AD | Nieuwe partij Cooper in de maak

,Ik hou me bezig met de stemmentrekkers, andere mensen inventariseren of er potentiële sponsors zijn, en wat er nog aan fundraising gedaan kan worden.”l  | Foto Antilliaans Dagblad

,Ik hou me bezig met de stemmentrekkers, andere mensen inventariseren of er potentiële sponsors zijn, en wat er nog aan fundraising gedaan kan worden.”

Willemstad – Charles Cooper, tot deze week nog prominent lid van de oppositiepartij MAN, heeft samen met de groep van 22 andere opgestapte leden tot zondag de tijd om een nieuwe sociaaldemocratische beweging of politieke partij op te richten.

Dat heeft Cooper tegenover deze krant verklaard.

,,Er zijn twee zaken die wij in de komende tijd goed moeten onderzoeken. De eerste is of wij genoeg potentiële stemmentrekkers voor de nieuwe partij krijgen en de tweede is of er genoeg fondsen en sponsors zijn voor de partij.”

Tot nu toe zijn er onder de groep van de 22 opgestapte leden genoeg kandidaten met een behoorlijke staat van dienst, maar de vraag is of de beweging voldoende heeft die veel stemmen kunnen trekken, zo legt Cooper uit.

,,Ik hou me bezig met de stemmentrekkers, andere mensen inventariseren of er potentiële sponsors zijn, en wat er nog aan fundraising gedaan kan worden.”

In gesprek met deze krant bevestigde Cooper dat het een race tegen de klok is.

,,De tijd is heel erg krap, dat weet ik, maar de mensen zijn zo gedreven en enthousiast, dat het zonde is om daar geen gebruik van te maken. Mijn eerste optie is om een nieuwe sociaaldemocratische partij op te richten. Ik ben een sociaaldemocraat in hart en nieren.” Lees verder op Antilliaans Dagblad

Op Dia di Bandera is Cooper bij de plechtige zitting van de Staten en bij de officiële viering op het Brionplein.

,,Daarna ben ik weer volop bezig om met potentiële kandidaten te spreken.”

Een groep van 22 leden brak afgelopen woensdag met de MAN uit onvrede over de gang van zaken bij de bestuursverkiezingen. In de brief waarin deze leden hun lidmaatschap opzeggen schrijven zij niets meer van de leiding te hebben gehoord op hun voorstel om de impasse rond de bestuursverkiezingen te doorbreken.

In de opzegbrief blijven de leden op het standpunt staan dat de aspirant-leden bij de bestuursverkiezingen mochten stemmen. Dit is tegen het huishoudelijk reglement en de statuten. Ook schrijven zij dat het onethisch was dat de politiek leider tijdens het congres duidelijk campagne voerde voor een van de kandidaten. Daarbij zijn er apps naar congresgangers verzonden. De leden zeggen hun lidmaatschap op omdat er vanuit de partijleiding niet de wil is om te erkennen dat de zaken niet naar behoren zijn verlopen.

Bron: Antilliaans Dagblad

2 Reacties op “AD | Nieuwe partij Cooper in de maak

  1. Fred de Haas

    Godallemachtig, nóg een politieke partij? Voor wie? Voor wat?

  2. Abraham Mossel

    Ik ben een sociaaldemocraat, met een stenen hart en nieren zonder bloed, ik hou van mijn eigen knip en die van mijn familie en vrienden. Het is kort dag om een partij op te richten en gebruik deze 22 dommie’s dan ook als bliksemafleider om straks zonder slecht geweten mij bij de Maffia club ” MFK/REFORMA van Gerrit de Raaf aan te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *