AD | Negen gevallen van corona op Aruba

premier Evelyn Wever-Croes

Oranjestad – Aruba heeft sinds gisteren te maken met negen bevestigde gevallen van het coronavirus. Dat maakte premier Evelyn Wever-Croes bekend tijdens een persconferentie.

Zaterdagavond – toen er acht gevallen bekend waren – werd nog door de minister-president bekendgemaakt dat er drie nieuwe gevallen van covid-19 waren en dat voor het eerst sprake lijkt te zijn van een lokale besmetting. Zeven van de toen nog acht patiënten hadden het virus in het buitenland opgelopen.

Van de drie gevallen die zaterdag bekend werden gemaakt, was één persoon in New York besmet en een ander in Miami. De derde patiënt leek op Aruba zelf besmet te zijn geraakt. Hoe de laatste patiënt besmet is geraakt, is vooralsnog onbekend.

Gisteren gaf de minister-president ook aan dat er extra streng zal worden gecontroleerd of de avondklok wordt gerespecteerd. De controles zullen in dit kader worden geïntensiveerd, aldus Wever-Croes.

Zaterdag werden nog verschillende personen aangehouden, die na het luiden van de avondklok gewoon nog op straat bleven.

Bron: Antilliaans Dagblad

3 Reacties op “AD | Negen gevallen van corona op Aruba

  1. FRED SCHIEDAM. Soms krijgen bepaalde journalisten simpelweg geen toegang tot belangrijke informatie, terwijl anderen die zich conformeren, exclusieve interviews krijgen en uitnodigingen om zelfs met politici mee te reizen. Verslaggeving kan ook beïnvloed worden door adverteerders. De adverteerder kan dreigen winstgevende advertenties niet langer te laten plaatsen als de redacteur iets negatiefs over hem publiceert etc.etc. Het is duidelijk Fred dat er onderscheidingsvermogen nodig is. Zo kan ook iemand die kranten leest zich vragen stellen als: Wat is de achtergrond van de schrijver? Welke vooroordelen heeft hij? Worden er in het verhaal harde feiten genoemd die anderen kunnen nagaan? Wie zou er belang bij kunnen hebben de waarheid te verdraaien? Het kan verstandig zijn een verhaal bij meerdere bronnen te verifiëren. Nog een mogelijkheid is het met anderen te bespreken. Je hebt gelijk Fred. Want daar het volk het recht heeft op vrijheid van meningsuiting, en van schrijven, en op het publiceren van hun gevoelens, mag de persvrijheid niet “beknot” worden zoals je schreef. Maar een bericht mag en moet ook niet verdraaid worden om belangstelling op te wekken, om in de picture te komen staan, en dat de journalist op een voetstuk wordt geplaatst. En juist dát is een doorn in het oog van Evelyn.

  2. Fred Schiedam

    @Roberto: maar toch jammer dat zij tegelijkertijd de persvrijheid beknot.

  3. Iemand die zich niet door onbelangrijke ergernissen of angst van streek laat brengen, is ondanks zijn of haar fysieke lengte, een werkelijk groot mens. Zo iemand geeft er blijk van niet kinderachtig van aard te zijn maar een grootmoedige en stabiele geest te bezitten. En zo iemand is Evelyn eenmaal. Ook al heeft Evelyn veel te doen, zij blijft zichzelf, evenwichtig. Zij streeft ernaar in al haar activiteiten ordelijk te zijn. Het is belangwekkend dat de hoedanigheden die iemand helpen evenwichtig te zijn, ook behoren tot de eigenschappen die vereist worden van degene die aangesteld is om(in dit geval) als premier haar volk te dienen. Haar levensstijl zal grotere stabiliteit weerspiegelen, en zij zal veel meer tot stand brengen. Anderen zullen ook meer genot uit haar omgang putten, en zij zullen grotere voldoening én vreugde ondervinden. BRAVO EVELYN. Toy toy toy. The right woman on the right place………………….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *