28 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AD | Mysterieus vertrek CMC-directeur Kedzierski

HomeMediaAD | Mysterieus vertrek CMC-directeur Kedzierski
CMC ziekenhuis directeur Hans Kedzierski stapt week na opening HNO op

Willemstad – De exacte achtergronden van het plotselinge vertrek van algemeen directeur Hans Kedzierski bij Curaçao Medical Center (CMC) bleven gisteren onduidelijk.

De CMC-directie laat in een kort persbericht alleen weten dat Kedzierski ‘om persoonlijke redenen’ zijn ontslag heeft ingediend. Ook Gilbert Martina, directeur HNO Transitie & Exploitatie wil er niet meer over kwijt dan dat het een ‘privékwestie’ is. Martina kan geen antwoord geven op de vraag of hij dit besluit heeft zien aankomen. Kedzierski zelf was voor deze krant niet bereikbaar en reageerde niet op vragen via WhatsApp.

Hans Kedzierski vertrekt per direct bij CMC. Een week na de opening zit het nieuwe ziekenhuis dus alweer zonder algemeen directeur en staat medisch-directeur Ingemar Merkies er alleen voor. CMC zegt zich ‘te beraden over de ontstane situatie’.

,,Op korte termijn zal er meer informatie worden gegeven.”

Kedzierski is op 1 juni aangetreden als algemeen directeur van CMC. Een maand later zei hij tijdens een presentatie aan de pers te zijn gekomen met een missie om het ziekenhuis op een dusdanig niveau te krijgen dat het attractief is voor de hele regio. Kedzierski zei toen zijn taak niet lichtvaardig op te nemen.

,,Wat ik doe moet later worden overgenomen en voortgezet door degenen die ik heb opgeleid.”

Maar precies een week na de soft opening van het nieuwe ziekenhuis, dient Hans Kedzierski zijn ontslag in. Vanuit de organisatie wil men er niet meer over kwijt dan dat hij dat besluit om persoonlijke redenen heeft genomen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. @Kaat:
  Heel graag gedaan Kaat, want JIJ was de persoon die heel verzachtend, zijn begin …. mwa….. pak ‘m beet… “niet geweldig” vond…
  Ben echt benieuwd wat je nu van zijn “af door de zijdeur – achtige exit” vindt…..

 2. Dat hij opgestapt is verbaast me eigenlijk niets, het is wel in het algemeen belang de achtergrond en reden van zijn op staande voet ontslag nemen bekend gemaakt moet worden.
  Hoewel speculaties op deze wijze welig gaan tieren kan je niet ontkennen dat er enorme machtspelletjes plaats vinden, net zoals Huurman ontslagen werd omdat er een en ander in het SEHOS met de specialisten goed fout zat en hij dat durfde te benoemen, lijkt het erop dat deze heer niet wacht maar zelf opstapt en een betere toekomst zonder ergernis zoekt.

 3. Helaas is racisme gemeengoed overal ter wereld. Daar hoef je van het Koninkrijk der N geen deel van uit te maken. Italië en een flink aantal vm Oost Europese landen, GB zijn daar lichtende vb van.
  Helaas zijn de gemiddelde voetbalsupporters ongeacht waar een afspiegeling van de samenleving.
  Maar het gaat hier om een algemeen directeur van het CMC die slechts enkele maanden in dienst is geweest. Je mag je eigenlijk eerder afvragen wat de reden is dat er zoveel wisselingen zijn geweest van algemeen directeuren door de jaren heen binnen het SEHOS, het CMC begint nu dus ook al? Volstrekt abnormaal.

 4. @Kaat:
  De tranen springen me in de ogen van geluk…. Geluk omdat ik deel uitmaak van een zeer fijn Koninkrijk waar racisme gemeen goed is.
  Opbeurende teksten vanuit de tribunes voor donkergekleurde voetballers die hen een hart onder de riemen moeten steken, een heel geestige, grappige en bovenal dappere Premier die “en publique” hele leuke opmerkingen maakt over de donkergekleurde Nederlanders die deel uitmaken van “Het Koninkrijk”, heel lieve en begripvolle ziekenhuisdirecteuren die overal ter wereld heel warm werden onthaald door hun gigantische kennis van zaken over hoe bepaalde rassen wel niet in elkaar steken, en die met zijn enorme rassenkennis zeker voor Curacao een hele aanwinst is, en als laatste: de broederlijke veelzeggende commentaren over de YDK waarvan bepaalde personen hier op KKC zich bedienen om dit alles goed te praten…….
  Echt, de tranen “biggelen me langs de batsen” zoals de Zuiderlingen in het land het uitdrukken. We zijn wij geluksvogels zeg……..

 5. Dit was te voorzien na dat hele gedoe over discriminerende opmerkingen jegens Arabieren, was gewoon een kwestie van tijd.

  De man had geen enkele autoriteit meer en dan kan je niet meer als manager functioneren. Onze parlementariërs zouden zich moeten schamen op de manier die ze deze zaak hebben opgeblazen.

  Laten we hopen dat de man niet om professionele redenen wat onze gezondheid omgaat is opgestapt en een flinke som geld heeft meegekregen om zich stil te houden. Dios spar nos.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties