AD | Oswald van der Dijs: Dit is totale schande

Van der Dij: rapport politiek gekleurd is in een poging om de partij van Gerrit Schotte (MFK) in diskrediet te brengen

Oswald van der Dijs: rapport politiek gekleurd is in een poging om de partij van Gerrit
Schotte (MFK) in diskrediet te brengen

Willemstad – Oswald van der Dijs, voormalig presidentcommissaris van zowel Refineria di Kòrsou (RdK) als Aqualectra, laat in een reactie vanuit de Verenigde Staten weten het rapport een ‘totale schande’ te vinden.

Hij stelt dat onderzoeker Huub Willems ongeschikt was om het onderzoek uit te voeren, dat het bijdraagt aan de ‘supercorruptie’ op Curaçao en dat het rapport politiek gekleurd is in een poging om de partij van Gerrit Schotte (MFK) in diskrediet te brengen.

Volgens Van der Dijs, die destijds door ex-premier Gerrit Schotte was aangesteld als hoofdcommissaris bij de overheids- nv’s, is een civiele enquête niet het juiste middel om Aqualectra en RdK te onderzoeken.

,,Ze hadden internationale experts die zijn gespecialiseerd in de olie-industrie naar Curaçao moeten halen. Ik snap niet dat Willems zich hiervoor leent. Niet alleen is hij onbekwaam, maar hij draagt zo ook bij aan de supercorruptie op Curaçao.”

De ex-topman van de nutsbedrijven stelt verder dat voordat hij aantrad in 2010 de raffinaderij platlag en de BOO niet werkte.

,,Wie wordt daarvoor verantwoordelijk gehouden?”

Het rapport stelt dat het wanbeleid onder andere werd veroorzaakt doordat de politiek zich direct ging bemoeien met de bedrijfsvoering van Aqualectra en RdK.

Volgens Van der Dijs was dit het geval omdat de regering de eindverantwoordelijkheid voor het beleid van de bedrijven heeft. Het besluit dat de directie voor iedere uitgave van boven de vijftig gulden verantwoording moest afleggen aan de RvC, noemt hij ‘tijdelijk’ en noodzakelijk, omdat het management niet luisterde naar de waarschuwingen van de commissarissen.

De 262 miljoen gulden die volgens het onderzoek tijdens zijn tijd bij de overheids-nv’s vanwege wanbeleid is ‘verdampt’, noemt hij ‘uit de lucht gegrepen’.

,,We hebben geïnvesteerd in apparatuur, omdat er voor onze tijd onvoldoende onderhoud was gepleegd in de BOO-centrale.”

Volgens Van der Dijs is het onderzoek politiek getint en is het geen toeval dat het rapport net voor de verkiezingen uitkomt, omdat het volgens hem Schotte en MFK in diskrediet brengt.

Bron: Antilliaans Dagblad

9 Reacties op “AD | Oswald van der Dijs: Dit is totale schande

 1. Abraham Mossel

  @ Wim, Stanly Held, is gewoon een ordinaire ***** *… trol van Gerrit de Raaf & co. Hij waait met alle winden mee alleen die van hem stinken de ene keer wel en de andere keer niet, het is alleen maar hoe hij de opdracht van Gerrit de Raaf ontvangt, hoe te dicteren op KKC. Je kan hem ook zien als een TROL via Gerrit de Raaf in de pels van KKC.

 2. Stanley,

  De van der Dijs mafia heeft meegewerkt aan het witwassen van mafiagelden, onder andere door het betalen van idiote consultant fees aan de mislukte MAVO leerling Schotte met meer faillissementen dan diplomas achter zijn naam!

  Cicely van der Dijs is daar zelfs voor veroordeeld!

  Jij verdedigt deze mafia? Stanley, je acteert op de KKC het toppunt van integriteit maar hier laat je zien wie je werkelijk bent en daarvoor moet je je schamen.

  Diep schamen.

 3. Stanley Held

  Weet u, ken hem. De Curaçaose bevolking ook. Zijn vader is bij een overval doodgeschoten. Snap het niet. Is een familie die altijd Curaçao lief had en heeft. Ik ken ze. Ze blijven mijn vrienden. Mooie mensen . Ik praat over Oswald en zijn broer. Ik weet hoe hard zijn broertje werkte. Hij zat op de marnix school. Wie zijn jullie om hun te beoordelen. Zowel hun vader en kinderen waren mooie mensen. Probeer wat hun vader heeft gedaan. Zeg uw naam ga persoonlijk naar hun. kijk niet naar hun kinderen en zus. Goede mensen. Wie bent u?

 4. Daarom vecht Gerrit de Raaf zig ook te pletter en haalt hij alles uit de kast om met zijn MFK weer te kunnen regeren, aangezien er nog te veel schuld eisers zijn[…]
  Daar zit wat in Mossel. En maak me nooit meer uit voor MFK a.u.b.

 5. Abraham Mossel

  Ook weer zo’n luis in de pels van de MFK club, die net zo verrot is als zijn aanstaande schoonzoon, hij heeft Gerrit alleen maar nodig om zich zelf te verrijken en nog meer macht te krijgen als hij al heeft. Straks als hij samen met Gerrit de Raaf en nog vele andere voor het hekje bij de rechter staan zal hij en die anderen schreeuwen, dat Gerrit de Raaf voor alles maar dan alles veraantwoordelijk is,hij heeft de opdrachten gegeven hoe de 265 miljoen te verduisteren, op papier uit gewerkt door de rechterhand van F. Corralo. Zelf is Gerrit de Raaf “MAVO3” nog de dom om de tafel van 100 foutloos op te zeggen. Geloof mij maar dat die IJs boer goed geboert heeft als broekzak, vestzak, president commissaris, hij heeft volop zijn ingestoken MFK campagne centen terug gestolen in 2 jaar tijd, hij heeft het beter gedaan dan Corralo, Jamaloodin, sheik Hakim, Roby Dos Santos en nog een paar van die losers-geldschieters, allemaal moeten zij nog een BONK uitgeleende poen (miljoenen) terug krijgen van Gerrit. Daarom vecht Gerrit de Raaf zig ook te pletter en haalt hij alles uit de kast om met zijn MFK weer te kunnen regeren, aangezien er nog te veel schuld eisers zijn, en als die eenmaal de handoek gooien om dat zij weten dat ook HUN EIGEN geld is verdamt en niet alleen dat van het volk, en er geen toekomst geluid er meer in zit om ooit nog een cent terug te ontvangen via Gerrit de Raaf, dan kan je de klok erop gelijk zetten dat het snel met Gerrit de Raaf is gebeurd, GAME OVER.

 6. Schotte heeft Willems niet nodig om in diskrediet te worden gebracht. Daar is Schotte zelf mans genoeg voor.

  Dat de famille van der Dijs deze volksmenner en criminele charlatan in haar midden toelaat zegt genoeg over de normen en waarden van deze familie.

  Alleen al van de geacteerde vaderliefde van gekke Gerrit in zijn MFK promotiefilmpjes gaat een normaal mens braken. Kindermisbruik is het, maar op Curacao speelt Oswald met zijn pieleman als hij het ziet en in Miami krijgt Margaret van der Dijs ook een stijve.

  Vinger, van het liken van alle bagger van Schotte op zijn Facebook pagina.

 7. Hij geeft dus toe dat Curacao lijd aan supercorruptie .

 8. Ach, mafiaman Oswald. Even op bezoek bij de Amerikaanse mafiatak van de de mafiafamilie in Florida.

  Willems was niet deskundig? Nee, een smakeloze waterijsjesverkoper was zeker wel geschikt om Aqualectra te leiden.

  Politiek gekleurd? Nee, de benoeming van een reeks van der Dijs criminelen (alleen Cicely ‘ Chi Chi’ van der Dijs kreeg al 5 commisariaten van haar byside Schotte) in allerlei commissariaten was niet politiek gekleurd?

  Met het binnenhalen van de grootste crimineel uit de Curacaose poitieke geschiedenis, Schotte, heeft de familie van der Dijs heel duidelijk laten weten waar ze voor staan.

  Hun volledige medewerking aan zijn duistere zaakjes (van het betalen van mega consultanty fees aan een mislukte MAVO leerling die vier keer failliet is gegaan tot het helpen verbergen van zijn als vermist opgegeven politieke paspoort).

  Bai fliet, Oswals, maar haal eerst even de rest van je armzalige familie op Curacao op en neem ze mee.

  Stanley Held zal wel helpen je koffers te dragen.

 9. Renée van Aller

  Gaat de goede kant op om een gehavend prestige smetteloos te reinigen. Nu nog even zoals het NRC op 16 juli 2016, deed een paginagrote advertentie plaatsen van de Chinese ambassadeur. Daarin werd het Permanent Hof van Arbitrage afgeschilderd als een onbevoegd orgaan. Het Hof verbood China door te gaan met landjepik. Het enige wat voor China en kennelijk ook in sommige kringen in Curaçao schaamteloos telt, is het eigen belang. Dus maandag een paginagrote advertentie van de regering van Curaçao. Daarin wordt Van der Dijs en de regering neergezet als parels van wijsheid en integriteit op grond van het eigen belang. Ook leuk voor de krant. Geld stinkt niet en zo’n grote advertentie brengt geld in het laatje. Daar heeft iedereen tegenwoordig tekort van. De onderzoeker wordt uiteraard ongemotiveerd voor schut gezet. Een groots opgezette persconferentie waarbij onze bestuurders gewassen, gestreken en goed gecoiffeerd de aangepaste waarheid komen toelichten, is ook een prima optie. De hier geëtaleerde absolute schande mist feitelijke grondslag, maar loopt over van gepikeerde gevoelens. Gerechtvaardigd? Renée van Aller&John de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *