27.8 C
Willemstad
• donderdag 29 juli 2021 20:36

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Nieuwe leiding MDPT

De reden voor het ontslag van Wiels ligt in het feit dat zijn naam in de rechtszaak van de civiele enquête over het wanbeleid bij overheids-nv’s voorkomt | Foto Extra

Willemstad – Clift Christiaan is de nieuwe voorzitter van het Multidisciplinair Projectteam (MDPT) dat zich bezighoudt met de modernisering van de raffinaderij, nu Werner Wiels zijn ontslagbrief heeft ingediend.

Dat heeft premier Eugene Rhuggenaath (PAR) tegenover deze krant verklaard. Aubrich Bakhuis, lid van het MDPT, is tot volgende week waarnemend voorzitter, waarna Christiaan het team zal voorzitten.

Christiaan is geen onbekende op Curaçao. Hij was jaren de directeur van Curaçao Airport Holding en speelde als de voorzitter van het multidisciplinaire team van de Dokmaatschappij een belangrijke rol bij de overname door Damen.

- Advertentie -

De reden voor het ontslag van Wiels ligt in het feit dat zijn naam in de rechtszaak van de civiele enquête over het wanbeleid bij overheids-nv’s voorkomt. Dat bevestigt Rhuggenaath. Wiels was ten tijde van het wanbeleid commissaris bij Aqualectra.

,,De voormalige voorzitter van het MDPT wilde niet dat zijn betrokkenheid bij Aqualectra de onderhandelingen over de toekomst van de raffinaderij op de een of andere manier zouden kunnen beïnvloeden”, aldus de minister-president. ,,De regering heeft Wiels bedankt voor zijn inzet door de jaren heen en ik heb ook mijn waardering uitgesproken dat hij het landsbelang boven zijn persoonlijk belang heeft geplaatst.”

De regering is op dit moment bezig met een addendum dat toegevoegd moet worden aan de bestaande Head of Agreement met Guangdong Zhenrong Energy (GZE). Dat is nodig om de mogelijkheden te onderzoeken van een nieuw te bouwen raffinaderij bij Bullenbaai.

,,Het onderzoek naar de mogelijkheid van een raffinaderij op Bullenbaai is nog niet begonnen”, zo legt de premier uit. ,,Wij hebben GZE geïnformeerd dat de Staten akkoord zijn gegaan met een gemoderniseerde, schone raffinaderij. Als het zover zou komen dat er een nieuwe raffinaderij op Bullenbaai wordt gebouwd, dan zou het uiteraard wenselijk zijn om daarvoor de instemming van de Staten te hebben.”

- Advertisement -

Rhuggenaath bevestigt desgevraagd dat er op dit moment een delegatie van GZE op het eiland aanwezig is. Het kabinet is tijdens een studiedag uitgebreid geïnformeerd over de plannen van het bedrijf. Vorige week vrijdag heeft het kabinet een presentatie gekregen van het team van de workforce development.

Op korte termijn wordt er vanuit de regering een projectmanagement-unit voor het hele traject geïnstalleerd. Deze unit is belast met de coördinatie van alle projecten. De premier verklaarde ook tegenover deze krant dat de aanbesteding voor de bouw van een LNG-terminal zich in de laatste fase bevindt.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Regering Pisas neemt 42 vriendjes aan op negen ministeries

Persbureau Curacao De personeelsstop bij ministeries lijkt niet meer te bestaan. De regering Pisas heeft sinds haar aantreden 42 nieuwe mensen aangenomen op negen ministeries. Dat meldt de...

PBC | CMC: meeste Covid19-patiënten niet of niet volledig gevaccineerd

Persbureau Curacao De meerderheid van patiënten die met Corona worden opgenomen in het Curaçao Medical Centre blijkt niet gevaccineerd. Vandaag meldden zich drie nieuwe patiënten, twee moesten direct...

PBC | Economie Curaçao krimpt met 18,4 procent

Persbureau Curacao Curaçao zag in 2020 een zware terugval in economische activiteiten met een krimp in het bruto binnenlands product van 18,4 procent. Een krimp van die aard...

PBC | Curaçao host Concacaf under-20 kwalificatietoernooi vrouwen

Persbureau Curacao Het Concacaf Women’s U-20 Championship Qualifiers wordt op Curaçao afgewerkt. Het kwalificatietoernooi vindt plaats in het Ergilio Hato Stadion en het nabijgelegen FFK-stadion van 13 tot...
- Advertentie -