij de gouverneur, en toen draaide hij zich om en weende .
  Zo erg kan het wezen
  Nos bon yunan di korsow .

 12. Abraham Mossel

  Heeft @ Maria voor Gerrit de Raaf ook geregeld dat hij kan komen?.

 13. Hahaha.
  Of de gouverneur kan ook beleeft zeggen.
  Ok, bedankt jongens voor jullie komt.
  Val me aub niet meer lastig.

  En de zaal laten ontsmetten vanwege die geur van Whiteman.

 14. John Bash

  Als gouverneur zou ze deze personen welkom kunnen heten, een frisdrankje aanbieden en na een minuut kunnen zeggen van bedankt voor uw komst en het gesprek. We aan over tot de orde van de dag. Tot volgend jaar.

 15. Ik weet echt niet ik het goed zie; maar wat kost een lippenstift en een potje rouge, of die potlood voor de wenkbrauwen om iemands uiterlijk te verfraaien? Maria staat voor een luidspreker, wat erop duidt dat het een “speciale gelegenheid” is. Het gelaat van iedere vrouw fraait hiermee op, met make up dus. Maar in dit geval lijkt het erop alsof Maria zich van een masker, een vermomming bedient. Het is verstandig Maria dat je eerst altijd zorg dient te besteden aan je verschijning vooral op aangelegenheden waar je één of meerdere toespraken moet houden, waar je voor een publiek moet verschijnen. Een vrouw komt het best tot haar recht met een goedverzorgde huid en aangezicht. Anders rent het hele auditorium heel heel hard weg. Te beginnen met Roberto. Heb je geen geld om make up te kopen? No problem, Nederland verschaft renteloze leningen, maar geen schenking. No way. Yabadabadóóóó.

 16. Curacao revisited

  het is natuurlijk ook typerend dat geen van deze toppers na hun politieke carrière, buiten curaçao gevraagd zijn om ergens aan mee te denken. Zelfs iemand als Ad Melkert ging nog bij de wereldbank aan de slag. Ik schat in dat als onze toppers hun CV opsturen naar buitenlandse instellingen dat ze de vraag terug krijgen wat hun salaris verwachtingen zijn voor het schoonmaken van de toiletten

 17. @fred Schiedam
  “Ik begrijp niet dat deze privé-personen ontvangen moeten worden door de gouverneur”
  Zij zijn de “capo’s” van de happy few. Zij zijn bij machten om benoemingen of maatregelen te stoppen voor dat ze genomen worden. De Godfather’s van onze elite. Ze doen dit nu openbaar om hun betrokkenheid aan het electoraat te laten zien. Normaal zou je van zo’n bijeenkomst horen. Voor mij is het het zoveelste bewijs dat er hier sprake is van een criminele organisatie

 18. Fred Schiedam

  Ik begrijp niet dat deze privé-personen ontvangen moeten worden door de gouverneur. Zij bekleden geen enkele functie en vertegenwoordigen niets en niemand meer. Is dit een “achterkamertjes”-onderonsje om (wiens?) belangen te behartigen?

  De Gouverneur kan ook alle reageerders op dit forum uitnodigen immers:
  “Zij is de aangewezen persoon waar wij onze zorgen kunnen uiten over de gespannen situatie die nu tussen Curaçao (en de andere landen) en Nederland is ontstaan. Het gaat om een informatief gesprek”.

 19. Als ik zo iemand in mijn droom zie, dan word ik schreeuwend wakker en badend in het zweet. en de klok wijst…half drie ‘s nachts. Een soort nachtmerrie dus..scream, a nightmare in Elmstraat, Alfred Hitchcock, Phsycho.

 20. Het is goed dat er in ieder geval een de notulen kan bijhouden Mirna .!

  Zou ze nu eindelijk snappen wat ze bedoelen met Agenda als er een vergadering is. En niet dat ze haar MCB agenda erbij haalt.

 21. KNOEK-KOEOEOE. Yes, Grace Jones in de James Bond film A view to a kill als May Day.

 22. Knoek-koe

  idd @ Roberto.
  De Jacob Zuma’s, Roberts en Grace Mugabes van Curaçao.

  Zakkenvullers en landdestructors

 23. Maria Liberia lijkt sprekend op Miriam Makeba met die baddoek op haar hoofd (of is het een laken?) toen ze haar eerste en enige hit Pata Pata op de markt bracht. Neen Roberto, zij lijkt ook op de vrouw van Robert Mukabe, ook niet, maar op de vrouw van Loemoemba? Yessssssssssss.

 24. Shonfefe

  Het is goed dat er in ieder geval een de notulen kan bijhouden Mirna .! Ze zijn allemaal mede schuldig aan de ellende van nu.En dan net doen alsof het “ staatslieden “ zijn. Ik mis eigenlijk Pisas. De verstandsverbijstering is hier duidelijk aanwezig.

 25. Ook dat nog

  Mooi, scheelt zoeken
  Alle oplichters en schooiers bij elkaar,
  meteen oppakken en ver weg stoppen dit gajes

 26. Iets te kunnen betekenen in onderlinge relaties? No way. Er ís geen onderlinge relaties meer, trouwens, zelfs nooit gehad. Met jullie aan het stuur gaat ons eiland naar de knopen. Een ezel stoot zich never aan dezelfde steen. Maak plaats nu voor de macambas zoals voorheen, dus vóór 30 Mei 1969. Curacao heeft genoeg van jullie. Hop hop. Wegwezen. Kom op. Adiós. Adieu. Ajó. Good bye. Sayonara. Farwel. Kwaheri. Zhohom. Auf Wedersiechen. pffff. ze luisteren toch niet, ze zijn onbeschaamd geworden. Geld lonkt. Nederland stuurt geld (weer). Graaiseizoen is begonnen.

 27. Knoek-koe

  …”Don Don Don. Don Martina, hoe kun je de podium betreden met die clowns ?”….

  Misschien is De Don niet zo’n Clown @ Marlon , maar hij heeft evengoed zijn zakken goed gevuld met de gulle zak van Sinterklaas.

  MAN sushi, de partij van de fsmilienepotisme, parkeerde vele zonen en dochters bij staats NV’s

 28. Je blijft huilen op deze klip.

  Voormalig kopieerapparaatbediende Myrna Godet (al vele jaren weg bij Selikor maar volgens boze tongen daar nog Tilly Pikeriaans op de payroll) gaat naar de gouverneur. Werd alleen enkele dagen premier omdat haar corrupte broer (ook zo dom als een leguaan) een jaar het gevang in moest.

  En dan Liberia Peeters zelf. Gaat naar de gouverneur om het land te redden maar vulde recent nog schaamteloos haar zakken in het MDT van Wacko Werner Wiels.

  Schaamteloos.

 29. Knoek-koe

  Allemaal, zonder uitzondering, zakkenvullers en brokkemakers en populistische leuzen roepers zoals: Hulanda ta violá Nos outonomia!!

  De een misschien wat deftiger de ander wat bruter.

  Deze premiers hebben allemaal vrienden bevoordeeld en de overheid als verdienmodel misbruikt en niets noemenswaardig gedaan voor de verbetering van het welzijn van de gemiddelde burger.

 30. Don Don Don. Don Martina, hoe kun je de podium betreden met die clowns ? Zeker met Mirna Godett En Whiteman ?
  En die Whiteman lijk me een beetje goor. Zijn dashiki heeft hij een tijdje niet gewassen.

  Don Don Don. How low can you go ? Come onnnn Done.

 31. En ik dacht dat na Hans Andriessen en zijn excuses dat deze politici hun excuses zouden aanbieden aan het volk voor het roven en wanbeleid van Curacao.

 32. Freedomwriter

  Wat is het doel. Door slecht bestuur is de schatkist leeg geplunderd met de talloze schandalen die er waren. Een schatkist dat in 101010 nog door de Nederlamdse belastingbetalers werd bijgevuld voor een nieuw begin. Nu wil Nederland even kijken wat er met de bijvulling is gedaan………waarschijnlijk zijn ze bezorgd voor openbaring van de vele House of Cards die nu gaan omvallen en de nog grotere schandalen…

 33. Curacao revisited

  “We hebben allemaal dit land gediend”
  Jullie hebben allemaal je zakken gevuld en helemaal niets daarvoor terug gegeven. En zolang Curacao zijn eigen financien niet kan handelen is het geen land maar een probleemwijk

 34. ericlapas

  Blijkbaar neemt Mirna Louisa-Godett zichzelf wel serieus zo te zien, de vrouw heeft totaal geen realiteitszin.

  Van deze vijf oud-premiers lijkt het bij zeker 3 dat ze letterlijk vanuit hun graf wilt regeren.

  Maria Liberia Peters heeft onlangs nog met de MPDT van Wiels goed haar zakken gevuld maar die weet nooit van ophouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *