32 C
Willemstad
• maandag 22 juli 2024

Extra | Journaal 19 juli 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, July 18, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 juli 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, July 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 juli 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, July 16, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AD | Opnieuw onrust op het Curacaohuis

HomeNieuwsAD | Opnieuw onrust op het Curacaohuis
Gevolmachtigde Minister Marvelyne Wiels kwam niet opdagen bij de troonrede schieten in verband met een onverwachte dienstreis
Curacaohuis personeel bezorgd: GevMin Marvelyne Wiels laat consultants onderzoek doen zonder te vertellen wat bedoeling is

Den Haag – Onder het personeel van het Curaçaohuis in Den Haag is – na enkele maanden van betrekkelijke rust – opnieuw onrust ontstaan.

Aanleiding is de plotselinge verschijning van twee senior-consultants die door Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (Pueblo Soberano) zijn ingehuurd om onderzoek te doen naar het functioneren van haar kabinet.

Het gaat om de voormalige diplomaten Eric Niehe die onder meer in India heeft gediend als ambassadeur en Pieter Marres, voormalig ambassadeur in Thailand. Formeel loopt de opdracht via India Consult, het adviesbureau dat Niehe na zijn pensionering is begonnen.

Voor hun onderzoek houden de consultants interviews met de medewerkers, maar over het doel daarvan zijn zij niet geïnformeerd. De gesprekken zouden moeten leiden tot een rapport met aanbevelingen hoe het functioneren van het kabinet kan worden verbeterd.

Een deel van het personeel voelt zich er ongemakkelijk bij omdat men de vraagstelling als suggestief ervaart en daaraan de vrees ontleent dat de uitkomsten gebruikt gaan worden om ‘af te rekenen’ met medewerkers van wie vermoed wordt dat zij hebben meegewerkt aan het eerdere onderzoek van de Nationale Ombudsman.

Sinds de publicatie van het voor Wiels vernietigende eindrapport is het Kas di Korsou verdeeld in twee categorieën medewerkers: de ‘loyalen’ en de ‘niet-loyalen’ die er van worden ‘verdacht’ tegenover Alba Martijn uit de school te zijn geklapt over de misstanden op het kabinet en het intimiderende gedrag van de ‘gevmin’.

Wat het onderzoek kost is onbekend, maar dat zal bij een gemiddeld consultancytarief al gauw in de tienduizenden euro’s lopen want Niehe en Marres verwachten nog enkele weken nodig te hebben voor de interviews. Evenmin is bekend of minister-president a.i. Ben Whiteman en de Raad van Ministers zijn geïnformeerd door Wiels.

Er zijn in elk geval geen aanwijzingen dat het onderzoek verband houdt met de door de Staten aangenomen motie dat de regering een plan van aanpak moet presenteren om de manier van werken van Wiels in overeenstemming te brengen met de eisen die bij haar functie horen.

De zorgen bij de medewerkers van het Curaçaohuis over het doel van het onderzoek zijn versterkt doordat hen op een niet mis te verstane wijze duidelijk is gemaakt dat daar onder geen beding iets over naar buiten mag worden gebracht.

De afdeling Voorlichting van het Kabinet heeft niet gereageerd op het verzoek van deze krant om een toelichting.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

 1. Dus mevrouw, wordt nu ombudsvrouw? Weet u, you can fool the people all the time….weet u wel. Wat mij tot verbaasd is, dat de partij niets doet. Is het omdat zij een familielid is? Wetende dat na de dood van Hermin dansend op zijn doodkist haar doel heeft gehaald? Wat speelt er hier? Wat is er beloofd? Waarom zegt Asjes niets? Ik vermoed dat de personen zichzelf aan het verrijken zijn, wetende dat zij niets halen in de komende verkiezing. You can,t fool the people all the time.

 2. Mekkeren kan ze in ieder geval !!
  Is inderdaad de vraag wat ze hiermee denkt te bereiken !!
  Als jij nou eens undercover gaat, Sonny en net doet of je gek bent ??? :)

 3. Geachte Margret, ik ga me niet inhoudelijk met bovenstaand artikel bemoeien daar ik er te weinig kennis van heb. Wel zou ik willen zeggen dat ik het zeer onpasselijk vind dat u zowel de familie van een politicus door het stof moet halen, en daarnaast de indruk wekt dat Lesbiennes geen ruggegraat hebben. Met zo’n houding komt Curaçao geen stap verder. Bon siman.

 4. Misschien kan Sherwin Leonora (of Stella) uitleggen waarom een Pueblo Soberano Corrivee wederom Nederland moet verzoeken op diplomatische wijze een cordon sanitaire rond deze `ongewenste mee-eter` te leggen.

 5. .
  Door het inhuren van twee voormalige diplomaten – ambassadeurs – probeert Mw Wiels zich een statuur aan te meten. “De statuur van ambassadeur.” Ook haar gedrag: zoals het aanvragen van twee (diplomaten) parkeerplaatsen voor de deur en het bezoek aan de Nederlandse ambassadeur in Vaticaanstad duidt daarop.

  Mw Wiels leeft in een eigen gecreëerde wereld, die niet overeenkomt met de werkelijkheid.

  Het zou best wel eens kunnen botsen tussen de door haar ingehuurde consultants. Ze is niet van dezelfde bloedgroep, maar zij pretendeert dat wél te zijn!

  Onderschat haar consultants niet. Die hebben hun conclusies allang getrokken: “wat een arrogant wijf is die Wiels, ze denkt dat ze de status van ambassadeur heeft”

  Hun aanbeveling zou kunnen zijn – na voldoende uren in rekening gebracht te hebben:

  ————
  DE AANBEVELING.

  “De ambities van Mw Wiels worden niet in voldoende mate gesteund door haar staf. Om voldoende steun van haar gehele staf te verkrijgen – en een werkbare situatie te scheppen – is het zinvol om de ambities van Mw Wiels af te stemmen op een niveau dat op voldoende draagkracht binnen haar staf kan rekenen. Omgekeerd zal het niveau van haar staf, verhoogd dienen te worden om nieuwe bakens uit te zetten voor het behartigen van de belangen van de Curaçaose gemeenschap in Nederland.”
  —————

  Zo zal de kool en de geit gespaard worden, maar de oplettende lezer zal begrijpen dat het een enorme domme geit is.

 6. Een vernietigend rapport van de ombudsman over Fraudelyne maar in plaats van haar op staande voet eruit geschopt wordt worden er nog eens tonnen extra uitgegeven aan zinloze consultants en toezicht door het hyocriete sprekende mantelpak Stella van Rijn die zelf geen greintje integriteit heeft!

  En de laffe slapzak Alexandra Rosaria op wie ik gestemd heb vind het allemaal goed. Ik heb medelijden met de echtgenote van Rosaria, tenzij ze lesbisch is want dan heeft ze in de partijleider van Pais de perfecte partner gevonden.

 7. Bij voorbaat staat al vast wat de conclusies zijn van het rapport De GVM is geweldig en wie daaraan twijfelt, is in de war. Wie betaalt bepaalt, óók de inhoud van het nog in te stellen onderzoek. Objectief onderzoek? Lastige vraag. Er zal hard worden gewerkt aan het oppoetsen van het imago van mevrouw. Maar zolang zij zelf de noodzaak niet ziet van verandering zal het onbegonnen werk zijn en zal nog meer schade worden aangericht. Aan sommige imago’s kan ook met 200% inzet en schoonmaakmiddelen van Mr. Muscle niets meer verbeterd worden. Geheimhouding waarom? Welke lijken liggen nog in de kast? De schijn moet wel worden opgehouden, ook voor de reputatie van deze smetteloze consultancy firma. Twee macamba-heren van onbesproken gedrag gaan dit onderzoek doen? De gemiddelde Hollandse bestuurder/diplomaat weet weinig tot niets van het Caribische politieke klimaat. Dit is een brandbaar dossier. Hopelijk zijn ze diplomatiek genoeg om tenminste de eigen reputatie te redden? Maar ja geld stinkt niet, behalve bij de ISLA. Renée van Aller&John de Vries

 8. Wellicht een initiatief van het kindermeisje van Fraudelyne: Stella van Rijn.

  Die had er in de tijd dat ze Schottes stoeipoes al geen moeite mee om gemeenschapsgeld te verkwisten aan idiote peperdure snoepreizen.

  Waarbij je gemeenschap op meerdere manieren kunt uitleggen.

  Ze had haar luizenbaantje als secretaris generaal in ieder geval niet gekregen hebben omdat ze zo goed koffie zette bij de aannemersvereniging.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties