28 C
Willemstad
• zaterdag 25 september 2021 05:06

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Nauwelijks terugloop bij Ennia

Centrale Bank CBCS: ,,Sinds het uitspreken van de noodregeling zijn minder dan 0,13 procent van de polissen geroyeerd (beëindigd).” | Illustratie Financieel Dagblad

Willemstad – De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) deelt met klem mee dat bij verzekeraar Ennia een drastische terugloop van polissen ‘geenszins het geval is’.

,,Sinds het uitspreken van de noodregeling zijn minder dan 0,13 procent van de polissen geroyeerd (beëindigd).”

Aldus de CBCS. ,,Dit is een normaal volume aangezien er dagelijks polissen expireren.” De Centrale Bank, die sinds het uitspreken van de noodregeling begin juli en de kort daaropvolgende persconferentie geen mededelingen meer heeft gedaan over Ennia, laakt berichten in sommige media over een drastische terugloop van polissen bij Ennia.

- Advertentie -

,,De CBCS betreurt de onjuiste en tendentieuze berichtgeving in enkele media ten aanzien van Ennia, welke onterecht reputatieschade veroorzaakt met alle gevolgen van dien voor de onderneming”, aldus de Centrale Bank, die benadrukt dat sinds het door het gerecht uitspreken van de noodregeling de ontwikkelingen binnen Ennia ‘nauwlettend worden gevolgd door de CBCS’. Dat houdt in dat er op dagelijkse basis monitoring van de bedrijfsvoering plaatsvindt.

Zoals eerder aangekondigd, zal de CBCS zich ten tijde van de noodregeling voornamelijk richten op de herstructurering van Ennia om zodoende de belangen van de polishouders te kunnen waarborgen. Met de persverklaring die gisteren werd uitgestuurd wil de CBCS ‘nogmaals benadrukken dat onjuiste berichtgeving in de media onnodige maatschappelijk onrust met zich meebrengt, wat het herstructureringsproces kan hinderen’.

De CBCS geeft aan voornemens te zijn binnenkort een persconferentie te beleggen om informatie te geven over de stand van zaken ten aanzien van de noodregeling, die ‘conform planning verloopt’.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

2 reacties

 1. Je zou verwachten dat het OM de directie van Ennia Caribe inclusief de RVC alsmede de leiding van de Centrale bank inclusief de toezichthouder als een criminele organisatie gaat beschouwen en als zodanig ook gaat vervolgen maar niets is minder waar.Het wegsluizen van honderden miljoenen naar de Ansaringroep met als slachtoffers de duizenden verzekerden ziet men blijkbaar niet als een probleem. Op Aruba werd enkele jaren geleden de Ennia directeur ontslagen toen deze weigerde mee te spelen in het wegsluizen van de pensioengelden.
  Hij won alle rechtzaken dus zelfs de rechter zag duidelijk hoe verkeerd Ennia bezig was. Maar hier bleef men doorgaan onder toezicht van de Centrale Bank..De Ned.Centrale bank kon gelukkig via de Bes vestiging van Ennia toezicht houden en eisen stellen aan Ennia ,dus verkocht Ennia onder toezicht van onze Centrale Bank haar BES vestiging en kon de Ned.centrale bank nu niets meer doen.Duidelijk speelt de bewaker het spelletje mee.

 2. Nu we weten wat voor een onbeschrijflijke puinhoop het bij CBCS is denk ik dat we weinig geloof moeten hechten aan informatie daarvan afkomstig.

  Ik noem de waanzinnige arbeidsvoorwaarden van Tromp (met werkgeverslasten ruim boven de 2 miljoen per jaarr).

  Ik noem de politieke benoeming van Zus de Lannoy, nicht van tiran Tromp.

  Ik noem de politieke benoeming van Taco Tara Asjes.

  Beide benoemingen zonder vacatures, zonder advertenties of zelfs maar een sollicitatieprocedure. En in het geval van Taco Tara Asjes met een rampzalig CV.

  Ik noem directieleden die op hun zestigste al een pensioen van 30,000 per maand ontvangen (Hasselmeyer) maar desondanks eisen dat ze op de payroll blijven om nog eens 40,000 per maand extra te verdienen.

  En wie dacht dat de nieuwe directieleden Jardim en Asjes schoon schip zouden maken komt bedrogen uit.

  Weet iemand trouwens hoe het gaat met Ralph ‘Bentley’ Palm? Die besteedde, met goedkeurig van de Centrale Bank, meer aandacht aan zijn bysides dan aan zijn Ennia verzekerden. Zette ze zelfs op de payroll van Ennia.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Aruba krijgt geen coronageld van Nederland: ‘niet genoeg bezuinigd op zorg’

Sharina Henriquez ORANJESTAD – De Arubaanse regering laat weten dat ze voor de laatste drie maanden van dit jaar nog geen coronalening krijgt van Nederland. De reden is...

Democracy now! | Friday, September 24, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 24 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Trailer van de film Casa Coco is in première gegaan

Persbureau Curacao De trailer van de film Casa Coco is in première gegaan. De film werd afgelopen januari op Bonaire opgenomen en is vanaf donderdag 13 januari 2022...

PBC | Niet meteen genezen wanneer je uit quarantaine mag

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Als mensen van de afdeling epidemiologie bericht krijgen dat zij uit isolatie mogen, betekent dat niet per definitie dat zij genezen zijn. De medische...

PBC | Premier Pisas naar Algemene Vergadering van de Verenigde Naties

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Premier Gilmar Pisas is op het vliegtuig gestapt naar New York om daar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bij te wonen. Naast Pisas...
- Advertentie -