27 C
Willemstad
• maandag 26 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

AD | OK’s weer in nood

HomeMediaAD | OK’s weer in nood
Reden: materiaalschaarste als gevolg van de precaire financiële situatie van het ziekenhuis | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Opnieuw heeft de leiding van het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) moeten besluiten alleen nog spoedeisende operaties uit te voeren, terwijl zogeheten electieve – ofwel geplande operaties uit voorzorg – met ingang van vandaag worden gestopt.

Reden: materiaalschaarste als gevolg van de precaire financiële situatie van het ziekenhuis. Zo schrijven directeur financieel-economische zaken, Elvis Thode, en directeur medische zaken, Franke Scheper, in een brief aan alle operateurs werkzaam in het Sehos.

Minister Suzy Camelia-Römer (PIN) van Gezondheid reageert tegenover het Antilliaans Dagblad enigszins verbaasd dat dit kennelijk wéér speelt. Vorig jaar kwam het ook voor dat de operatiekamers dicht moesten voor electieve ingrepen, omdat er een tekort was aan materiaal. Sindsdien heeft de bewindsvrouw een aantal maatregelen getroffen ‘om Sehos meer financiële ruimte te bieden’.

,,Zo ging de budgetvoorziening omhoog van 124 naar 135 miljoen gulden per jaar. Verder is een bedrag van ongeveer 5 miljoen aan schulden van de polikliniek en arts-assistenten door de overheid betaald. Hiervan heb ik Financiën verzocht dit zo spoedig mogelijk in orde te maken, zodat Sehos meer liquide middelen heeft.”

Camelia-Römer heeft de Inspectie voor de Volksgezondheid opgedragen na te gaan wat er aan de hand is, want naar eigen zeggen heeft de bewindsvrouw het Sehos diverse malen voorgesteld de leveranciers direct door de Sociale Verzekeringsbank (SVB) te laten betalen, zodat het ziekenhuis niet zonder geneesmiddelen en materiaal komt te zitten.

Vorig jaar september was een inhaalslag nodig om achterstallige electieve operaties uit te voeren. Het ging toen om ruim 500 patiënten verdeeld over verschillende snijdende vakgroepen die in het ziekenhuis opereren. Het medisch stafbestuur had de directie van Sehos precies een jaar geleden, medio 2018, geïnformeerd dat er grote bezorgdheid heerste in het ziekenhuis wegens het tekort aan materiaal, apparatuur en mankracht. Het ging hierbij om een ziekenhuisbreed probleem.

In de brief van de medische staf werd de directie toen geadviseerd om tijdelijk alle patiënten die medisch noodzakelijke operaties moesten ondergaan naar het buitenland uit te zenden en bij Sehos slechts acute operaties (categorie 1) uit te voeren. Op die manier kon het hospitaal materiaal besparen. Later konden de operaties van de categorieën 2 en 3 en ook 4 – de electieve operaties – worden hervat.

Nu kunnen de acute zorg en chronische zorg doorgaan, schrijven Thode en Scheper, maar zijn de electieve operaties voorlopig stopgezet. De Raad van Bestuur (RvB) is in nauw overleg met de overheid en de inspectie ‘om tot oplossingen te komen’. Het was gisteravond niet mogelijk een nadere toelichting van de RvB te verkrijgen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

  1. De minister van Gezondheid reageert enigszins verbaasd dat dit kennelijk wéér speelt. Niemand neemt verantwoordelijkheid voor iets in dit land, deze minister had allang naar huis gemoeten.

    Een ziekenhuis zonder een geautomatiseerd voorraadsysteem en managers die tonnen verdienen en intussen blijft deze minister geld over de balk gooien als het niet ten gunste van vrienden is dan is het voor haar zelf.

  2. Wanneer heel het zooitje over gaat naar het nieuwe ziekenhuis veranderd er niets. De enige die er beter van worden zijn degene die voor het sehos werken. Voor de patiënt gaat het er alleen maar slechter en slechter. Zeker interne geneeskunde kan men alles eruit gooien en eens een keer een echte internist aannemen.

  3. Het Sehos wordt financieel geleid door de absolute nitwit Elvis Thode, een veelwijver die zich er ongetwijfeld tussen alle verpleegsters als een vis in het water voelt.

    Eerder al stelde het Sehos de Girobank criminelen Eric Garcia en Stephen Capella aan in de raad van TOEZICHT! Benieuwd wat Capella er heeft weggesluisd naar de bankrekening van zijn moeder in Panama.

    Wat kun je verwachten van een dergelijke organisatie?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties