32 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AD | Isla-motie in de maak

HomeMediaAD | Isla-motie in de maak
Motie ‘waarin er bij de regering wordt aangedrongen op het continueren van de raffinaderij op 1 januari 2020’ | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Tijdens de Statenvergadering op maandag zal in ieder geval vanuit de hoek van de oppositie een poging worden ondernomen meer zekerheid te garanderen voor de Isla-medewerkers. Daarvoor was de afgelopen dagen een motie in de maak.

Dat heeft Statenlid Marilyn Moses van oppositiepartij MP gisteren bevestigd. Welke partijen en Statenleden de motie zullen indienen en door wie die zal worden gesteund, kon Moses nog niet zeggen. ,,Dat is nog niet rond en wordt nog besproken.”

De MP-partijleidster kan wel zeggen dat er een motie komt ‘waarin er bij de regering wordt aangedrongen op het continueren van de raffinaderij op 1 januari 2020’. Dat kan zowel met de Klesch Group als met de huidige exploitant PdVSA. Het gaat er volgens Moses niet om voor welke partner wordt gekozen, maar ‘om de zekerheid van de werknemers wat betreft hun werk en om inkomen voor de overheid uit de raffinaderij, een van de pilaren van de economie waar nog steeds geen alternatief voor is gevonden’.

De openbare vergadering is opgeroepen op verzoek van alle oppositiepartijen (PS, MP, KdNT en MFK) die samen goed zijn voor 9 van de 21 zetels in het Curaçaose parlement. Op de agenda staat als enige onderwerp de continuering van de raffinaderij in 2020, de toekomst van de werknemers en aannemers en het perspectief voor een nieuwe exploitant. De Statenleden zullen daarover vergaderen met premier Eugene Rhuggenaath (PAR).

Het is de vraag of het initiatief van de oppositie voldoende steun krijgt. Donderdag was er bij coalitiepartijen MAN en PAR nog niets over bekend. MAN-Statenlid Eugene Cleopa zegt dan ook ‘niets te weten van een motie’. Stephan Walroud (PAR) weet ook van niets en laat wat later weten dat er aan de kant van de coalitie een dergelijke motie niet wordt voorbereid.

Alhoewel afgelopen weekeinde nog verder overleg nodig was over de precieze inhoud ervan, zegt Marilyn Moses dat het iets zal worden in de lijn van een motie van augustus 2013, ten tijde van het demissionaire kabinet-Schotte (MFK, MAN, PS), die door de Staten werd aangenomen. Daarin wordt er bij de regering op aangedrongen om tijdens de onderhandeling over een nieuw contract voor de raffinaderij de belangen van Curaçao voorop te stellen en dat er een of meer strategische partners moeten worden gevonden voor de modernisering van de raffinaderij.

MFK-leden Charles Cooper en Jacinta Constancia ontkennen noch bevestigen donderdag de inhoud van de motie. Constancia zegt daar vandaag meer over te horen en Cooper zegt dat ‘er natuurlijk aan een motie gewerkt wordt’.

,,Anders heeft het toch geen zin om een openbare vergadering te houden? Maar ik kan nu nog niets zeggen over de inhoud. Dat is afhankelijk van de input van de indieners.”

Bron: Antilliaans Dagblad

1 reactie

  1. Moses een zelf benoemde afgekeurde dokter, weet nog niet wat voor motie het word ze moet eerst effe er over na denken, en Holle Bolle Gijs Cooper weet zeker dat er een motie komt , in opdracht van zijn baas Gerrit de Raaf de ondermijner van de curacaose regering, gaat goed met het curacrim land, order en over naar de dag zou ik zeggen ten de Nederlandse regering, laat Curacrim maar kiezen tussen zoete peren of zure appels.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties