AD.nl | Harde clash met Curaçao: Rutte wil eiland wel helpen, maar niet zomaar

Bob van Huet | Algemeen Dagblad

Nederlandse militairen staan wacht bij het het regeringsgebouw Fort Amsterdam. De militairen helpen op Curaçao om te voorkomen dat er weer rellen ontstaan © ANP

Premier Rutte wil het door corona en andere tegenslagen getroffen Curaçao best helpen, maar alleen onder voorwaarden waar het eiland grote moeite mee heeft.

,,Het wordt spannend”, zegt de Curaçaose premier Eugène Rhuggenaath aan de telefoon. Hij doelt op de vergadering van de Rijksministerraad. Die praat morgen over de voorwaarden voor meer steun aan het door de coronapandemie gevloerde Caraïbische eiland.

Steun die er trouwens ook moet komen voor het niet minder geteisterde Aruba en Sint Maarten.

Bron: Algemeen Dagblad

5 Reacties op “AD.nl | Harde clash met Curaçao: Rutte wil eiland wel helpen, maar niet zomaar

 1. Rutte kerel, verspil je tijd niet. Je hebt het al een paar keren gezegd en kraakhelder uiteen gezet wat jouw eisen, jouw voorwaarden zijn, en daarmee moeten zij het maar doen. Ze zoeken het maar zelf uit. Als je het iedere keer zo blijft herhalen wordt het saai. Je kan er ook niets meer van maken. So it is written, and so it shall be done.

 2. Besluitvorming een weekje uitgesteld.
  Rutte Knops hou jullie poot stijf! Een moreel appel op de dames HH overheidsnv’s zal weinig helpen.
  Het is gewoon tuig die vast blijven houden aan hun jarenlange gegraai en zelfverklaarde verworvenheden.

 3. Henk Kroexe

  Ach, over 10 jaar is er nog niets veranderd. Ik ben nu 5 jaar weg van Curacao na er 10 jaar gewoond en gewerkt te hebben en er is nog steeds niets veranderd. Dezelfde maffia-clan wisselt voortdurend van stoeltjes en Nederland doet er niets aan

 4. Ambulant

  Curaçao heeft nergens moeite mee.
  Stelende pitici wel.

 5. Het wordt spannend: in de grote mensenwereld is het niet gebruikelijk dat bekrachtigde afspraken al binnen een maand niet worden nagekomen.
  Lijkt me niet zo spannend. De uitslag zou al duidelijk moeten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *