28 C
Willemstad
• dinsdag 21 september 2021 04:11

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | ‘Ik bescherm niemand’

Minister Suzy Camelia-Romer en inspecteur Jan Huurman | Jeu Olimpio

Willemstad – Inspecteurs bij de Inspectie voor de Volksgezondheid treden op basis van de Wet volksgezondheid op tegen instanties en personen.

De minister heeft niet het recht zich te bemoeien met die taak van supervisie. Dat wil niet zeggen dat de minister met de armen over elkaar gaat zitten als er klachten zijn over de houding en het gedrag van een inspecteur. ,,Ik bescherm niemand, ook de heer Huurman niet.”

Dat zei minister Suzy Camelia-Römer (PIN) van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) gisteren tijdens een openbare vergadering van de Staten over de garantie van continue zorg door het Sint Elisabeth Hosipitaal (Sehos). In antwoord op vragen van de Statenleden, ging Camelia-Römer in op de onafhankelijke rol van de inspectie en de inspecteurs en dus ook inspecteur-generaal Jan Huurman. De inspectie kan op basis van de bestaande Landsverordening instanties in de gezondheidszorg controleren en maatregelen nemen, zoals deze maand door middel van een dwangsom die werd opgelegd aan Sehos met als doel eerherstel voor chirurg Menno Misset en de eis dat hij per 1 september weer aan het werk kan. ,,Dat gebeurt zonder interventie van de minister”, zegt Camelia-Römer. ,,In het kader van die wetgeving moet ik werken.”

- Advertentie -

Maar dat wil niet zeggen dat zij niets doet als er klachten zijn over de houding en het gedrag van een inspecteur, want dan gaat het om de algemene beginselen van behoorlijk bestuur waar ambtenaren volgens de wet aan gehouden zijn. De GMN-minister heeft dan ook geluisterd naar de bezwaren van de directie van het Advent Ziekenhuis over de wijze waarop Huurman zich tegenover de directieleden en medewerkers heeft gedragen en een adviescommissie klachtenbehandeling in het leven geroepen. Camelia-Römer:

,,De klachten worden door die commissie onderzocht en binnen zes weken moet een uitspraak volgen. De inspectie is een bestuursorgaan met een eigen autoriteit, maar moet zich aan de regels houden, dat betekent onder andere dat men zorgvuldig te werk moet gaan en er geen sprake mag zijn van willekeur.”

Dat zij Huurman zou beschermen, daarvan is dan ook geen sprake, zo blijkt immers alleen al uit de ministeriële beschikking voor de commissie van haar hand. ,,Ik bescherm niemand, ook de heer Huurman niet. Mijn voorganger Sisline Girigoria (van 24 maart tot 29 mei 2017 GMN-minister in het interim-demissionaire kabinet-Pisas onder leiding van de MFK, red.) heeft destijds het proces in gang gezet om hem terug te halen naar Curaçao en dat leek mij goed.”

Volgens de GMN-minister zijn er vorig jaar 23 aanwijzingen gegeven door de inspectie. ,,Maar daarvan houden er een groot aantal verband met elkaar. Soms is een eerste aanwijzing niet goed opgevolgd en dan volgt een tweede.” Eenmaal gecategoriseerd blijven er dan zeven tot negen aanwijzingen over die los van elkaar staan, waarover in totaal zeven persberichten naar de media zijn gestuurd.

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

2 reacties

  1. Het is dat een minister antwoord moet geven op vragen van “statenleden”. Maar antwoord geven op vragen van bijna schuimbekkende nietsnutten, waarvan enkele een criminele achtergrond hebben, gaat mij te ver. Uit de voorstelling van gister, oa te zien op tv, blijkt dat ze in het geheel geen kennis van zaken hebben. Alleen kunnen schreeuwen. En als een persoon genaamd cordoba ook nog eens schuimbekkend mededeeld dat er geen behoefte meer is aan nog meer makamba’s zakt mijn broek af. Vooral Cordoba mag blij zijn dat zijn voorouders naar Curacao zijn gebracht. Anders had hij nu zonder opleiding, zonder Nederlands paspoort in een sloppenwijk van Afrika rondgelopen om te bedelen voor een zakje rijst.

  2. Romer heeft een adviescommissie klachtenbehandeling in het leven geroepen.

    Wedden dat haar schoothondje, alias senor Snoepreis, de beroepsprofiteur en PIN parasiet Alvin Daal in die commissie zit en zich er zoals gebruikelijk vorstelijk voor laat betalen?

    Alvin Daal is de vroege reincarnatie van Norbert George.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 20 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | BnnVara blijft bij stelling over salaris bankdirecteur Curaçao

Met filmpje BnnVara houdt vast aan de stelling dat de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) 460.000 euro per jaar verdient, ook al...

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...
- Advertentie -