27 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

AD | Reservepot voor beveiliging Statenleden

Voormalig Veiligheidsdienst Curaçao (VDC) hoofd Michael Römer blijkt ondanks niet integer gedrag o.a. nog steeds beveiligingsadviezen voor regering en  Staten te geven

Willemstad – Voormalig hoofd van de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC) Michael Römer heeft de Staten van Curaçao geadviseerd een substantieel bedrag te reserveren voor de beveiliging van parlementariërs. Dit kwam gisteren naar voren in de Centrale Commissie van de Staten.

Op de gisteren goedgekeurde begroting van de Staten voor 2019 is net als voor dit jaar 130.000 gulden gereserveerd voor het inhuren van personeel, waaronder bewakingsdiensten. Eerder deze maand werd de beveiliging van twee Statenleden juist stopgezet, nadat uit een risicoanalyse door de VDC was gebleken dat de parlementariërs geen gevaar liepen.

Minister Quincy Girigorie (PAR) van Justitie, die de beveiliging liet beëindigen, wilde niet zeggen om welke twee Statenleden het gaat. Vorig jaar nog protesteerde MFK-leider Gerrit Schotte tegen de plannen om hem niet langer te beveiligen.

Volgens Statenvoorzitter William Millerson (PAR) is de specifieke post op de begroting van de Staten vooral bedoeld als reserve, voor het geval er onverhoopt iets gebeurt, en beveiliging alsnog noodzakelijk is. Gedacht moet worden aan bezoek van parlementariërs uit het buitenland, waarbij er aanleiding zou kunnen zijn om securitymaatregelen te nemen. In voorkomende gevallen zou het ministerie van Justitie een beroep op de Staten kunnen doen voor financiële steun, zo werd in de Centrale Commissie geopperd.

MAN-Statenlid Elsa Rozendal gaf aan dat zij het geruststellend vindt dat aan de veiligheid van Statenleden wordt gedacht. Vooral nu, met 5 mei voor de deur, de dag waarop het vijf jaar geleden is dat Helmin Wiels is vermoord, zo gaf Rozendal aan.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

5 reacties

 1. alleen criminele Statenleden hebben beveiliging nodig.
  de MFK en soortgelijke partijen.
  dat Wiels vermoord is kwam door Schotte en zijn rijke gok vriendjes.
  conclusie zorg dat de staten schoongeveegd worden (alle criminelen er uit) en zorg dat ze niet meer verkiesbaar zijn.
  het hersenloze deel van dit volk stemt crimineel…
  zolang dit deel nog zo groot vertegenwoordigt is zullen we maffia regeringen behouden en zal het eiland een bananenrepubliek blijven.

 2. Dacht dat we met 7 idioten op verkeersgebied op peperdure snoepreis sturen het wel gehad hadden, maar nu gaan we ook nog criminelen beveiligen.

  Leg dat maar eens uit aan Pacho Pastechi uit Souax met zijn 800 gulden AOV.

 3. Kom op zeg wie beveiliging wil moet het zelf maar betalen, dat kan makkelijk van hun salaris wat door hardwerkende mensen wordt opgebracht. En bovenal voor het gros wat al zo weinig intelligente bagage heeft is het al een lacher, nietwaar ms Rozendal, Schotte en many others!!

 4. Daar heb je deze geestelijk gestoorde Schotte marionet weer.

  Hij kan beter achter Elvira Rosaria Statia aanzitten dan ons in de media lastig vallen.

  En waarom moeten wij betalen voor de bescherming van criminele statenleden? Dat we een twee maal toe tot 3 jaar cel veroordeeld Statenlid 15,000 per maand betalen is al idioot, maar dit criminele MAVO3 onderdeurtje wil dat we nog eens het dubbele daarvan aan zijn bodyguards uitgeven.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...