27 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

AD | Onderwijs krijgt nieuw onderkomen

Oude bestuurscollege Concordiastraat | Jeu Olimpio

Willemstad – Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) gaat verhuizen. Eerder meldde deze krant al dat het ministerie waar momenteel Marilyn Alcalá-Wallé (PAR) de scepter zwaait, voornemens was naar het oude bestuurskantoor aan de Concordiastraat te verhuizen. Het definitieve besluit is nu genomen.

Minister Zita Jesus-Leito (PAR) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) heeft het verzoek van Alcalá-Wallé goedgekeurd.

Volgens de VVRP-minister zou het huisvesten van het ministerie van OWCS in het gebouw aan de Concordiastraat ‘ideaal zijn’, en wel om de volgende redenen: betere toegankelijkheid voor het algemene publiek; de specifieke omgeving heeft het karakter gekregen van educatief centrum en vormingscentrum; de verhuizing levert een bijdrage aan het proces om de kwaliteit en leefbaarheid van de binnenstad te versterken; zo wordt een eigendom van de overheid dat al jaren leeg staat weer gebruikt; en hierdoor zal het ministerie van OWCS voor wat betreft Willemstad als Werelderfgoed van Unesco ‘goed recht doen aan de gehele omgeving’.

In oktober 2017 maakte Alcalá-Wallé in de Staten bekende dat zij met alle afdelingen in het leegstaande voormalige overheidsgebouw, waar destijds het Bestuurscollege van het Eilandgebied Curaçao was ondergebracht, wil intrekken. Het voormalige bestuurskantoor staat sinds Curaçao in 2010 een autonome status binnen het Koninkrijk verkreeg, leeg.

De afdelingen van het ministerie zijn op dit moment nog verspreid over drie locaties aan de Schouwburgweg, de Schottegatweg en de Scharlooweg. Volgens Alcalá-Wallé zal de samenwerking tussen de afdelingen verbeteren als zij onder hetzelfde dak werken. De minister ziet het gebied rond het oude bestuurscollege als ‘een centrum van vorming’.

,,Daar vlakbij zijn de kathedraal, de bibliotheek, de kurá di arte, een schoolbestuur en scholen. Het is een geschikte plek. Ik hoop dat we daar op korte termijn naartoe kunnen”, aldus de bewindsvrouw vorig jaar in de Staten.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Gezien de geruchten over Alcaladderzat Walle heeft de nabijheid van talloze horecagelegenheden misschien ook invloed gehad op haar keus.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...