27 C
Willemstad
• zondag 9 mei 2021 19:47

PBC | Arts komt terug om te helpen met coronazorg: “Ik voelde een soort plicht om te helpen omdat ik uit Curaçao kom”

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Lung Jeung is geboren en getogen op Curaçao. Momenteel werkt hij als arts-assistent bij de afdeling Neurologie afdeling in het Amsterdam UMC.   Toen hij...

ParadiseFM | Plachi di dia dinsdag opgeheven; avondklok blijft

De ‘plachi di dia’-regeling wordt vanaf dinsdag 11 mei opgeheven. Dat heeft premier Rhuggenaath vanmiddag bekend gemaakt.  Op Moederdag 9 mei en maandag 10 mei is de...

PBC | Coronamaatregelen eerder dan verwacht versoepeld

Persbureau Curacao Vanaf dinsdag 11 mei zullen de coronamaatregelen op Curaçao worden versoepeld. Eerst zou dat over negen dagen, op 17 mei zijn. Volgens demissionair premier Eugene Rhuggenaath...

PBC | Zondag kans op regen en onweer

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een storing die naar verwachting de lokale eilanden in de komende 24 tot 36 uur zal treffen, bevindt zich momenteel boven het zuidoosten van...

AVC | ‘Toezicht op financiële instellingen Curaçao is te vrijblijvend’

Servaas Houben en Ronald Ketellapper | Achterkant van Curacao Het toezicht in Curaçao op financiële instellingen is te vrijblijvend, verouderd en houdt onvoldoende rekening met de risico’s waaraan...

Column Hessels | Verkiezingsfraude?

Door Armand Hessels Direct na de aankondiging van de Kiesraad dat die bij de komende verkiezingen gebruik wilde maken van een scansysteem om de besmettingskans te verminderen en...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAD | Motie om Marvelyne

AD | Motie om Marvelyne

Motie om Marvelyne | Cartoon "Marvelyne zonnekoningin Curacao" Pa Stechi
De Zonnekoningin van Curacao Marvelyne Wiels presenteert haar hofnarren Bernard Whiteman, Ivar Asjes en Elmer ‘schoon geweten’ Wilsoe | Cartoon Pa Stechi

Willemstad – In de eerstvolgende vergadering waarin Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels van het Curaçaohuis in Den Haag punt van de agenda is, zal onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang een motie indienen waarin premier Ben Whiteman (PS) wordt opgedragen Wiels te ontslaan.

Op 11 januari vroeg Leeflang het derde rapport over het functioneren van Wiels op, maar het parlement heeft dit rapport officieel nog niet ontvangen. Een verzoek van 19 februari, waarin Leeflang samen met oppositiepartij MAN en Statenlid Marilyn Moses een vergadering aanvraagt omdat het rapport niet wordt verstrekt, is ook nog altijd niet ingewilligd.

,,Het feit dat we het rapport – waarvan een oorspronkelijke en gekuiste versie zou bestaan – nog niet hebben ontvangen is eigenlijk al een motie van wantrouwen richting de premier waard”, aldus Leeflang.

Een inhoudelijke behandeling tijdens een Statenvergadering hoeft volgens het onafhankelijk Statenlid niet lang te duren.

,,Ik ga ervan uit dat we geen tijd hoeven te verliezen in het debat, er moet gewoon een vergadering komen waarin we zeggen: het is genoeg. Het is afgelopen met mevrouw Wiels. Ik heb in elk geval de MAN en Moses mee voor wat betreft deze motie, en ik kan me niet voorstellen dat PAR en PAIS hier niet in zouden meegaan, dan verliezen ze echt hun geloofwaardigheid. Het is echt ongehoord dat iemand met zo’n gebrek aan integriteit daar nog zit, ik vraag me af welk wapen Wiels heeft. Zelfs met het toetreden van de PAR aan de fractie blijft het wapen van Wiels even sterk.”

Na oud-premier Ivar Asjes zou nu ook de huidige premier, Ben Whiteman, de hand boven het hoofd van Wiels houden, meent Leeflang. En dat is misschien wel de schuld van het parlement zelf, vindt de parlementariër.

,,Ik vind dat de Staten hier alle blaam treft. Zij controleert de minister, dat is de gouden regel voor het parlement. De Staten had allang een motie moeten aannemen waarin de minister-president wordt geïnstrueerd om Wiels te ontslaan. Het parlement heeft elke morele autoriteit verloren om zich het geweten van de democratie te noemen.”

Wanneer Leeflang deze motie kan indienen, is nog onduidelijk. Pas 11 april staat er weer een vergaderweek voor het parlement gepland, maar dan is Wiels geen agendapunt.

,,Ik heb al eens eerder een motie ingediend die niet direct te maken had met het onderwerp, maar deze wordt dan door de voorzitter niet ter stemming gebracht. Dus ik zal moeten wachten tot de Statenvoorzitter dit onderwerp eindelijk op de agenda zet.”

Bron: Antilliaans Dagblad
Zie ook dossier Marvelyne Wiels

9 reacties

 1. Potver3 schrijft: Wapengekletter gericht op de verkiezingen met name om potentiele PAR Pais stemmer te paaien.

  Ik schrijf: en goed ook. Weg met die PAR. Was pro PAR, maar nu niet meer.

 2. Je vraagt je af waarom nu pas een motie?
  Is dat omdat de verkiezingen binnenkort gaan beginnen?
  Moet men stemmen winnen?
  Zo’n onfatsoenlijk mens had allang naar hyuis gestuurd moeten worden.

 3. Het rapport door “ons’ betaald, wordt niet vrijgegeven aan de Staten. Zo kunnen de Staten dus nooit hun werk doen als de vuiligheid maar wordt achtergehouden. De signatuur van een bananenrepubliek weer waardig.

 4. Ik ben erg benieuwd naar het grote belastende geheim dat Fraudelyne weet waardoor ze ondanks haar wangedrag kan aanblijven.

  Hoe langer ze dat geheim weet te misbruiken, hoe meer je fantasie opspeelt.

  Heeft ze misschien opnames van een triootje van Ivar Asjes met 2 ponies in Parke Tropical?

  Of een duootje van dezelfde Ivar Asjes met Alex Rosaria onder de banken van de Staten?

  Of heeft ze gewoon Robbie dos Santos een paar ton aan Kade Wilsoe zien brengen voor zijn rol als zijn bange schandknaapje dat brieven voor hem stuurde naar de Amerikaanse regering?

 5. 100% eens met Leeflang, die mijn stem heeft bij de volgende verkiezingen (al is dat deels vanwege de porkeria alle andere 16 partijene, alleen PNP is een redelijk alternatief).

  Een kiezersbedrieger als de laffe Alex, sorry: Alexandra, Rosaria, die om zijn stoel in de coalitie te behouden Fraudelyne Wiels liet zitten, hoef ik niet meer terug te zien na de verkiezingen.

  Hoe kun je ooit nog met goed fatsoen een (gevolmachtigde) minister ontslaan als je het ordinaire viswijf Wiels na 3 (!) vernietigende rapporten gewoon laat zitten?

  En ook nog eens tonnen uitgeeft om haar in het zadel te houden (het sprekende mantelpak Stella van Rijn wordt benoemd tot kindermeisje, de bange bejaarde Begina tot kinderoppas en een leger consultants vult zijn zakken met het schrijven van rapporten die herhaling op herhaling zijn en door de Staten niet eens gelezen worden).

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties