34 C
Willemstad
• zaterdag 30 september 2023

Telegraaf | Man gearresteerd in onderzoek naar moord op rapper Tupac Shakur

De politie in Las Vegas heeft een man gearresteerd in het onderzoek naar de moord op de wereldberoemde rapper Tupac Shakur 27 jaar geleden. Dat melden Amerikaanse...

Democracy now! | Friday, September 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Herdenkingsmonument Julianabrug wordt gerenoveerd

Het herdenkingsmonument, dat is geplaatst voor de slachtoffers van het instorten van de Julianabrug, wordt aangepakt. Zo is de verlichting niet meer up to date, en wordt...

DolfijnFM | Groot concert ter ere van Tula

Op het Brionplein vindt morgen het Bos di Libertat-festival plaats, een groot concert ter ere van Tula. Het concert is onderdeel van de Siman di Kultura en...

DolfijnFM | Ministers om tafel voor oplossing geweld op scholen

De ministeries van Onderwijs en Justitie hebben samengezeten om geweld op scholen aan te pakken. Het is al langer bekend dat vechtpartijen op scholen toenemen, dus was...
- Advertisement -spot_img

AD | Nieuwe leiding MDPT

HomeMediaAD | Nieuwe leiding MDPT
De reden voor het ontslag van Wiels ligt in het feit dat zijn naam in de rechtszaak van de civiele enquête over het wanbeleid bij overheids-nv’s voorkomt | Foto Extra

Willemstad – Clift Christiaan is de nieuwe voorzitter van het Multidisciplinair Projectteam (MDPT) dat zich bezighoudt met de modernisering van de raffinaderij, nu Werner Wiels zijn ontslagbrief heeft ingediend.

Dat heeft premier Eugene Rhuggenaath (PAR) tegenover deze krant verklaard. Aubrich Bakhuis, lid van het MDPT, is tot volgende week waarnemend voorzitter, waarna Christiaan het team zal voorzitten.

Christiaan is geen onbekende op Curaçao. Hij was jaren de directeur van Curaçao Airport Holding en speelde als de voorzitter van het multidisciplinaire team van de Dokmaatschappij een belangrijke rol bij de overname door Damen.

De reden voor het ontslag van Wiels ligt in het feit dat zijn naam in de rechtszaak van de civiele enquête over het wanbeleid bij overheids-nv’s voorkomt. Dat bevestigt Rhuggenaath. Wiels was ten tijde van het wanbeleid commissaris bij Aqualectra.

,,De voormalige voorzitter van het MDPT wilde niet dat zijn betrokkenheid bij Aqualectra de onderhandelingen over de toekomst van de raffinaderij op de een of andere manier zouden kunnen beïnvloeden”, aldus de minister-president. ,,De regering heeft Wiels bedankt voor zijn inzet door de jaren heen en ik heb ook mijn waardering uitgesproken dat hij het landsbelang boven zijn persoonlijk belang heeft geplaatst.”

De regering is op dit moment bezig met een addendum dat toegevoegd moet worden aan de bestaande Head of Agreement met Guangdong Zhenrong Energy (GZE). Dat is nodig om de mogelijkheden te onderzoeken van een nieuw te bouwen raffinaderij bij Bullenbaai.

,,Het onderzoek naar de mogelijkheid van een raffinaderij op Bullenbaai is nog niet begonnen”, zo legt de premier uit. ,,Wij hebben GZE geïnformeerd dat de Staten akkoord zijn gegaan met een gemoderniseerde, schone raffinaderij. Als het zover zou komen dat er een nieuwe raffinaderij op Bullenbaai wordt gebouwd, dan zou het uiteraard wenselijk zijn om daarvoor de instemming van de Staten te hebben.”

Rhuggenaath bevestigt desgevraagd dat er op dit moment een delegatie van GZE op het eiland aanwezig is. Het kabinet is tijdens een studiedag uitgebreid geïnformeerd over de plannen van het bedrijf. Vorige week vrijdag heeft het kabinet een presentatie gekregen van het team van de workforce development.

Op korte termijn wordt er vanuit de regering een projectmanagement-unit voor het hele traject geïnstalleerd. Deze unit is belast met de coördinatie van alle projecten. De premier verklaarde ook tegenover deze krant dat de aanbesteding voor de bouw van een LNG-terminal zich in de laatste fase bevindt.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties