29 C
Willemstad
• zondag 26 september 2021 21:04

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Ontslagen dreigen bij Scarlet

Netwerkprovider UTS sloot Scarlet ondanks surceance toch af

Willemstad – Bij Scarlet dreigt een deel van de 35 medewerkers ontslagen te worden. Nu het bedrijf door de netwerkleverancier ‘abrupt werd afgesloten’ is het volgens managing director Paul Gelderloos ‘waarschijnlijk dat wij alleen in afgeslankte vorm verder kunnen gaan’

Gelderloos antwoordde gisteren per mail op de vragen die deze krant hem voorlegde omdat het telecommunicatiebedrijf binnen korte tijd opnieuw onbereikbaar is. Het kantoor is sinds 14 juli gesloten. Gedupeerde klanten uitten hun frustraties via Facebook na vruchteloze pogingen om op een of andere manier in contact te komen met de organisatie.

Scarlet gaat niet failliet, maar heeft wel surseance van betaling aangevraagd, juist om te voorkomen dat de netwerkleverancier het bedrijf zou afsluiten, zo blijkt uit de reactie van Gelderloos.

- Advertentie -

,,We zijn al enige tijd bezig om een financiering rond te krijgen en in de laatste fase daarvan, maar toch dreigde onze netwerkleverancier ons af te sluiten.”

Daarop zou Scarlet uitstel van betaling hebben gevraagd bij de rechter, maar op 14 juli is de dienstverlening van internet en telefoon ‘down’, aldus een officieel bericht op de Facebookpagina. Gelderloos begrijpt niet waarom de netwerkleverancier zich niet gebonden acht aan de surseance.

,,Zij hebben ons toch abrupt afgesloten.” De managing director verwacht dat Scarlet – nu het bedrijf is afgesloten van het netwerk – ‘alleen in afgeslankte vorm verder kan gaan’. ,,Wij moeten ons personeelsbestand weer afstemmen op ons klantenbestand.”

De surseance van betaling is volgens Gelderloos uitsluitend aangevraagd ‘om de continuïteit van onze dienstverlening te garanderen’. ,,Wij hebben gewoon even tijd nodig om onze financiering, die meer dan ruimschoots is, af te wikkelen.” Uit de eerste reactie van de managing director wordt niet duidelijk hoeveel klanten Scarlet op dit moment heeft en hoeveel medewerkers worden ontslagen.

- Advertisement -

Naar aanleiding van de boze reacties van de klanten laat Gelderloos weten dat het personeel van Scarlet zich bedreigt voelt en aangifte heeft gedaan.

,,Er is zoveel agressie geuit jegens onze medewerkers, zowel op sociale media als direct fysiek, dat zij niet naar kantoor durven komen.”

‘Betaling kan wel stopgezet’

De Maduro & Curiel’s Bank (MCB) heeft de afgelopen weken op verzoek van klanten van internetprovider Scarlet tientallen standing orders gecanceld. Dat zegt MCB-directeur Michael de Sola, die aangeeft dat klanten die hun automatische betaling aan Scarlet willen beëindigen daartoe opdracht aan de bank kunnen geven.

Uit reacties op Facebook op de pagina van Scarlet blijkt dat enkele klanten van MCB nul op het rekest kregen bij de bank.

,,Hier moet sprake zijn van een misverstand”, zegt De Sola. ,,Deze klanten kunnen alsnog bij een van onze filialen de betaling aan Scarlet opschorten.”

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

3 reacties

  1. Scarlet moet hun kaart latina stoppen met verkopen. Het kaart is over het hele eiland te koop en werkt al twee maanden niet. Het is een highway robbery en OM moet er iets aan doen. Scarlet is gewoon een schande !!

    Hoofdletter schrift aan gepast naar gewone letter door moderatie team

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Morgen worden meer dan 200 werknemers van de raffinaderij naar huis gestuurd

Persbureau Curacao Maandag vallen er opnieuw harde klappen bij de raffinaderij. Meer dan tweehonderd werknemers krijgen dan hun ontslag toegezegd. Zij zijn niet geselecteerd om in het vervolgtraject met...

PBC | Minder covid-patiënten dan vorige week, maar meer op de IC op Curaçao

Persbureau Curacao Zondag zijn er 34 mensen positief getest op Corona. Daaronder dit keer geen geïmporteerde cases, maar mensen die lokaal besmet zijn geraakt. 53 Covid-patiënten mochten vandaag uit...

LuchtvaartNieuws | Prijsvechter Wingo hervat vluchten tussen Colombia en Curaçao

WILLEMSTAD - Prijsvechter Wingo hervat de vluchtuitvoering tussen de Colombiaanse hoofdstad Bogotá en Curaçao. De dochtermaatschappij van het Panamese Copa Airlines vliegt per 6 oktober weer naar...

PBC | Pippi’s Opvang op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Zo nu en dan is het nodig om een Stichting en/of persoon onder de aandacht te brengen. Gewoon, omdat ze fantastisch werk doen en...

PBC | Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan Covid

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vanochtend vroeg is de bekende Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan de gevolgen van COVID-19. Dat maakte zijn broer, de eveneens bekende journalist Aimed...

PBC | Coronacijfers Curaçao 25 september

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is vandaag opnieuw een coronaslachtoffer gevallen. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis. In totaal zijn er nu 160 personen overleden op Curaçao aan...
- Advertentie -