30 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 18:30

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Minister Camelia-Romer eist correctie ARC

ARC keurde proces ‘Bachelor in Policing’ af – met rapport en video

Minister Camelia-Römer: “één ding waar geen twijfels over bestaan, is mijn integriteit.”

Willemstad – Als de Algemene Rekenkamer Curaçao (ARC) het rapport over Bachelor in Policing niet corrigeert, spant minister Suzy Camelia-Römer van Gezondheid, Milieu en Natuur een zaak aan en roept zij alle ministers van het toenmalige kabinet-Whiteman op om te getuigen dat zij niet heeft deelgenomen aan de beraadslaging of besluitvorming over het project.

Dat heeft Camelia-Römer gisteren tijdens een persconferentie bekendgemaakt. De minister zei dat ze met stomheid was geslagen toen ze in het recente rapport van de ARC over het project las dat de Rekenkamer andere ministers van het voormalige kabinet- Whiteman had benaderd, maar dat deze geen reactie hebben gegeven.

- Advertentie -

,,Maar ik hield me op een afstand totdat ik de heer Whiteman (voormalig premier Ben Whiteman, red) op de radio hoorde toen hij verklaarde dat ik niet heb deelgenomen aan de beraadslaging en besluitvorming en dat ik toen zelfs de zaal heb verlaten. Groot was mijn verbazing toen hij zei dat hij helemaal niet is benaderd door de Rekenkamer”, aldus Camelia- Römer.

Camelia-Römer, die in het kabinet- Whiteman minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning was en niet deelnam aan de beraadslaging en besluitvorming over het project Bachelor in Policing omdat dit een project van haar echtgenoot betreft, heeft – na Whiteman op de radio te hebben gehoord – ook andere oud-collega-ministers opgebeld, die eveneens verklaarden niet te zijn benaderd door de ARC.

,,Hoe is het mogelijk dat deze ministers aangeven niet benaderd te zijn door de Rekenkamer, maar de Rekenkamer in het rapport aangeeft dat ze deze personen hebben gesproken, maar dat zij niet wilden verklaren?”, aldus de minister gisteren. De Rekenkamer moet volgens de minister corrigeren wat in het rapport staat.

,,Als dat niet gebeurt, begin ik een zaak en roep ik alle ministers op om de vraag te beantwoorden of ze door de Rekenkamer zijn benaderd, wel of niet. Dit móét gecorrigeerd worden. Als dat niet gebeurt, zorgt dat voor twijfel en één ding waar geen twijfels over bestaan, is mijn integriteit.”

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

Naschrift KKC

Lees ook: opleiding ‘Bachelor in policing’ – AD | ‘Bientu’-geld voor politieopleiding

Voldoet de uitbesteding van de ontwikkeling en verzorging van de opleiding ‘Bachelor in Policing’ aan ICUC International B.V. (lees UNICAL) aan de wet- en regelgeving en aan de doelmatigheidseisen?

2020 03 07 – ALGEMENE REKENKAMER CURACAO Rapport Bachelor_in_policing__1583433020 by Knipselkrant Curacao on Scribd

- Advertisement -

Artikel delen

3 reacties

  1. By the way. Mijn tent was # 28, en de tent van Suzy was # 30. Cumpré awe nochi na Tachira of Caracas of Maracaibo, si no, na Santo Domingo. YEAHHHHHHHHH. Si un di e numbernan aki para, manda un cos, un regalu p’ami. BIEP BIEP.

  2. Ik, Roberto zal óók getuigen dat Suzy Camelia-Römer NIET, jawel, NIET heeft deelgenomen aan de beraadslaging of besluitvorming over het project. Zij was in Afghanistan om te vechten tegen IS strijders. Kom nou zeg. Ik heb haar zelf gezien aldaar in uniform. Mijn tent was vlak naast haar tent, en zij heeft pisca corá cu funchi en banana hasá voor mij klaargemaakt. Pas op met leugens jongens. Nogmaals: zij was er NIET bij.

  3. Als het er uitziet als belangenverstrengeling met financiële bevoordeling,
    Als het ruikt als belangenverstrengeling met financiële bevoordeling.
    Als het klinkt als belangenverstrengeling met financiële bevoordeling.
    Dan is dat het, meestal ook. Dan kan je je wel beroepen op een juridisch foefje waardoor het, juridische gezien, misschien niet zo is. Maar het blijft belangenverstrengeling met bevoordeling. En ze heeft gelijk als ze zegt dat niemand hoeft te twijfelen aan haar integriteit. Daar heeft ze zelf voor gezorgd. “Zonder twijfel niet integer”

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -