31 C
Willemstad
• woensdag 12 juni 2024 17:00

AD | Nationaal record estafetteploeg

Churandy Martina, Hensley Paulina en Taymir Burne op kop

Willemstad – Na een spannende race heeft de Nederlandse estafetteploeg de finale van het WK 4x100meter voor mannen bereikt. Het team NL met Joris van Gool en de drie Curaçaoënaars Churandy Martina, Hensley Paulina en Taymir Burnet liepen in hun heat naar een nieuw Nederlands record.

Ondanks de vijfde plek, was de tijd van 37,91 seconde voldoende voor een plek in de finale en hiermee pakte Oranje ook een olympisch ticket voor de Spelen in Tokio volgend jaar. In de finale zullen de mannen het vandaag moeten opnemen tegen een sterk deelnemersveld met onder andere Amerika, Groot-Brittannië, Brazilië en Zuid-Afrika.

De estafettevrouwen daarentegen is het helaas niet gelukt om de finale te bereiken. In het volgepakte stadion van Doha eindigden Nargélis Statia Pieter, Marije van Hunenstijn, Jamile Samuel en Naomi Sedney in hun heat op de vierde plaats.

De op Curaçao geboren startloopster Statia Pieter, die de moeilijke taak had om de geblesseerde Schippers te vervangen, had een moeizame wissel met Van Hunenstijn. Door een goede bocht van Samuel en een eindsprint van Sedney liep Nederland alsnog naar de vierde tijd. Daarna moesten de Oranjevrouwen de tijden in de tweede heat afwachten en bleek dat de 43,01 niet voldoende was voor een plek in de finale.

Bron: Antilliaans Dagblad

1 reactie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties